Piasek w trójmieście
Moderator: stanpiter
Piasek w trójmieście
tak jak w temacie szukam drobnego pisku na terenie trójmiasta i nigdzie nie mogę znaleźć (poza zoologicznymi 4zł/kg) a do plenum potrzebuję jakieś 50 kupiłem w castoramie piach kwarcowy, niestety nie jest on obojętny dla wody:( z plaży też nie wezmę macie jakieś sprawdzone miejsce na piach??
Raz kupowałem w Castoramie, było wszystko w porządku, ale na opakowaniu był napis "do filtrów", bez jakiejkolwiek informacji do jakich filtrów.
Większą ilość kupowałem na Allegro, od gościa z Elbląga, wyszło coś około 1 -1,5 zł/kg i piasek był naprawdę super, jak go płukałem to miałem wrażenie, że zupełnie niepotrzebnie to robię, bo woda była idealnie klarowna.
Większą ilość kupowałem na Allegro, od gościa z Elbląga, wyszło coś około 1 -1,5 zł/kg i piasek był naprawdę super, jak go płukałem to miałem wrażenie, że zupełnie niepotrzebnie to robię, bo woda była idealnie klarowna.
No tak Michał, to najlepiej wsiądź w samochód i jedź do kopalni, może nawet VAT sobie odliczysz?birdas pisze:Piasek kwarcowy najwyższej czystości o granulacji 0,1-0,5 mm, płukany kosztuje w kopalni 0,24 zł/kg z VATemIwek_22 pisze: wyszło coś około 1 -1,5 zł/kg i piasek był naprawdę super, jak go płukałem to miałem wrażenie, że zupełnie niepotrzebnie to robię, bo woda była idealnie klarowna.

- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Chyba nie doczytaliście tematu dokładnie, a tam jak byk jest w '3mieście'.
Macie tutaj huty szkła ? Ciekawostka dla mnie.
Ja kupiłem z Castoramie piasek rzeczny, 5kg worki na dziale ogrodniczym. Niestety trzeba płukać
1zł za kilogram wychodziło mniej więcej ale to było dawno temu ... może podrożał do 1.20zł 
Macie tutaj huty szkła ? Ciekawostka dla mnie.
Ja kupiłem z Castoramie piasek rzeczny, 5kg worki na dziale ogrodniczym. Niestety trzeba płukać

Bardzo chętnie bym wziął trochę z plaży tylko tam są resztki muszelek wiec i pH i Two pójdą od razu w górę. A mówiąc o kopalni macie na myśli żwirownie czy coś innego??
W castoramie nie znalazłem nic poza piaskiem do zapraw tynkarskich, niestety się nie nadaję bo się pieni przy polaniu kwasem. Na dziale ogrodniczym tylko keramzyt i gruby żwir
W castoramie nie znalazłem nic poza piaskiem do zapraw tynkarskich, niestety się nie nadaję bo się pieni przy polaniu kwasem. Na dziale ogrodniczym tylko keramzyt i gruby żwir

-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Może tu coś znajdziesz
http://www.firmy.net/ceramika-i-szklo,gdynia.html
Google działa
I znalazłem
Huta Szkła Gospodarczego
w Starogardzie Gdańskim;
ul. Kościuszki 117.
058 562 34 91
Huta Szkła Monika Grupa P.S.A
Szklarska 9
88-100 Inowrocław
tel. +48 52 354 23 17
fax. +48 52 354 23 17
kom. +48 511 355 626
Albo to tylko nie wiem czy sie nada worek 7,5 za 25 kg
http://www.leroymerlin.pl/mpng2-front/p ... 1169113778
http://www.firmy.net/ceramika-i-szklo,gdynia.html
Google działa

I znalazłem
Huta Szkła Gospodarczego
w Starogardzie Gdańskim;
ul. Kościuszki 117.
058 562 34 91
Huta Szkła Monika Grupa P.S.A
Szklarska 9
88-100 Inowrocław
tel. +48 52 354 23 17
fax. +48 52 354 23 17
kom. +48 511 355 626
Albo to tylko nie wiem czy sie nada worek 7,5 za 25 kg
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Kontaktowanie:
Ten się nie nada bo taki już kupiłem i właśnie on się pieni jak głupi.TURYSTA pisze:Albo to tylko nie wiem czy sie nada worek 7,5 za 25 kg
Kurcze do Inowrocławia to trochę daleko jak na wypad po piach. Choć opcja kupna od razu porządnych ryb korci.
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Jak chcesz takie małe 5złotóweczki maluszki, to ja mam ich na zbyciu kilka, bo sobie najwyżej 3 sztuki zostawie ... choć i tak nie wiem gdzie je wsadze nawet te 3.
A jak masz chęć na większe i dorosłe, to moze się też czegoś pozbędę ... kto wie co mi do głowy strzeli
Fajne dyski w 3mieście ma też iwek-22 po stendkerach Fire Red
Inowrocławia nie dogonimy, ale nie jest taka bida tutaj jak by niektórzy chcieli
A piach w castoramie jest, tylko tzeba wiedzieć gdzie szukać, pod którymi kwietnikami leży ... przynajmniej jeszcze niedawno leżał
A jak masz chęć na większe i dorosłe, to moze się też czegoś pozbędę ... kto wie co mi do głowy strzeli

Fajne dyski w 3mieście ma też iwek-22 po stendkerach Fire Red

Inowrocławia nie dogonimy, ale nie jest taka bida tutaj jak by niektórzy chcieli

A piach w castoramie jest, tylko tzeba wiedzieć gdzie szukać, pod którymi kwietnikami leży ... przynajmniej jeszcze niedawno leżał