NHL pisze:Ja też bym proponował czarne tło. Na takim rośliny się lepiej prezentują, ale to rzecz gustu.
Ja też proponuję czarne tło, rośliny ładnie się prezentują, czarne tło daje roślinom ładny kontrast, ale jak pisał przedmówca to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje.
Przypuszczam, że aby przykleić tło, które prezentujesz w linku musisz jeszcze do tego dokupić klej JBL FIXOL
http://www.allegro.pl/item489306854_jbl ... oland.html
aby się dokładnie przykleiło chyba że JUWEL zastosował jakieś inne rozwiązanie.
Jak zdecydujesz się się na czarne tło, to idź do zakładu który zajmuje się robieniem reklam, kup z metra czarną folię samoklejącą. Potem przygotuj spryskiwacz na wodę, czystą szmatkę i równy kawałek plastiku do usuwania powietrza ( ja zastosowałem szpachlę do fugowania kafelek (taki kawałek drewna z gumą)). Następnie dobrze wyczyść tylną szybę nabierz wody do spryskiwacza i spryskaj dokładnie tylną szybę, odklej papier od foli i spryskaj wodą folię od strony kleju. Następnie przyłóż folię stroną klejącą (uprzednio zmoczoną do szyby,szyba także ma być dokładnie zmoczona) dokładnie przyłóż folie i rozciąg, usuń najdokładniej jak tylko możesz powietrze. Folia dwa/ trzy dni będzie wyglądała nie najlepiej na tylnej szybie (szara/plamy), ale gdy resztki wody odparują i drobne pęcherzyki powietrza znikną tło zrobi się idealnie czarne. Gwarantuje Ci, że sposób jest sprawdzony u mnie w akwarium.
Za folię 2.10m x 0.6m zapłaciłem 16 zł.