Londyn - oficjalne zaproszenie dla PKMD

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 19 sie 2008, 14:20

Ja przepraszam Tomku, ale akurat w tej konkretnej dyskusji nie brałem udziału i nie ma tutaj moich postów.... o nic nie pytałem w sprawie Włoch.... pozdrawiam

Awatar użytkownika
bqa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Dziedzic
Kontaktowanie:

Post autor: bqa » 19 sie 2008, 14:48

Tomaszu - to były tylko koszty przejazdu i noclegu... To za ile zjadłem, wypiłem, zwiedzałem itp - to wybacz, ale nie powiem ;)

P.S.
konserwami częstował Marek - za co też mu publicznie dziękuję :D bo były bardzo smaczne.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 19 sie 2008, 16:22

arturo pisze:Ja przepraszam Tomku, ale akurat w tej konkretnej dyskusji nie brałem udziału i nie ma tutaj moich postów.... o nic nie pytałem w sprawie Włoch.... pozdrawiam
'Krewniaku' :wink: mój bardzo przepraszam, pomyliłem Ciebie z Twoim 'ziomalem' :wink: Już poprawiłem.

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 20 sie 2008, 07:01

Dzięki....

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 20 sie 2008, 07:08

bqa pisze: ..... konserwami częstował Marek - za co też mu publicznie dziękuję :D bo były bardzo smaczne.
Na życzenie Basi powstał odrębny wątek z zapisami na temat wyjazdu do Londynu, więc postanowiłem "pośmiecić" w tym wątku.
Prawdę mówiąc po przeczytaniu postów napisałem odpowiedź i ....... skasowałem ją w całości. Była mało cenzuralna.

Nasuwa mi się jednak co chwila jedno określenie: "POLSKIE PIEKŁO".

Dlaczego?

Cóż, jeśli coś zaczyna się łatwo i owocnie toczyć - w tym wypadku mamy bezprecedensowy stały rozwój PKMD, zawsze znajdzie się ktoś (mały żuczek - coś na wzór takiego egipskiego gnojnika), kto zaczyna sypać piasek lub wpuszczać kulki gnoju w tryby dobrze funkcjonującej maszyny.

Zaczyna, bo taki rozwój Klubu nie jest w interesie jego malutkiego interesiku. Nie ważne przy tym czy mówi on prawdę, ważne by zasiać zwątpienie, niepokój lub wywołać zamęt.
Choćby teraz - zapytać niewinnie o Lecce i powiedzieć, że zapyta się w przyszłości o Duisburg !!!!!!!

Większość członków Klubu wie, jakie były i będą zasady gry w naszej organizacji, ale tak postawione pytanie na forum ogólnie dostępnym powoduje, że zwykli użytkownicy zaczynają domniemywać, iż w PKMD mają miejsce jakieś kanty.
Tak więc nasz przysłowiowy żuczek, nie mając szans stanąć przed innymi członkami z otwartą przyłbicą zaczyna bawić się w podchody (na zasadzie - a ja coś wiem, ale nie powiem ...... ), co znajduje niekiedy pewien poklask u mniej zorientowanych.

W jednej ze swych bajek Krasicki napisał: " ... źle się chłopcy bawicie ..."
Jestem za demokracją, ale dobrze rozumianą. To co się zaczyna dziać wymaga jednak trzeźwego osądu.
Nawołuję do niego w tym liście a żuczkom mówię NIE.

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 21 sie 2008, 20:51

Podaję datę oceny ryb;
Sobota - 11,10,2008 godz 9.00; rozdanie nagród tego samego dnia po południu.

Czy zarząd juz zdecydował kto z polskich sędziów będzie oceniał ryby na tych Mistrzostwach?

Prosze wystawiających ryby o podanie klas w których ryby mają być zgłoszone

Awatar użytkownika
Diamond-Cukero
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Andrzej Nowicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Kontaktowanie:

Post autor: Diamond-Cukero » 21 sie 2008, 21:40

Uporządkujmy to w tym wątku czy wątku" Londyn 08" bo ludziska pytają ?

Chodzi oczywiście o podanie klas w których ryby będą wystawiane.
A może na priva ?

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Kontaktowanie:

Re: Londyn - oficjalne zaproszenie dla PKMD

Post autor: Haki » 02 wrz 2008, 11:47

Gajowa pisze:Dougall przesłał oficjalne zaproszenie na IV Mistrzostwa Dyskowców w UK
Decyzja zarzadu zapadła - jedziemy do UK.
Wszystkich chętnych proszę o zgłoszenia do 26,08,2008 r.

ZAPROSZENIE OD KLUBU UNITED KINGDOM DISCUS ASSOCIATION (UKDA) I UK DISCUS CLUB (UKDC) DLA POLSKIEGO KLUBU MIŁOŚNIKÓW DYSKOWCÓW

Dzień dobry wszystkim i mam nadzieję, ze macie sie dobrze

Mam przyjemność, by zaprosić Was do Anglii na 4-te UK Discus Championships, które odbędą sie podczas Festiwalu Akwarystycznego w dniach 11-12 pażdziernika 2008.

UK Discus Championships są niekomercyjnym wydarzeniem zorganizowanym przez hobbistów dla kochajacej dyskowce społeczności.

Każdego roku było sponsorowane przez: Federation British Aquarists Societies (FBAS), TETRA & RO - MAN - i w tym roku również jest tak samo. W dodatku pokaz będzie opisany przez Practical Fishkeeping Magazine, największe czasopismo specjalistyczne w UK.

LOKALIZACJA I ZAKWATEROWANIE
Wystawa odbędzie się na Hayling Island, Hampshire, PO11 0PB, United Kingdom. Najbliższe miasta to: Portsmouth, Chichester, Havant; najbliższe lotniska to: Southampton, Heathrow or Gatwick.
Zakwaterowanie dla wystawców jest zorganizowane i zarządzone przez Federation of British Aquarist Societies. Ceny i wszystkie szczegóły podamy wkrótce.

KLASY
Klasy oceniane:
1. Solid Red, Brown, Yellow - np. zawierają; solidny Brown, Yellow – łącznie z Marlboro, Melon & San Merah, Golden, Red Rose itp.
2. Solid Blue, Green - np. zawierają; Blue Diamond, Cobalt, Ocean Green, Angel Blue, Super Angel Diamond, Violet Reflection itp.
3. Spotted, np: zawierają jakakolwiek odmianę kropkowaną; Leopards, Red Spotted Greens, Red Spotted Snakeskins itp.
4. Stripe, Striated - np. zawierają; Snake Skin wszystkich odmian barwnych bez kropek, Pigeon Blood wszystkie odmiany, Turquoise – zawierające odmiany niebieskie, czerwone i chequered itp.
5. Wild - np. zawierają; Heckele, Niebieskie, Zielone I Brązy.
6. Open -- np. zawierają; jakiekolwiek odmiany i kolory nie wymienione w klasach od 2- 5.
Uwaga: Żaden dyskowiec nie będzie zdysklasyfikowany, jeśli będzie wstawiony do niewłaściwej klasy. Wówczas po prostu będzie przeklasyfikowana do prawidłowej klasy i nie będzie za to punktów karnych.
Jeśli Klub jest zainteresowany udziałem w wystawie, lub w popieraniu UKDA jako; sędzia, gościnny wykładowca, sponsor, to proszę kontakt z Barbarą "Gajową".

Z poważaniem i najlepszymi życzeniami
Dougall Stewart[/color
Takiego miasta jak Hoyling to ja nie moge znaleść do tego wyspy. Jest Haylands i zgadzają sie miasta, które mają być w pobliżu. Proponuje to sprawdzić.

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 02 wrz 2008, 11:59

Radek, a gdzie pisze "Hoyling", bo ja nigdzie nie widzę.
Sprawdz dokładnie co pisze w "Lokalizacja i zakwaterowanie"
Już sprawdzałam na mapie która jest podana na brytyjskim forum.

http://www.multimap.com/maps/?&t=l&map= ... -0.9645:12

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 02 wrz 2008, 14:21

Miałem napisac Hayling a chodzi najprawdopodobniej o South Hayling i dlatego nie mogłem znaleść.

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Krzysztof Gajoszek
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 09 paź 2008, 22:40

Operacja Londyn rozpoczęta. Ekipa wyjechała wczoraj /środa około 10 rano/ z Katowic. Droga długa ale szczęśliwie i planowo pokonana. Dzisiaj wczesnym popołudniem zameldowali się na miejscu. Ryby konkursowe juz w zbiornikach.

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 10 paź 2008, 17:41

Wierwszy dzień w UK mija. Z relacji /SMS-owej/ wynika że nie pojechali tylko na wypoczynek. Brytyjczycy dali naszej ekipie zadanie w postaci przygotowania jednego ze zbiorników do konkursu dla publiczności. Jak im poszło to pewnie dowiemy się dopiero po powrocie z fotek naszego "nadwornego" fotografa Bogdana. Wieczór zapowiada się równie interesująco - INTEGRACJA :wink:

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 12 paź 2008, 13:04

Z pierwszych przecieków wiem, że wystawę podobno wygrał Hekel, Haki 2 ale nie wiem jeszcze jaką rybą. Oficjalne wyniki i rozdanie nagród o 13.30 ichniejszego czasu

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 12 paź 2008, 15:05

Już po rozdaniu nagród. z krótkiej rozmowy wynika ze prawie kazdy z wysyłajacych cos zdobył. Niestety nie wiem kto z jakimi rybami i które miejsce ale padły nazwiska- Nowicka, Krawcewicz, Haki, Krisaczek, Nowicki, Gajowy ....
Cos dokładniejszego może dowiem się wieczorem bo teraz rozpoczynaja sie jakieś wykłady i Gajowa tłumaczy

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 13 paź 2008, 10:53

No to ja już gratuluję Wam, kolejny sukces PKMD !!!

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”