600 litrów na drugim piętrze!!!
Moderator: seba*1*
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Kontaktowanie:
Będę musiał się zmierzyć zpodobnym problemem.
240x70x60 z szyby 12mm. Właśnie sie zastanawiam, jak się do tego zabrać?
Rozważam nawet dość drogą opcję - wykonanie + transport + wniesienie i ustawienie na miejscu przez producenta.
A może nie ma potrzeby i pożyczenie uchwytów do przenoszenia tafli szkła wystarczy? Korytarz jest szeroki, bez zakrętów i parter - tylko wtawić trzeba do wnęki i na wysokość 110cm?
240x70x60 z szyby 12mm. Właśnie sie zastanawiam, jak się do tego zabrać?
Rozważam nawet dość drogą opcję - wykonanie + transport + wniesienie i ustawienie na miejscu przez producenta.
A może nie ma potrzeby i pożyczenie uchwytów do przenoszenia tafli szkła wystarczy? Korytarz jest szeroki, bez zakrętów i parter - tylko wtawić trzeba do wnęki i na wysokość 110cm?
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
A ja nadal swoje.IreneuszKaczor pisze:Będę musiał się zmierzyć zpodobnym problemem.......
Rozważam nawet dość drogą opcję - wykonanie + transport + wniesienie i ustawienie na miejscu przez producenta.........
Niech producent sklei na miejscu. O przeciekach nie ma mowy.
- Załączniki
-
- Budowa a Dsc01860.jpg (105.08 KiB) Przejrzano 4348 razy
Witam!!!
Ja posiadam akwarium 575 litro w starej kamienicy, gdzie strop jest na belkach drewnianych:) Pytalem sie wlasciciela mieszkania ile wytrzyma, mowil ze w czasach kiedy sotalo to wybudowane pewnie jakies 250 do 300 km na m2, a teraz pewnie polowe mnie:) a poszedlem na ryzyko, wczesniej chcialem akwarium o wymiarach 300x60x50, ale zostalo na 230x50x50 mniej wody w razie czego do sprzatania:) gdy zalalem akwarium, poczulem jak podloga zaczela pracowac, ale akwarium stoi juz7 miesiecy:)
pozdr
Ja posiadam akwarium 575 litro w starej kamienicy, gdzie strop jest na belkach drewnianych:) Pytalem sie wlasciciela mieszkania ile wytrzyma, mowil ze w czasach kiedy sotalo to wybudowane pewnie jakies 250 do 300 km na m2, a teraz pewnie polowe mnie:) a poszedlem na ryzyko, wczesniej chcialem akwarium o wymiarach 300x60x50, ale zostalo na 230x50x50 mniej wody w razie czego do sprzatania:) gdy zalalem akwarium, poczulem jak podloga zaczela pracowac, ale akwarium stoi juz7 miesiecy:)
pozdr