Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Nie koniecznie, jak piasek "ożyje" odmulanie staje się zbedne. Ja swoje akwarium odmulałem ostatnio jakis rok temujanusz32 pisze:Czyli jednym słowy trzeba co jakiś czas dokupić piasku-czy tak??
Być może. Na pewno ciężko w moim przypadku mówić o dobieraniu LEDów - kupiłem po prostu pierwsze lepsze co uznałem, że mogą być. Akwarium funkcjonuje na LEDach (łącznie z restartem) już blisko 5 miesięcy. Mech jaki jest taki jest - mocno się brudzi to na pewno fakt, jednak czy umiera to niekoniecznie (może lepszym określeniem byłaby "wegetacja" ?). Można zobaczyć na fotki z poprzednich miesięcy i widać, że jeszcze miesiąc temu było go sporo (względem ilości jaka była na starcie). Mchu bardzo dużo wyrzuciłem i będę wyrzucał nadal. Przy każdej podmianie będę wężykiem po nim "jeździł" i to co się wyrwie trafia do kibelka.loccutus pisze: Stawiam na źle dobrane LEDy - ten mech zdycha widać po nim.
Będziesz miał Marcin całkiem fajne stadko.Jednak ja na Twoim miejscu całkowicie z roślin bym nie rezygnował .Zawsze jest to dodatkowy filtr w akwa,a i względy estetyczne baniaka będą lepsze.birdas pisze:Za 3-4 tygodnie wpuszczam do akwa 6 rybek i zmierzam do zwiększenia wolnej przestrzeni dla ryb. Nie wykluczone, że wkrótce nie będzie nic poza piaskiem, korzeniami, wodą i rybami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość