Londyn - oficjalne zaproszenie dla PKMD
Moderator: przynenta
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Wiedziałem ,że "coś" wygrają .Gratuluję i ja wszystkim tym co nie tylko coś zdobyli ,ale i wystawili ryby w Londynie .Nie wspomnę już o urządzaniu zbiornika dekoracyjnego przez nasz klub [szkoda ,że mnie tam nie było ] .Myślę ,że na oficjalne wyniki nie będziemy długo czekaćNo to ja już gratuluję Wam, kolejny sukces PKMD !!!
niki 28
- krisaczek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Kluczka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Z wiadomości przesłanej od Hakiego wiem, że całą wystawę wygrał BLUE HECKEL, natomiast HAKI zgarnął I i II miejsce w generalce ryb hodowlanych oraz kilka w poszczególnych grupach - do tego juz nas przyzwyczaił
Co do pozostałych informacji trzeba będzie poczekac do jutra.
No i jescze ciekawostka - na rozdaniu nagród powiedzieli Hakiemu, że ma najlepsze RED SPOTTED w EUROPIE
- ale to już też wiemy i to nie od dziś.
Tak czy inaczej HAKI kolejny raz powala z nóg. BRAWO

Co do pozostałych informacji trzeba będzie poczekac do jutra.
No i jescze ciekawostka - na rozdaniu nagród powiedzieli Hakiemu, że ma najlepsze RED SPOTTED w EUROPIE
- ale to już też wiemy i to nie od dziś.

Tak czy inaczej HAKI kolejny raz powala z nóg. BRAWO
- Haki
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
- Kontaktowanie:
Siedzę w robocie i myślałem że ktoś coś napisał a tu nic
pewnie śpią bo ja ledwie chodzę.
Co do wyników to poczekamy aż się pojawia na Angielskim forum bo jest tam inny system i do końca nie wiadomo co sie dostało za jaką rybę.
Była kategoria hobbysta i open/breeder/hodowca. W open mógł startować profesjonalny breeder jak i hobbysta, czyli jedna ryba mogła dostać dwie nagrody np. w hobbysta 1prize a w open/breeder 3prize. Wszyscy się zakręcili ale jest OK. Było kilka ryb z Duisburga i to medalowych jak wiemy w Dusiburgu byłem i hu.... zdobyłem ale tak na spokojnie jak obejrzałem wyniki to jestem zaraz za Azjatami te same ryby dałem do Anglii i dały rade skubane no jedna była nowa, debiutowała na konkursie i dała czadu aż sam jestem w szoku. Jutro wstawię foty.
Kilka rybek było fajnych i nie był tam tylko konkurs dyskowca ale i Bojowników, Karpi KOI, takich małych nie wiem jak się nazywają, Welonek-takie że szok normalnie padłem na kolana. Giełda akwarystyczna z przeróżnymi rybami, roślinami sprzętami itp.
W zbiornikach z KOI co 2h mierzyli poziom amoniaku zapisywali na tablicy i w zależności od potrzeby podmieniali wodę, przyglądałem się sędziom i byłem pełen podziwu jak te wieloryby brali w miski i mierzyli oglądali itp.
Rozgorzała duża dyskusja na temat stworzenia wspólnego systemu sędziowskiego na całym świecie do którego tworzenia zostaliśmy zaproszeni jako jeden z silniejszych klubów podpisana została tak ze umowa o współpracy pomiędzy nami a Anglikami ale o tym to pewnie sam zarząd zechce więcej napisać.

Co do wyników to poczekamy aż się pojawia na Angielskim forum bo jest tam inny system i do końca nie wiadomo co sie dostało za jaką rybę.
Była kategoria hobbysta i open/breeder/hodowca. W open mógł startować profesjonalny breeder jak i hobbysta, czyli jedna ryba mogła dostać dwie nagrody np. w hobbysta 1prize a w open/breeder 3prize. Wszyscy się zakręcili ale jest OK. Było kilka ryb z Duisburga i to medalowych jak wiemy w Dusiburgu byłem i hu.... zdobyłem ale tak na spokojnie jak obejrzałem wyniki to jestem zaraz za Azjatami te same ryby dałem do Anglii i dały rade skubane no jedna była nowa, debiutowała na konkursie i dała czadu aż sam jestem w szoku. Jutro wstawię foty.
Kilka rybek było fajnych i nie był tam tylko konkurs dyskowca ale i Bojowników, Karpi KOI, takich małych nie wiem jak się nazywają, Welonek-takie że szok normalnie padłem na kolana. Giełda akwarystyczna z przeróżnymi rybami, roślinami sprzętami itp.
W zbiornikach z KOI co 2h mierzyli poziom amoniaku zapisywali na tablicy i w zależności od potrzeby podmieniali wodę, przyglądałem się sędziom i byłem pełen podziwu jak te wieloryby brali w miski i mierzyli oglądali itp.
Rozgorzała duża dyskusja na temat stworzenia wspólnego systemu sędziowskiego na całym świecie do którego tworzenia zostaliśmy zaproszeni jako jeden z silniejszych klubów podpisana została tak ze umowa o współpracy pomiędzy nami a Anglikami ale o tym to pewnie sam zarząd zechce więcej napisać.
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
I chwała im za to .Jakby nie było ta nasza ekipa spisała się również na medalRyby wróciły do baniaków na kwarantannę. Całe i zdrowe, a to zasługa naszej ekipy
Jestem zaRozgorzała duża dyskusja na temat stworzenia wspólnego systemu sędziowskiego na całym świecie do którego tworzenia zostaliśmy zaproszeni jako jeden z silniejszych klubów
Co do Ciebie Radek .To rzeczywiście w "kropkowanych" jesteś po Azjatach niepokonany
niki 28
- cobaltblue
- junior
- Imie i Nazwisko: Karolina Kobermajer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Redditch/UK
Witam,
Z niecierpliwoscia czekam na wyniki i zdjecia z mistrzostw.Bardzo chcialam tam byc,ale moja para tarlakow zrobila mi psikusa i tydzien wczesniej zlozyla ikre i niestety trzeba bylo siedziec w domu i opiekowac sie maluchami...mam nadzieje,ze chociaz uda mi sie byc w listopadzie w Bristolu na show.
Dlaczego nikt nie chce opublikowac tu wynikow i zdjec?:(
Z niecierpliwoscia czekam na wyniki i zdjecia z mistrzostw.Bardzo chcialam tam byc,ale moja para tarlakow zrobila mi psikusa i tydzien wczesniej zlozyla ikre i niestety trzeba bylo siedziec w domu i opiekowac sie maluchami...mam nadzieje,ze chociaz uda mi sie byc w listopadzie w Bristolu na show.
Dlaczego nikt nie chce opublikowac tu wynikow i zdjec?:(