Podpisy pod postami

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 20 sie 2008, 20:09

arturo pisze:Nie mam nic przeciwko, ale szkoda, że pewne liczby są "tajne", bo niby skąd mamy wiedzieć, czy aby podpis reklamujący cokolwiek nie był np. opłacony i jest tam legalnie a nie jest czyjąś samowolą, no ale jak napisałeś Andrzeju, nam szarakom wara od tych informacji.... pozdrawiam
Myślę Artur że się czepiasz.
Jeżeli reklama jest opłacona pewnie nadal będzie i tu proszę o przynajmniej odrobinę zaufania do zarządu.
Pragnę również zaznaczyć że publiczne forum nie jest miejscem rozliczeń finansowych klubu.
Do tego celu zwołuje się zebrania sprawozdawcze.

" I kogo by tu jeszcze rozliczyć?"

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 20 sie 2008, 20:50

A może byście dla odmiany nakarmili ryby, przycięli ziela w zbiorniku, podmienili wody aboco innego...

Jakoś ostatnio mało o rybach jest....

Ciekawy jestem kiedy pojawi się następny problem.... mam pomysła!! Umieszczę adres internetowy swojej stronki na moim awatarze.... wszak to nie podpis pod postem i tego nie zabronili :D.... A może z tego da się jeszcze w dodatku linka spreparować.... Zawsze można jak Boguś pisać w treści (wszak to nie podpis!!) swoje "Balcerowicz musi odejść".

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 20 sie 2008, 21:52

Intencje zarządu są dla mnie klarowne, choć nie zawsze jest w życiu jak w przysłowiu, że cel uświęca środki.

Pewnie, że ten sam efekt można było osiągnąć innymi środkami, ale zarządu postanowił tak to zrobić, a nie inaczej, decyzja zapadła, kropka.
Podoba się czy nie, jest obowiązującym teraz prawem.

Może mało kto zauważył i zwrócił uwagę, ale przy okazji tego zabiegu, powstał efekt dodany, dla mnie super, bo wszystkie wątki zrobiły się teraz krótsze i czytelniejsze.
Nie męczą już dziesiątki na 1 i tej samej stronie tych samych wielkich podpisów reklamowych, pod marną ilością kilku słów. Teraz można skupić się na tekście i treściach, a nie na tęczy barw i grafikach oglądanych do znudzenia codziennie setki razy pod posatmi.

Ci którym zależy, na linku, reklamie mają zarząd do dyspozycji, wystarczy napisać i się dogadać.

PS: Swoją drogą skoro Mysiar ma tu link za friko z boku menu, to czemu inni nie mogą go mieć również z boku, tylko musza pod spodem każdego postu?

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 20 sie 2008, 22:04

_TOM_ pisze:
PS: Swoją drogą skoro Mysiar ma tu link za friko z boku menu, to czemu inni nie mogą go mieć również z boku, tylko musza pod spodem każdego postu?
IMHO jest umieszczony, bo nie jest to strona komercyjna tylko forum a że działa na innych zasadach to inna sprawa.

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 21 sie 2008, 07:14

Nie czepaim się i jest mi to zupełnie niepotrzebne, sam takiego podpisu nie miałem i nie zamierzam go mieć, ale jak słusznie zauważyli koledzy, podpisy były czasami wesołe i kwitujące fajną płętą wiele wypowiedzi i tylko tego żal... A swoją drogą, skoro mamy tworzyć społeczność to wypadało by chociaż ogólnie wyjaśniać pewne decyzje ogłaszane publicznie, to tak z zasad dobrego wychowania, bo albo to MY tworzymy Klub i to forum albo to NAS się do tego wykorzystuje..... pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 21 sie 2008, 08:11

Arturo, więc aby cośkolwiek Ci wyjaśnić.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak często moderatorzy musieli interweniować w sprawie linków w podpisach, a często i użerać się z ludźmi którzy tłumaczyli się tym, że "to link do strony z telefonami, a nie z rybami", "a mój jest do strony z filtrami" itp. i wcale chętni do usunięcia ich nie byli mimo upomnień, a jeżeli w końcu to zrobili, czuli się strasznie pokrzywdzeni.Aby więc ukrócić takie postępowanie i ułatwić pracę moderatorom, zarząd podjął jedyną słuszną decyzję.
Poza tym co słusznie Tom zauważył, że forum stało się czytelniejsze i szybciej chodzi.

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 21 sie 2008, 08:33

Dziękuję, i o taką informację mi chodziło i rozumiem ją w 100%, są to rzeczy, które dzieją się poza oczami i uszami nas użytkowników a znane są tylko moderatorom i Zarządowi, nie można było tak od razu?? W końcu nie jesteśmy tylko "ciemną masą" a rozumnie myślącymi osobami i potrafimy komunikaty w jasny sposób podane zrozumieć i ustosunkować się do nich, pozdrawiam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 21 sie 2008, 10:26

przynenta pisze:
_TOM_ pisze:
IMHO jest umieszczony, bo nie jest to strona komercyjna tylko forum a że działa na innych zasadach to inna sprawa.
Tak tylko w wymianie poglądów między nami Tomku, pierwszy przykład z brzegu, np: Pawiookie, też nie są komercyjną stroną, podobnym forum co Mysiar i też o rybach podobnych do naszych pielęgnicowatych w statucie PKMD wpisanych, a linka brak. Mysiar ma fory, których ja nie rozumiem, pewnie nie tylko ja, ale nie wszystko trzeba rozumieć.

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 21 sie 2008, 10:35

Na pawiookich też brak linka do PKMD

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 21 sie 2008, 10:57

Gajowa pisze:Na pawiookich też brak linka do PKMD
Pawiookie.pl o wymianę linków upominają się już od dłuższego czasu, sprawa została ponownie podniesiona w porozumieniu z zarządem PKMD kilka dni temu. Pozycja 'Przyjazne Serwisy' czeka, a jeżeli nie strona główna to pozostaje także linkownia.

Rafał

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 21 sie 2008, 13:16

Gajowa pisze:Na pawiookich też brak linka do PKMD
A masz linka Basiu na Mysiarze do PKMD? Albo w prawym menu na Mysiar wejście na nasze forum? Jak widać Mysiar nie musi, a ma u nas. Nie rozumiem Twojego argumentu i porównania, no ale jak pisałem nie wszystko muszę rozumieć.

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 21 sie 2008, 14:20

Fakt, że na Mysiarze nawet nie wolno wklepać skrótu PKMD, bo to już zamach na suwerenność forum i z tym się zgadzam TOMku.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 21 sie 2008, 17:25

Co wcale nie znaczy, że trzeba się zachowywać według maksymy "Jak Kuba Bogu tak bóg Fidelowi Castro".

Poza tym nie jesteśmy oddzieleni hiperprzestrzenią światów równoległych, więc czasami ktoś od nich zasili nas a nasi systematycznie się tam udzielają i nic złego w tym nie widzę. Trochę mnie jednak martwi, że poprawność polityczna doprowadzająca do tego że strach umieścić choinkę bożonarodzeniową w centrum handlowym żeby nie urazić innych wyznań przenika inne dziedziny. Nie jestem amerykanofobem ale to mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 21 sie 2008, 21:19

_TOM_ pisze:
Może mało kto zauważył i zwrócił uwagę, ale przy okazji tego zabiegu, powstał efekt dodany, dla mnie super, bo wszystkie wątki zrobiły się teraz krótsze i czytelniejsze.
Nie męczą już dziesiątki na 1 i tej samej stronie tych samych wielkich podpisów reklamowych, pod marną ilością kilku słów. Teraz można skupić się na tekście i treściach, a nie na tęczy barw i grafikach oglądanych do znudzenia codziennie setki razy pod posatmi.
Tomek, teraz to już cię poniosła fantazja ułańska. Jeżeli naturadiscus czy pawiookie zamieściły jakiś baner, w dodatku fajny i w dodatku z przekierowaniem do ciekawych informacji (na temat), a Bogdan dodał "Co by tu jeszcze ..." - z groteską, to co, mam się poczuć przemęczony, znużony, nawet jak to widzę 100 razy?
Może za dużo siedzisz przed kompem i Ci się rozmazuje wsio?

Też nie jestem za skrajnym przebarwieniem forum, ale to co było do tej pory nie sprawiało wrażenia przesycenia czy braku smaku. Nie wpadajmy w emocjonalny wir nie poparty racjonalizmem. Dajmy innym trochę wolności i pozwólmy ewoluować w różnych kierunkach forum. Może się mylę ale mam uczucie jakby nielicznym przeszkadzało to że inni pokazują coś innego, czego oni nie mają. I nawet jak jest w tym odrobina komercji, to mnie to nie boli. A jak mnie bolą oczy i mi się rozmazuje to idę spać.

Paweł

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 21 sie 2008, 21:56

Jeżeli naturadiscus czy pawiookie zamieściły jakiś baner
Nie przypominam sobie bym wymienił te podpisy, pisałem ogólnie efekcie braku podpisów, to Twoja interpretacja moich słów, pisałem ogólnie, a nie per konkretny baner.
Z drugiej strony czemu mają takie banery być w treści każdego posta zamiast z boku w menu forum, albo pod stroną forum, albo nad, albo dookoła? Oglądaj sobie wtedy taki link i baner do woli, ale niech nie rozciąga bezsensownie wątku tematycznego.
Może za dużo siedzisz przed kompem i Ci się rozmazuje wsio?
Być może, ale do czego zmierzasz tą wycieczką osobistą?
Też nie jestem za skrajnym przebarwieniem forum, ale to co było do tej pory nie sprawiało wrażenia przesycenia czy braku smaku. Nie wpadajmy w emocjonalny wir nie poparty racjonalizmem
Skąd wziąłeś to przesycenie i brak smaku? Jakieś własne przemyślenia? Nic takiego nie pisałem.
Emocji sprawa podpisów na forum nie jest w stanie u mnie wzbudzić, ale chyba u Ciebie wzbudza.
Dajmy innym trochę wolności i pozwólmy ewoluować w różnych kierunkach forum. Może się mylę ale mam uczucie jakby nielicznym przeszkadzało to że inni pokazują coś innego, czego oni nie mają. I nawet jak jest w tym odrobina komercji, to mnie to nie boli.
Wolności nikt nie broni, anarchi jedank zarząd powiedział nie i czy się to Tobie podoba, czy nie, stało się.
Efekt dodany przy okazji powstał, jaki zauważyem i opisałem, dla mnie ewidentny i widoczny, mimo, że się mi rozmazuje wszystko i powinienem iść juz spać ...

Mam nadzieję, że link do forum Rafała jest tylko kwestią techniczną, będziesz go oglądał do woli ile razy chcesz i klikał.
Link do strony Staszka, pewnie też będzie, kwestia ustalenia z zarządem, też nic nie tracisz.
A Bogdan już zmienił podpis i teraz nie pieprzy, tylko rozlicza, jak na członka ..... komisji rewizyjnej przystało.

------------------------------------------------------------
Pozdrawiam wszystkich Tomek, pierwszy ułan PKMD

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”