26 - 28 czerwca - Akwarystyczny Zjazd - Krutynia 2009
Moderator: przynenta
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Zmniejszono nam nieco ilość domków. Musimy się więc zagęścić, co jednak wpłynąć na naszą atmosferę podczas trwania imprezy nie powinno.
Domki są murowane, a za wyjątkim nr 16, 20 i 26, które są mniejsze, składają się z 2 pokoików. Każdy domek posiada łazienkę z prysznicem.
Poniżej podaję rozmieszczenie w domkach a ich numery odpowiadają numerom w Krutyni - jest to więc lista meldunkowa:
Domek nr 1
- Marek Marcinkiewicz + 2
Domek nr 2
- Tomasz Uler + 1
- Zbigniew Hudobski
- Krzysztof Gajoszek
Domek nr 3
- Robert Dreszer + 3
Domek nr 4 + namiot A
- Rafał Mamątow + 1
Domek nr 5
- Stanisław Kaczorowski + 1
Domek nr 6 + namiot B
- Bogdan Mosór + 2
Domek nr 7 + namiot C
- Marek Widur + 1
- Mirosław Żak + 1
Domek nr 8
- Jacek Niglus + 1
- Marcin Karpiński + 1
Domek nr 9 + namiot D
- Radosław Rożniata + 1
- Andrzej Nowicki
Domek nr 11
- Janusz Zajonz + 1
Domek nr 12
- Marian Śliwa + 1
Domek nr 26
- Katarzyna Wiechecka + 1
Domek nr 16
- Jankiewicz Bogumiła
- Jankiewicz Janusz
Domek nr 20
- Krzysztof Kluczka + 1
Namioty
A. Namiot przy domku nr 4
- Małgorzata Stefko
B. Namiot przy domku nr 6
- Andrzej Sieniawski + 1
C. Namiot przy domku nr 7
- Sławomir Gruszka
D. Namiot przy domku nr 9
- rezerwa
W razie uwag proszę o meila na adres: asie1@interia.pl
Jest możliwość dostawienia jeszcze 2 namiotów - są chętni???
Domki są murowane, a za wyjątkim nr 16, 20 i 26, które są mniejsze, składają się z 2 pokoików. Każdy domek posiada łazienkę z prysznicem.
Poniżej podaję rozmieszczenie w domkach a ich numery odpowiadają numerom w Krutyni - jest to więc lista meldunkowa:
Domek nr 1
- Marek Marcinkiewicz + 2
Domek nr 2
- Tomasz Uler + 1
- Zbigniew Hudobski
- Krzysztof Gajoszek
Domek nr 3
- Robert Dreszer + 3
Domek nr 4 + namiot A
- Rafał Mamątow + 1
Domek nr 5
- Stanisław Kaczorowski + 1
Domek nr 6 + namiot B
- Bogdan Mosór + 2
Domek nr 7 + namiot C
- Marek Widur + 1
- Mirosław Żak + 1
Domek nr 8
- Jacek Niglus + 1
- Marcin Karpiński + 1
Domek nr 9 + namiot D
- Radosław Rożniata + 1
- Andrzej Nowicki
Domek nr 11
- Janusz Zajonz + 1
Domek nr 12
- Marian Śliwa + 1
Domek nr 26
- Katarzyna Wiechecka + 1
Domek nr 16
- Jankiewicz Bogumiła
- Jankiewicz Janusz
Domek nr 20
- Krzysztof Kluczka + 1
Namioty
A. Namiot przy domku nr 4
- Małgorzata Stefko
B. Namiot przy domku nr 6
- Andrzej Sieniawski + 1
C. Namiot przy domku nr 7
- Sławomir Gruszka
D. Namiot przy domku nr 9
- rezerwa
W razie uwag proszę o meila na adres: asie1@interia.pl
Jest możliwość dostawienia jeszcze 2 namiotów - są chętni???
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 12:19 przez Ambra, łącznie zmieniany 2 razy.
- pajacyk
- senior
- Imie i Nazwisko: Marcin Karpiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Tychy
- Kontaktowanie:
Jestem rozczarowany tym stwierdzeniem o zmniejszonej ilośći domków, nie było takiego przypuszczenia, że domków bedzie za mało lub bedziemy mieszkać po 4 osoby w jednym domku. Dla mnie jest to dziwne jak się pisze że ilość miejśc jest ograniczona, a pózniej pisze się jeszcze czy jest ktoś chetny, a na koniec wychodzi że mamy za mało domków. No szkoda myslałem, że bedzie bardziej komfortowo.
Marcin
Marcin
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Ambra pisze: Domki są murowane, a za wyjątkim nr 16, 20 i 26, które są mniejsze, składają się z 2 pokoików. Każdy domek posiada łazienkę z prysznicem.
Proszę o DOKŁADNE wyjaśnienie tej kwestii. Andrzej informuje o dwóch osobnych pomieszczeniach w domku i to jest OK, ale 15 min temu rozmawiałem z Rafałem i On twierdzi, że jest to jeden wspólny pokój.
- Ambra
- członek PKMD
Chociaż sam to załatwiam, to popieram opinię Tomka. Dlatego też trzy dni się awanturowałem, nieco wywalczyłem i na tym koniec.przynenta pisze:Czy te domki mają osobne sypialnie? Jeżeli nie to ten, kto ułożył ten rozkład niech dwa razy się zastanowi, co napisał. Gdybym nie jechał TYLKO z synem to z pewnością zrezygnowałbym z tego spotkania. Podejrzewa, że nie będzie to tylko moja opinia.
Jakie są obecnie możliwości??????
1. Możemy sprawę rozwiązać jedynie tak jak napisałem i pomieszkać zgodnie z przedstawionym rozdzielnikiem.
2. Postawić kilka 2-osobowych namiocików i losować kto gdzie śpi.
3. Możemy całkowicie zrezygnować z imprezy.
Właściciel Krutynianki najchętniej opowiada się za tym trzecim rozwiązaniem. Chętnie odda nam zaliczkę wraz z ustawowymi odsetkami bo chętnych ma kilku na jedno miejsce a na dodatek znacznie lepiej płatne, gdyż przypominam o wynegocjowanym wcześniej rabacie. Na naszej bytności zarabia mniej niż mógłby.
Jest też jeszcze jeden ośrodek - Galindia. Tam doba kosztuje od osoby prawie 600 zł. Jest ktoś chętny?
W sumie więc każdy może jeszcze zrezygnować - byle szybko - lub zostawić jak jest i cieszyć się faktem, iż się możemy spotkać.
Większość domków ma pierwszy pokoik, który można traktować jako przedsionek z wersalką i drugi pokoik z 2 łóżkami.
W sumie najbardziej rozumiem rozczarowanie Pajacyka

- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Andrzeju nie dziw się takiej reakcji. Ludziska mają do przejechania 500 - 600 km by chwile spędzić ze znajomymi.
Dziwi mnie fakt zmiany rezerwacji. Pewnie spora część z Nas korzysta z różnego rodzaju hoteli i wiadomo jest, że jak zarezerwuję pokój o danym standardzie to takiego wymagam. Kiedyś za sam brak Internetu w pokoju wywalczyłem 30% zniżkę a z PKP otrzymałem darmowy bilet za skład bez klimatyzacji.
Najbardziej dziwi mnie fakt przedpłaty i niedotrzymania warunków umowy.
Dziwi mnie fakt zmiany rezerwacji. Pewnie spora część z Nas korzysta z różnego rodzaju hoteli i wiadomo jest, że jak zarezerwuję pokój o danym standardzie to takiego wymagam. Kiedyś za sam brak Internetu w pokoju wywalczyłem 30% zniżkę a z PKP otrzymałem darmowy bilet za skład bez klimatyzacji.
Najbardziej dziwi mnie fakt przedpłaty i niedotrzymania warunków umowy.
- Ambra
- członek PKMD
Sprawę negocjowaliśmy w 3 osoby.przynenta pisze:Andrzeju nie dziw się takiej reakcji. .......... [bNajbardziej dziwi mnie fakt przedpłaty i niedotrzymania warunków umowy.[/b]
Przyznaję, popełniłem błąd taktyczny nie podpisując umowy, ale właściciel wyglądał na normalnego. Tak to mój błąd.
Według ustaleń domki miały być 2 -osobowe. Miały, ale facet okazał się niezbyt utrzciwy i zmienił zasady gry, przydzielając po 3 osoby do domku.
Teraz domków fizycznie brakuje, choć ilość zarezerwowanych miejsc się zgadza.
Brak umowy spowodował, iż jesteśmy bezsilni.
Trzy osoby, to w razie małżeństw rozwiązanie nie do przyjęcia. W tej sytuacji podział wygląda tak jak na liście. Załatwiłem ponadto postawienie kilku 2 -osobowych namiotów w razie jakiegoś szczególnego kłopotu.
Rozumim rozczarowanie, bo nie tak miało być, ale ruchu nie mam, a rezygnować i rozwalić imprezy ludzie nie chcą. Jeśli nie zaakceptujesz rozwiązania (nie pytam o powody, choć to przecież jedynie 2 niezbyt przespane nocki z racji integracji) masz prawo się wycofać i natychmiast na wskazane konto zwrócę Ci zaliczkę.
Jest mi ogromnie przykro, bo faktycznie zaistniała sytucja budzi też mój sprzeciw. Czy jednak cywilna sprawa sądowa o nie dopełnienie obietnic jaką mogę facetowi wytoczyć coś zmieni?
Sezon na Mazurach trwa 4 miesiące a utrzymać ośrodek trzeba cały rok.
Z tego względu ceny są tam zawsze bardzo wysokie.
My negocjowaliśmy imprezę na początku roku. Wtedy była mowa o kryzysie i facet był wystraszony, że ludzie nad Krutynię nie przyjadą.
Złapał naszą rezerwację i nawet znacząco obniżył cenę.
Z ceny za jedną osobę wycofać się nie może, bo mam to na piśmie z racji ustalania jadłospisu.
Wyliczył jednak, iż na nas straci, bo ludziska Mazury szturmują i wszystkie miejsca są na obecną chwilę w Krutyni na ten termin zarezerwowane.
Teraz chętnie by z nas zrezygnował a nie może.
Oto najprostsze wyjaśnienie sytuacji.
Ekonomia jest bezwzględna.
Cóż - " .... za pieniądze k.... daje, za pieniądze ksiądz się modli, dla pieniędzy lud się podli .......
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 12:11 przez Ambra, łącznie zmieniany 1 raz.
- Deszczowatwarz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
- Kontaktowanie:
Podaję dokładny adres
Krytyń 34, 11-710 Piecki
Dla tych którzy zbłądzą pośród kniei tel. zaufania 601 144 864 w razie problemów z dojazdem chętnie naprowadzę na właściwą drogę.
A cha w napojach wyskokowych mamy zielone światło, gospodarz ponoć gwarantuje nam piwo ale gwarantował także komfortowe warunki a wyszło jak zwykle
, proszę tylko tak dobrać repertuar abyśmy nocą nie świecili i nie straszyli mazurskiej zwierzyny.
pozdrawiam Rafał
Krytyń 34, 11-710 Piecki
Dla tych którzy zbłądzą pośród kniei tel. zaufania 601 144 864 w razie problemów z dojazdem chętnie naprowadzę na właściwą drogę.
A cha w napojach wyskokowych mamy zielone światło, gospodarz ponoć gwarantuje nam piwo ale gwarantował także komfortowe warunki a wyszło jak zwykle

pozdrawiam Rafał