Tandem Baits

czyli wszystko inne.....

Moderatorzy: przynenta, krisaczek

Awatar użytkownika
kazik
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: kazik » 05 mar 2009, 22:30

hamlet pisze:
kazik pisze:Nawet jest dwóch mistrzów polski, jeden w spiningu a drugi w karpiach
Jak nazywa się nasz mistrz karpi ?
Zibi

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 10 mar 2009, 19:20

BartekR pisze:witam,
Jakbyś miał zamiar przerzucić się na kręcioły bez wolnego biegu( nie jest to trudne ani wielka filozofia,, kwestia przyzwyczajenia a ile zalet ) .
O jakich zaletach mówisz ? Wymień je proszę .
Wędki już mam w domku(TB enforcer 12ft 3.00 lbs) , jutro dojadą 2 kołowrotki Cormorana Pro Carp QD-10Pi (moje pytanie do Bartka tyczy się min. użytkowania tych kołowrotków , bo niby mają wolny bieg ale nie mają) . Czy ktoś może mi pare słów powiedzieć na ten temat? Nie jednokrotnie karp przy braniu potrafił zrzucić mi wędkę z kraczajek (jeszcze nie miałem tripoda) gdy się zapomniało włączyć WB. Jak bez wolnego biegu uniknąć gonienia wędki :D ????

misiek_sw
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: misiek_sw » 10 mar 2009, 21:01

Jak uniknąć gonienia za wędką ???, nie zapomnieć odkręcić hamulca na prawie minimum !!! bo w szczególności brania karpia na włosa , cechują się zajefajnymi odjazdami.Zalet tu nie wykrywam , w kręciołku bez wolnego biegu , zaleta właśnie jest ów wolny bieg...

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 10 mar 2009, 21:10

Więc właśnie to mnie dziwiło w wypowiedzi Bartka , te kołowrotki mają wolny bieg QD fast drag , teoretycznie proste i dobre - lecz bez typowej "wajchy" z tyłu - regulowane przodem. A to da się opanować (spininguję na kołowrotki z przednim hamulcem) . A co do żyłek - Daiwa DUO CARP 0,33mm 1100m będzie dobrym wyborem ??

Odpowiedz

Wróć do „Tylko ryby głosu nie mają”