lampa u-vc

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

paletka6
junior
junior

lampa u-vc

Post autor: paletka6 » 15 sty 2005, 20:53

czy ta lampa jest nam rzeczywiśćie potszebna czy daje dobre efekty czy naprawdę dzięki niej mamy więcej spokoju i nie musimy się martwic o zdrowiw naszych pupili????? piszćie co wiecie o niej kto ją ma z jakimi skutkami i co zauważył jak ktoś jest zainteresowany to mogę dać namiary na gościa ktury spszedaje lampę uv-c 9w nową na gwarancji za 150zł :shock:

Awatar użytkownika
arkadiusz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
Kontaktowanie:

Post autor: arkadiusz » 16 sty 2005, 10:01

Za 150 zł to ja robię dwie 15 W i daje sobie sam gwarancję :lol: :wink:

Awatar użytkownika
banerman
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: banerman » 05 mar 2005, 02:50

A jedną za ile zrobisz ?? jestem zainteresowany , napisz mi na e-mail , może masz jakąs fotkę jak to wyglada ??

pozdrawiam

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 22 sie 2005, 18:05

Dolaczam sie do pytania.Prosze o pozytywne i negatywne aspekty dzialania lampy UV i czy do akwarium dekoracyjnego w czyms pomoze albo przeszkodzi.Posiadam troche wolnych srodkow i moglbym sobie kupic tylko chce wiedziec czy jest mi potrzebna?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: vega1 » 26 sie 2005, 14:31

Czyzby nikt nie chcial sie wypowiedziec na temat lampy UV??

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 26 sie 2005, 21:44

Sam tego chciałeś - lampa UV w/g Cocoloco

Lampa UV jest może trochę gorsza a może równie dobra jak pacierz . Koszty są zależne od tego jaka lampa albo gdzie ten pacierz odmówimy , jeżeli w bazylice św Piotrka to pewnie lampa jest tańsza .

Efekty - jeżeli mamy zieloną wodę w akwarium to mamy dowód że nie jest nam potrzebna lampa ale zmiana hobby - filatelistyka też jest fajna .
Jeżeli mamy inwazję pierwotniaków to dowód że żarcia w akwarium mamy więcej niż w zapasie .
Jeżeli mamy glony to znaczy że tylko tłukąc je tą lampą można pozbyć się większości z nich . Lampa nie działa na glony które żrą rośliny i siedzą na szybach .
Jeżeli mamy rośliny to używając lampy w dłuższym okresie możemy ich nie mieć . Rozbijając żelazo na nieprzyswajalne pozbawiamy roślin ważnego składnika .

w/g mnie lampa zdaje tylko egzamin przy leczeniu ryb przygotowaniu kranówki i rozmnażaniu .

Czytając opinie na temat uv-ki stwierdzam że największymi zwolennikami są Ci co jej nie mają .
Pozdrawiam
właściciel dwóch lamp uv

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 27 sie 2005, 09:51

Też posiadam dwie lampy UV całkowicie nieprzydatne. Nie zgadzam się z Aleksandrem, że są pomocne w leczeniu ryb. Sądzę, że ich światło rozkłada większość leków. O zakupie lampy należy zapomnieć , gdy się posiada filtr pulsacyjny.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: vega1 » 27 sie 2005, 10:56

Bardzo dziekuje.Widze z opisu powyzszego ze ta lampa jest mi niepotrzebna.He,prawde mowiac juz bylem napalony na zakup jej,jednak skoro jest tak jak jest,odpuszcze.Dziekuje i pozdrawiam
:)

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 27 sie 2005, 18:58

a ja jestem uparty jak muł - leczenie i lampa UV
solarium czyli moczenie w soli przy podniesionej temperaturze i włączona UV to dobry sposób .
Z drugiej strony Beata ma rację że UV-ka rozkłada leki z szybkością wiekszą niż pokazują to policyjne radary ;)

Odpowiedz

Wróć do „Technika”