Przewidywany brak prądu-potrzebna pomoc.
Moderator: stanpiter
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Mirosław Góra
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Przewidywany brak prądu-potrzebna pomoc.
Witam. W dniach 24 i 25 06 elektrownia zapowiada u mnie 10-cio godzinne wyłączenia prądu - i tu mam prośbę -czy ktoś z Krakowa mógłby na te dwa dni pożyczyć UPS-a mogącego zasilić 2 filtry?Pozdrawiam.
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Wyczyść filtry przed wyłączeniem prądu, kup brzęczyk napowietrzający na baterie i odpal go jak wyłączą prąd i po kłopocie.
Jak prąd włączą filtry ruszą, wyczyszczone wcześniej nic nie wyplują szkodliwego, a stary baniak biologi i równowagi w 10 godzin bez prądu ale z powietrzaniem nie straci. Ryby odpoczną 10 godzin od ruchu wody w akwa ... spokojnie.
Jak prąd włączą filtry ruszą, wyczyszczone wcześniej nic nie wyplują szkodliwego, a stary baniak biologi i równowagi w 10 godzin bez prądu ale z powietrzaniem nie straci. Ryby odpoczną 10 godzin od ruchu wody w akwa ... spokojnie.
-
- senior
-
- senior
-
- senior
No i na szczęście wszystko ok.Za wyjątkiem bojownika ,który odszedł do krainy Wielkiej Wody.W ramach rekompensaty zauważyłem za to kilka centymetrowych rodostomusów.Jako,że nieszczęścia chodzą parami to oprócz braku prądu napowietrzacz okazał się wielkim kitem -nie miał na tyle mocy żeby przepchać powietrze przez kostkę zanurzoną zaledwie 2-3 cm poniżej lustra wody.Na szczęście są wakacje-dzieci w domu i znalazła się jakaś pompka do piłki -do niej wężyk z kostką i co pół godz. trochę pompowania.Teraz Nitrivec do wody i trzeba się jakoś lepiej zabezpieczyć na przyszłość.Pozdrawiam.