Zibihamlet pisze:Jak nazywa się nasz mistrz karpi ?kazik pisze:Nawet jest dwóch mistrzów polski, jeden w spiningu a drugi w karpiach
Tandem Baits
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
O jakich zaletach mówisz ? Wymień je proszę .BartekR pisze:witam,
Jakbyś miał zamiar przerzucić się na kręcioły bez wolnego biegu( nie jest to trudne ani wielka filozofia,, kwestia przyzwyczajenia a ile zalet ) .
Wędki już mam w domku(TB enforcer 12ft 3.00 lbs) , jutro dojadą 2 kołowrotki Cormorana Pro Carp QD-10Pi (moje pytanie do Bartka tyczy się min. użytkowania tych kołowrotków , bo niby mają wolny bieg ale nie mają) . Czy ktoś może mi pare słów powiedzieć na ten temat? Nie jednokrotnie karp przy braniu potrafił zrzucić mi wędkę z kraczajek (jeszcze nie miałem tripoda) gdy się zapomniało włączyć WB. Jak bez wolnego biegu uniknąć gonienia wędki

- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
Więc właśnie to mnie dziwiło w wypowiedzi Bartka , te kołowrotki mają wolny bieg QD fast drag , teoretycznie proste i dobre - lecz bez typowej "wajchy" z tyłu - regulowane przodem. A to da się opanować (spininguję na kołowrotki z przednim hamulcem) . A co do żyłek - Daiwa DUO CARP 0,33mm 1100m będzie dobrym wyborem ??