Oj chłopaki macie dziwną logikę z tymi sutkami, i z tym że wielkość ma znaczenie

ale nie dam się wciągnąć na te tory
Karmie tak samo od lat swoje dyski

więc nie ma to znaczenia u mnie, bo mają wszystkie dyski to samo. Inna sprawa, to apetyt, ale nie komplikujmy. Przyjmijmy jedza to samo i tak samo.
Miałem pary JUMBO z za zachodniej granicy, miałem DUŻĄ parę od Iwana, spore 2 pary z Chorzowa i powiem wam tyle ikry i lraw co miałem po 12/13cm najmniejszej i szczurkowatej samicy nigy te kolosy nie miały jakoś i pewnie miec nigdy nie będą, więc burzy to wywód o wielkości kompletnie.
Co do ilości pokarmu to nie tylko powierzchnia ma znaczenie, a ile tego mlecza daje samica ma znaczenie, bo tak jak 1 rolnik z 1 hektara ma często 2razy lepsze plony od drugiego rolnika, tak i 1cm ryby może skramiać lepiej na jednej niż na drugiej 2cm, bo jedna wydziela go aż nadmiar a druga ma z tym kłopot. Zresztą nie jest prawdą że kobiety z większym biustem mają dłużej pokarm od tych z mniejszym.
Kolejna kwestia to czestotliwość, te kolosy to raczej o żarciu myślały i jak miały młode to 2 razy w roku, a ta mała bestia trzesie się co miesiąc i potrafi samca na ciągnąć na kolejne młode jak poprzednie jeszcze skarmia na bokach ... więc wasze porównania i dyskusje skwituję własną marną i krótką praktyka w mnożeniu dysków, własną obserwacją, że GENETYKA ma znaczenie, a nie wielkość, która jest wtórym czynnikiem według mnie i moich doswiadczeń.