Powstaje 1000L.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Kontaktowanie:
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Hehehehehe..., nie wiem, czy Cię będzie stać na takie cudeńka :lol: ?arturo pisze:Hehehehehe... no i masz.... człowiek wiezie 1000km a taki weźmie i już..... maluchy..... po co ja wożę z Robertem te ryby...??!! Będę kupował od Was maluchy, bliżej będę miał.... niedługo uzupełnimy obsadę o piękne Red..... pozdrawiam
Na piękne Red czekam z utęsknieniem.
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
Ja bym nie ryzykował pół roku, ja kontroluję wskazania na buforach co miesiąc i są odchyłki, niewielkie, ale są (0,2ph). Nie chcę być złym prorokiem, ale moja elektroda (też Eurosenor) padła po 7miesiącach. Na dodatek w nieświadomości kupiłem elektrodę bez otworu do wymiany elektrolitu, Twoja o ile dobrze widzę takowy posiada, to można ją zregenerowć. Jest bardzo fajna elektroda stworzona specjalnie do akwarium, produkowana Przez firmę Hydromet http://www.hydromet.com.pl/ o symbolu ERH-AQ1. Można zadzwonić i dowiedzieć się. Pan jest bardzo miły i udziela wszelkich potrzebnych informacji w temacie.Wystarczy tylko raz na pól roku sprawdzić czy nie ma odchyłek w roztworze wzorcowym.
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
Piotrze, oczywiście masz rację z tymi oknami.
Ale za głęboko sięgasz co do ph. z tego co mi świta, ale nie pamiętam dokładnie to dzienna zmiana ph w akwarium nie powinna przekraczać kilka dziesiątych ph. Więc co to jest 0,2 na miesiąc. Z drugiej strony są phmetry do kontroli sterowania dozowaniem CO2 do akwarium pozwalające utrzymywać ph w akwarium w zakresie różniącym się o 0,02ph, więc wtym wypadku to już kolosalny błąd.
Ale za głęboko sięgasz co do ph. z tego co mi świta, ale nie pamiętam dokładnie to dzienna zmiana ph w akwarium nie powinna przekraczać kilka dziesiątych ph. Więc co to jest 0,2 na miesiąc. Z drugiej strony są phmetry do kontroli sterowania dozowaniem CO2 do akwarium pozwalające utrzymywać ph w akwarium w zakresie różniącym się o 0,02ph, więc wtym wypadku to już kolosalny błąd.
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Kontaktowanie: