200l Seba

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 24 lip 2008, 18:41

piasek ma więcej zalet niż zwykły żwir, poczytaj a\sie dowiesz;D miałem identyczne tło , i powiem tobie tyle ze jeżeli nie uszczelniłeś dobrze tego aby za to tło nic nie wpływało to będzie tam mały śmietnik. Druga sprawa co do tła , lubi zarastać gonami :D Ale Akwarium mi sie podoba :D Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Seba
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: Seba » 25 lip 2008, 08:36

piasek kwarcowy był dla mnie o tyle kłopotliwy ze podczas podmian wody przy okazji zawsze odmulając dno (wąż ogrodowy) miałem ok od 2 do nawet 5 kg piasku w wannie i trzeba było po opłukaniu dostarczyć go do akwarium ponownie jest to upierdliwe i czasochłonne , do czyszczenia żwirku używam odmulacza sery , zwykła rura z króćcem do węza działa super nie zasysa żwiru a to co rybki narobiły wciąga pięknie , a co do roślin to w piasku miałem ok 8 gatunków z tego 2 nie chciały rosnąc korzenie i liście gniły ,ale za to te rośliny którym kwarcowy odpowiada to szalały akwarium zarosło w ciągu miesiąca tak ze ryby nie miały gdzie pływać. Z tłem będzie kłopot tego się spodziewam , aby wymusić cyrkulacje wody króciec wylotowy z kanistra dałem za tło za jakiś czas się okaże czy to dobre rozwiązanie .

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 26 lip 2008, 14:23

trzeba było dać pod piasek jakiś nawóz, kulki gliniano-torfowe itp... a na odmulanie odmulaczem sera którego osobiście używam przy piasku wpaść wcześniej. Ale jak komu wygodnie , bo to jest najważniejsze... ze i efekty są widoczne...

Awatar użytkownika
Seba
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: Seba » 07 sty 2009, 21:45

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”