Jak często karmic
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Jak często karmic
ato moje pytanie, jak często karmic paletki mają 6 miesięcy i około 12 cm.i wjakim czasie jedzonko powinno zniknac
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Dyski lubią jeść z dna, dmuchać w piach i wtedy jeść, taki mają sposób odżywiania się, stąd nie za bardzo dobrze jedzą w toni, a najmniej chętnie z tafli wody. Choć moje jak są głodne to i z tafli wody wciągną, z palców, czy w toni zanim do dna doleci, kwestia temperatury wody i częstotliwości karmienia.a jak pływa po powieżchni to tak jak by nie umiały zgóry zjadac, a czemu???
PS: Tropikala moje nie za bardzo lubią, za to Tetrę jak piranie, sam nie wiem czemu, ale to już kolejne dyski nieprzekonane do Tropicala ... oczywiście serducho przebija wszystko, nic tak chętnie nie jedzą jak serce wołowe, potem dorsz lub łosoś, dżdżownice, a na końcu jak muszą to zjedzą różne suche pokarmy ...
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Jeśli dyski tego nie wyzbierają w ciągu pól godziny, to dajesz za duże porcje na raz.misiek_sw pisze:a powiedzcie co mam robic jak zostaja na dnie większe kawałki zmielonego serca ?
moga tam zostac czy trzeba je po każdym karmieniu usówac
Jak przesadziłeś z ilością pokarmu, to teraz posprzątaj