450l (150x50x60)
Filtracja
AquaEl Unimax 700
Eheim 2228
Napowietrzanie
Pompka Sery 275l/h, dwa wyjścia podłączone do listwy
Temperatura
Jager 300W - 29 stopni
Oświetlenie
2x36W Philips Aquarelle - wygląda landrynkowo więc za jakiś czas dołożę jeszcze ze dwie świetlówki, żeby to zniwelować i lepiej doświetlić akwa
Rośliny
Echinodorusy
Valisneria
Sagittaria subulata
Hygrophilia polysperma
Rogatek
mchy
Ryby
2xblue diamond
1xpigeon
1xpigeon blood (vel. marlboro)
1xred turquise (?)
4 nowo kupione palety są na kwarantannie. Ich zdjęcia zamieszczę na końcu. Więcej palet raczej nie będzie (raczej...

Obsady uzupełniającej brak. Być może jak będę miała wolny zbiornik kwarantannowy to dokupię jakiś spore krewetki.
Ryby mam od wiosny ubiegłego roku. Pigeon i red turquise były kupione w Discus Zoo, więc nie wiadomo skąd de facto pochodzą. Pozostałe na 99% pochodzą od Pana Kaczorowskiego. Piszę na 99%, bo zostały kupione przez znajomego właściciela sklepu zoo, który sprowadził mi te trzy ryby z Łodzi, pokazując mi przy tym katalog hodowcy, od którego je kupił. I był to wypisz wymaluj katalog hodowli Natura Discus.
Samiec blue diamond rządzi w akwa i przepycha każdego (szczególnie przy żarciu) prócz swojej wybranki, też blue diamond. Mają już za sobą pierwsze tarło, były wtedy nie do życia...
Pigeon jest z tych "pierdołowatych", jak go przegonią to potulnie odpływa. Z kolei Red Turquise, który jest najmniejszy, nic sobie nie robi z przepychanek i po obróceniu się wokół własnej osi wraca "do michy".
Teraz fotki.
Cały zbiornik, po wpuszczeniu palet:

Samiec blue diamond, wódz:

Przyczajony na Pigeona:

Mój ulubieniec:

Podziwia swoje odbicie

Z pigeonem:

I sam pigeon, który najchętniej pozował: