mam paletki w wielkosci 20 cm.
Moderator: stanpiter
- krzysztof0579
- junior
mam paletki w wielkosci 20 cm.
Choduje paletki przez 3 lata zaczynałem jako amator i powiedziec musze że złamałem całkowita zasade parametrow w wody i jej sprawdzania.
Moja marlboro parka oraz blue diamont uzyskały wielkosc 20 cm,składaja ikre raz w tygodniu .Podmieniam wode 1 raz w miesiacu i nic wiecej.Są w bardzo dobrej kondycji ,nawet niewiem co to choroba.
Moze mi ktos wytłumaczyc dlaczego tak sie dzieje.
Moja marlboro parka oraz blue diamont uzyskały wielkosc 20 cm,składaja ikre raz w tygodniu .Podmieniam wode 1 raz w miesiacu i nic wiecej.Są w bardzo dobrej kondycji ,nawet niewiem co to choroba.
- krzysztof0579
- junior
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Proszę moderatora o przesuniecie tego wątku do śmietnika, jednocześnie proszę Fangorna o odblokowanie wątku o tej samej tresci
http://pkmd.pl/index.php?name=PNphpBB2& ... 0168#60168
i śledzenie tegoż wątku, gdyż nosi on wyrażne cechy ogłoszenia o sprzedaży w/w ryb.
RF
http://pkmd.pl/index.php?name=PNphpBB2& ... 0168#60168
i śledzenie tegoż wątku, gdyż nosi on wyrażne cechy ogłoszenia o sprzedaży w/w ryb.
RF
- krzysztof0579
- junior
Re: mam paletki w wielkosci 20 cm.
krzysztof0579 pisze:Choduje paletki przez 3 lata zaczynałem jako amator i powiedziec musze że złamałem całkowita zasade parametrow w wody i jej sprawdzania.
- Załączniki
-
- oto moje giganty
- Obraz 080.jpg (33.26 KiB) Przejrzano 8287 razy
- krzysztof0579
- junior
- krzysztof0579
- junior
- krzysztof0579
- junior
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
Krzysztof ok, ale jakie zasady? Nie piszesz jakie masz parametry to skąd wiadomo, że je złamałeś. Masz 4 ryby, ale w jakim akwarium? Aby tak twierdzić jak piszesz to napisz jakie są odstepstwa od ogólnie przyjętych zasad.złamałem całkowita zasade parametrow w wody i jej sprawdzania.
Piszesz, że co tydzień składaja ikrę, to ja zapytam kiedy wychowują potomstwo? Wnioskuję, że potomstwa się nie dochowują, a w takim przypadku to coś z tym łamaniem zasad jest nie tak.
Widać to po Twoich zdjęciach, że akwarium nie jest zbytnio zadbane, a w końcu nawet najwspanialsze ryby w zaniedbanym akwarium będą nieciekawie wyglądały, a na forum znajdą się osoby które robią podmianę raz na miesiąc i mają naprawdę piękne akwaria.krzysztof0579 pisze:Podmieniam wode 1 raz w miesiacu i nic wiecej.
Poza tym wielkość i regularne tarło wcale nie są wyznacznikiem tego, że Twoim rybom jest tak bardzo dobrze. Rozumiem, że może się zdarzyć, że ryby wyglądają dobrze mimo złych warunków bytowych tylko pytanie kto nam daje prawo do trzymania ryb w taki sposób??