co robić??

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Daks

co robić??

Post autor: Daks » 08 gru 2008, 17:09

Witam!
Na początku chcialbym sie przywitać ponieważ jestem nowy bardzo duzo czytam na forum informacje tu zawarte bardzo się przydają ale mimo to mam kilka pytań ;) od jakiś 2miesięcy jestem w posiadaniu 4paletek (po kwarantannie) nie są to czempiony ale cieszą moje oko i sie juz do nich przywiązałem ;) ...wszystko było dobrze na początku nie chcialy nic jeść chowały się między roślinami ale się to zmieniło jedzą ale tylko serca wołowe do suchego nie podchodzą ;/. Da dni temu zauważyłem że jedna z nich zrobiła się mniej "towarzyska" nie je i woli być z boku chowa sie między roślinami wiem ze cos jest nie tak i tu zgłaszam się z prośbą co robić? napewno bede musial ja odizolować?? i co dalej??

ps nie mam dostępu do mikroskopu :(

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 08 gru 2008, 18:41

Bez podania parametrów wody i większej ilości szczegółów nikt Ci nie pomoże.

P.S.
Jak pewnie widać przeniosłem wątek do działu choroby :)

Daks

Post autor: Daks » 08 gru 2008, 23:19

sorry za to ze nie napisalem tam gdzie trzeba ;/ parametry wody ktore znam to: ph-6,7 tWo-12 wiecej parametrów nie znam ogólnie jest to 200L akwarium podmiany robię teraz co 3/4 dni około 30%

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 08 gru 2008, 23:31

Raczej nic nie rób. Zaczekaj i dobrze obserwuj. Może zbyt częste podmiany ?(jeśli naprawdę tak robisz) lub zbyt obfite ? skąd masz wodę o takich parametrach bo chyba nie z kranu ? Czym ją uzdatniasz?

Daks

Post autor: Daks » 09 gru 2008, 12:14

Mirek pisze:Raczej nic nie rób. Zaczekaj i dobrze obserwuj. Może zbyt częste podmiany ?(jeśli naprawdę tak robisz) lub zbyt obfite ? skąd masz wodę o takich parametrach bo chyba nie z kranu ? Czym ją uzdatniasz?
zmniejsze podmiany i bede obserował dalej... jesli chodzi o wode to jest to zwykla kranowa ktora przed wlaniem gotuje ;)

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 11 gru 2008, 15:50

1/3 z 200l to ponad 66l wody. Jak to gotujesz? :)

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”