Konkurs fotograficzny
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Faktycznie niby sprawa prosta a skomplikowała się tak że chwyciliśmy własny ogon . Rafał stawia zarzut że ocena znajomego Piotra nie daje gwarancji że będzie sprawiedliwa . Sam nie nadesłał własnych ocen i skomplikował sytuację. Problemy należy rozwiązywać a nie je stwarzać
Nie ma innych propozycji więc ta jest najlepsza. Proszę kolegę Darka i Bogdana bo jak wiemy potrafią robić dobre fotki zachęcam też Rafała aby wziął udział - macie 7 dni na dołączenie do uczestników i możecie fotki rzucić na mój mail . Ja całą paczkę wyślę do oceny i niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Nie ma innych propozycji więc ta jest najlepsza. Proszę kolegę Darka i Bogdana bo jak wiemy potrafią robić dobre fotki zachęcam też Rafała aby wziął udział - macie 7 dni na dołączenie do uczestników i możecie fotki rzucić na mój mail . Ja całą paczkę wyślę do oceny i niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba.
- mirek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Mirek Żak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
- Kontaktowanie:
Jak zwykle problem tkwi w szczegółach. Nie możemy wstawić fotek w pełnej rozdzielczości na forum, a skoro tak to jak mają je oceniać forumowicze. W dodatku jak poznasz że autor nie głosuje na siebie, jak uniemożliwić rejestrowanie się osób na forum tylko po to aby oddać głos. Pytania można mnozyć. Wiem, że torpeduję pomysł tak piękny w zamyśle, ale jestem realistą 

- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Można pod miniaturką fotki zrobić link do pełnego formatu umieszczonego na innym protalu.
Można głosy oddawać imiennie, czyli przez jawne głosowanie pod fotką wpisując swój nick, np: Mirek _TOM_ czyli 2 głosy na to zdjęcie.
Ale będąc również jak Mirek realistą jestem za zawodowym fotografem, szybciej i prościej dokona selekcji i wyłoni laureatów.
Jak ktoś ma wątpliwości takie czy owakie to zawsze może nie nadsyłać fotek i nie brać udziału, choć wszystkim namawiam, ale jeśli już nadsyła, to potem musi zdać się na jurora i to zaakceptować, koniec i kropa.
Jest jescze inna opcja, pierwszy konkurs się odbył zgodnie z regulaminem, 2 jurorów dokonało ocen, 1 ocenił inaczej, większość jury wybrała, zamknięty rozdział i jedynie można myśleć nad 2 konkursem fotograficznym. Cel pierwszego konkursu z grubsza: ładne zdjęcia dla PKMD osiągnięty.
Można głosy oddawać imiennie, czyli przez jawne głosowanie pod fotką wpisując swój nick, np: Mirek _TOM_ czyli 2 głosy na to zdjęcie.
Ale będąc również jak Mirek realistą jestem za zawodowym fotografem, szybciej i prościej dokona selekcji i wyłoni laureatów.
Jak ktoś ma wątpliwości takie czy owakie to zawsze może nie nadsyłać fotek i nie brać udziału, choć wszystkim namawiam, ale jeśli już nadsyła, to potem musi zdać się na jurora i to zaakceptować, koniec i kropa.
Jest jescze inna opcja, pierwszy konkurs się odbył zgodnie z regulaminem, 2 jurorów dokonało ocen, 1 ocenił inaczej, większość jury wybrała, zamknięty rozdział i jedynie można myśleć nad 2 konkursem fotograficznym. Cel pierwszego konkursu z grubsza: ładne zdjęcia dla PKMD osiągnięty.
- mors29
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciek Dźwigała
Można by powiedzieć „..Kończ waść wstydu ……….”.Panowie konkurs się odbył laureaci wyłonieni czas zakończyć sprawę i pokazać wszystkim zdjęcia finałowej 20. Niesmak tak czy inaczej pozostaje, ale to już historia. Nie ma tego złego następnym razem trzeba będzie podejść do sprawy inaczej niech to będzie jakaś lekcja. Gajowy wygrał, więc czemu nie miał by otrzymać nagrody takie były zasady jest laureat, więc dlaczego miał by być teraz nazwijmy rzeczy po imieniu oszukany. Już teraz widać, że pomysłów na dokończenie jest wiele i dalej będzie przysłowiowy „kwas”. Najlepszym rozwiązaniem było by ogłoszenie nowego konkursu na zupełnie nowych zasadach a nie dosyłanie fotek.
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
Rozumiem ,że to jest ostateczna decyzjacocoloco pisze:Faktycznie niby sprawa prosta a skomplikowała się tak że chwyciliśmy własny ogon . Rafał stawia zarzut że ocena znajomego Piotra nie daje gwarancji że będzie sprawiedliwa . Sam nie nadesłał własnych ocen i skomplikował sytuację. Problemy należy rozwiązywać a nie je stwarzać

- darek-dorado
- entuzjasta
Myślę, że jeżeli wszystkie konkursy w naszym Klubie mają wyglądać tak, jak ten fotograficzny, to należy dział "konkursy" wyrzucić ze strony PKMD. Fal 3 tugodnie temu zadał pytanie i do dzisiaj nikt nie raczył nawet odpowiedzieć. Ciągle nie mozemy poznać nagrodzonych prac z poprzedniego konkursu. To sa normalne jaja panowie. Następnym razem nikt nie weżmie udziału w podobnej zabawie, bo i po co.....????
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Darku, wiem, że trochę ironicznie piszesz, więc ja podobnie w tym stylu odpiszę, patrząc na dział o hucznej nazwie: Oceń Dyskowca, tam od kwietnia 2007 nie ma ocen dysków, a dział isnieje sobie nadal i nikt go nie likwiduje, więc daleka droga jeszcze i mnóstwo czasu upłynie zanim będzie do wywalania dział: Konkursy 
PS: Może by dział nie umarł trzeba ogłosić nowy konkurs fotograficzny, jakiś krótki i prosty, tylko by pokzazać, że można na tym forum w ramach tych środków jakie mamy na forum, w ramach tych możliwości technicznych przeprowadzić konkurs foto od A do Z?

PS: Może by dział nie umarł trzeba ogłosić nowy konkurs fotograficzny, jakiś krótki i prosty, tylko by pokzazać, że można na tym forum w ramach tych środków jakie mamy na forum, w ramach tych możliwości technicznych przeprowadzić konkurs foto od A do Z?
- darek-dorado
- entuzjasta
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
A może zwyczajnie w świecie zróbmy tak , jak jest na mondodiscus zdjęcie miesiąca. Bez żadnych nagród zdjęcie jest wstawiane na głównej stronie i to wszystko. Pomysł jest prosty i wydaje mi się że każdego będzie cieszył.
Na koniec roku ze zdjęć miesiąca wybiera się jedno zdjęcie , które jest zdjęciem roku i wtedy jakąś fajną nagrodę dostaje autor tego zdjęcia.
Na koniec roku ze zdjęć miesiąca wybiera się jedno zdjęcie , które jest zdjęciem roku i wtedy jakąś fajną nagrodę dostaje autor tego zdjęcia.