Nowy kubeł wysokie NO2 i co dalej ??

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
Lenar
junior
junior
Imie i Nazwisko: Tomasz Pala
Miejsce zamieszkania/miasto/: Dartford

Re: Nowy kubeł wysokie NO2 i co dalej ??

Post autor: Lenar » 04 mar 2010, 21:30

Witam ponownie,ciesze sie ze NO2 jest juz prawie nie wykrywalne ale pamiętaj ze musi być 0,co do walk w twoim zbiorniku to nie mam sprawdzonej metody bo poprostu nic z tym nie robie,ciągle jakieś sie tłuką z mniejszymi lub większymi uszczerbkami na zdrowiu które znikają po paru dniach ale jezeli powaznie twoja paleta ma jakieś dziury to moze poczytaj te wątki:
http://www.pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.p ... 54&start=0
http://www.pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=4962
http://www.pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.p ... 03&start=0

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 04 mar 2010, 22:03

w zbyt małym stadzie do ostrych walk dochodzi, bo agresja jest większa w małym stadzie, wtedy też jest mniej ryb do bicia, nie rozkłada się dręczenie na wiele sztuk tylko na jedną.
to powinno ustać gdy ustalą swoje pozycje w grupie, ale może też trwać wiele tygodni ustalanie tego.
jeśli sie ranią, to najlepiej agresora na jakiś czas dać do oddzielnego baniaka, tydzień w sterylniaku zazwyczaj dobrze robi.
jak nie masz takich warunków, to jedynie możesz jakoś baniak przedzielic dużą rośliną lub korzeniem by miał gdzie się bity schowac i gdzie schodzić z drogi dominantowi.
zwiekszenia stada w małym akwarium ci nei doradzę, bo to inne kłopoty wtedy.

ja miałem już rok spokój z ostrymi bójkami dysków w moim 15 osobowym stadzie, ale dokupiłem nowego samca i po tygodniu chowania się za korzenie teraz walczy z wszystkim samcami, 2 już tak poskubał ze schodza mu z drogi i leczą ranki i wargi, ale z 2 kolejnymi samcami jeszcze prowadzi walki i nie ustalili który silniejszy, nawalanka trwa i otarcia o korzenie to standard, a wargi podgryzione również. minie im, do zakupu kolejnego samca przynajmniej.

cepelia
junior
junior
Imie i Nazwisko: Ancinski Tomasz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa

Post autor: cepelia » 04 mar 2010, 22:31

No właśnie ostro dziobią się po wargach. Kurcze ale one wcześniej pływały razem ... Poza tym on ma gdzie się schować a jak tamten drugi mu podpłynie na jego rewir to dobrze że pokrywa jest ... hehe fajnie tak oderwać się od tvn24 i popatrzeć na prawdziwe bitwy :D

Dzięki za pomoc

cepelia
junior
junior
Imie i Nazwisko: Ancinski Tomasz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa

Post autor: cepelia » 04 kwie 2010, 07:54

Wszystkim którzy pomogli w walce z opisanym wyżej problemem chciały by osobiście podziękować moi podopieczni :)
Jakość zdjęć kiepska ale to przez fotografa ....

Poprawiłem rozmiar zdjęć, proszę przed wstawieniem na forum fotek zmienić rozmiar. Fotki o dużym rozmiarze utrudniają przeglądanie forum. Moderator
Załączniki
IMG_2827.JPG
IMG_2827.JPG (78.4 KiB) Przejrzano 2790 razy
IMG_2804.JPG
IMG_2804.JPG (89.6 KiB) Przejrzano 2790 razy
IMG_2803.JPG
IMG_2803.JPG (94.25 KiB) Przejrzano 2790 razy

Odpowiedz

Wróć do „Woda”