Piegon Leopard inne...

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 14 lis 2005, 19:33

Mislavo pisze:Myślałem, że mamy dział "ogłoszenia komercyjne" ...
W tym wypadku popieram wypowiedź Mislavo.
Są pewne granice, których członek PKMD nie powinien przekraczać.
Dotyczy to każdego członka PKMD, który zajmuje się zarobkowym handlem rybami - co stanowi dla niego źródło utrzymania.

Decyzję powinien podjąć Zarząd, bo jest między innymi od tego, ale
moim prywatnym zdaniem, wypisywanie adresów i komercyjnych anonsów handlowych nie jest dopuszczalne i daleko wykracza poza granice dobrego smaku.

Oficjalnie, jako Przewodniczący Komisji Rewizyjnej PKMD jestem zmuszony poinformować, że to co zrobił HICO jest naruszeniem § 10 Regulaminu Strony Internetowej PKMD.

W związku z powyższym wzywam zainteresowanego do:
dobrowolnego niezwłocznego usunięcia wszelkich adresów i infomacji na temat prowadzonej działalności gospodarczej z tematu "Pigeon Leopard inne....", jak też z wszystkich innych zamieszczonych na Forum postów.

Jednocześnie informuję, że Zarząd PKMD przewidział możliwość komercyjnego reklamowania się na stronie PKMD i w tej sprawie należy się do niego zwracać.

teo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko

Post autor: teo » 17 lis 2005, 18:08

No i sprawa jest jasna. I wilk syty i owca cała.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 30 lis 2005, 22:05

Uważam że to kryptoreklama - zamieszczone fotki stanowią efekt pracy niemieckiej hodowli z której Hico tylko sprzedaje ryby z 150% marżą - młode z jego "hodowli" nie mają urody rodziców ale to inna bajka .
Proszę o usunięcie tematu gdyż nie jest to prezentacja dorobku danej hodowli ale oferta handlowa pośrednika .

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 30 lis 2005, 22:32

Rafale , pozwoliłem sobie usunąć ten żenujący podpis będący jawną kryptoreklamą. Akurat to forum to nie jarmark i takim nigdy nie będzie !
Następnym razem wywalam całego posta. A jeśli chcesz się reklamować na tym forum to zgłoś się do zarządu - uzyskasz wszystkie niezbędne informacje na temat zamieszczenia banera swojej hodowli , bądź też pośrednictwa w handlu rybami.
Pozdrawiam , Przemek.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 30 lis 2005, 22:45

uuu w końcu ktos sie zdecydował na zdecydowane ruchy w 100% popieram zarząd :)

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 30 lis 2005, 23:00

DonJuan pisze:uuu w końcu ktos sie zdecydował na zdecydowane ruchy w 100% popieram zarząd :)
Maciek żeby nie było na cały zarząd to powiem , że to moja samowolka :D

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 01 gru 2005, 00:14

Ile ja biore to chyba moja prywatna sprawa mnie nie intersuje ile ty bieżesz każdy prowadzi swoje intersy po swojemu.Ja nie firmuje swoich rybek jak to ze są od stnedkera więc nie wiem czym problem.
Mi sie zdawało że je usnołem.
Poprosze o usuniecie całego wątku bo jak ktoś nowy oglada galerie i czyta potem te wszsystkie pierdoł to wole nie wiedzieć co sobie myśli.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 01 gru 2005, 14:07

;)
mnie nie intersuje ile ty bieżesz każdy prowadzi swoje intersy po swojemu
żadna tajemnica biorę ile są w stanie dać ale ja oferuje oryginalny towar wraz z informacją o źródle pochodzenia a nie podrobiony przy prezentacji opakowań zachodnich i tu leży cała różnica !!!
Dla nie kumatych nie zamieszcza się prospektów Wedla i sprzedaje własne czekoladopodobne wyroby . Dorośniesz więc zrozumiesz że zła reklama szkodzi zamiast pomagać .
Nikt nie miał pretensji o Twój cykl prezentujący osiągnięcia Stendkera czy nowej gwiazdy na rynku akwarystycznej "stnedkera" ( nazwiska pisze się z dużej litery a szacunek i kultura zabrania zmieniać je w dowolny sposób ) ale galeria nie powinna zawierać oferty handlowej co rozumie każdy z nas .
PKMD nie jest po to aby robić tu interesy ale to forum ludzi którzy rozumią różnicę między komercją a hobby . Popieram reakcję Przemka że wyrzucił znacznik "promocja " i numer telefonu .

Awatar użytkownika
siwy
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: siwy » 01 gru 2005, 14:56

Hico pisze:Ile ja biore to chyba moja prywatna sprawa mnie nie intersuje ile ty bieżesz każdy prowadzi swoje intersy po swojemu.Ja nie firmuje swoich rybek jak to ze są od stnedkera więc nie wiem czym problem.
Mi sie zdawało że je usnołem.
Poprosze o usuniecie całego wątku bo jak ktoś nowy oglada galerie i czyta potem te wszsystkie pierdoł to wole nie wiedzieć co sobie myśli.
własnie może nie powinienem, zwlaszcza jako potencjalny niedoszły konkurent ;), nikt nie jest głupi - padło takie zdanie - w jakim kontekście wiadomo, kontekst wzbudza jakby to nazwać po imieniu - zazdrość - i owszem ale stosowną - Hico przyznał sie że ma własny sposób na prowadzenie interesu - intratnego interesu - problem polega na tym że, swój sukces zawdzięcza ponad 40 letniemu doświadczeniu hodowli Pana Stendkera - i po części uważam że niezbyt stosowne jest chwalenie się wyrośniętymi nabytkami - z wcześniej wybruzdowanym prawem wyboru tego a tego egzemplarza - i uprzedzeniem że tacy a tacy jak się z PKMD pokażą to im ochłapy wypchnij - wyczytane między wierszami ;-), podkreśle że nie sztuka jest eksponować gotowce - chwalmy się tym co sami wyprowadziliśmy od małego a jeszcze lepiej od ikry- wtedy to ma jakąś moc i satysfakcje z trudu hodowli, co do młodych które pokazywałeś jako przychówek owszem - pochodzą z super materiału genetycznego - co do tych okazów palcem wybieranych spośród tysięcy (chyba jako jedyny z PKMD) jest delikatnie mówiąć nie fer - wiesz dobrze że ludzie oglądając myślą że sam takie wyhodowałeś - a to nie prawda, miałeś wejście od zachrystii ;-)... to tyle - zazdrość może wzbudzać przypisywanie sukcesu sobie ale na skróty, wspomniałeś że jak ktoś pierdoły czyta to sobie coś pomyśli - wczytaj się w tekst, który Napisałeś i policz ile błędów i co wtedy można sobie pomyśleć, bez urazy ,że to ja to powiedziałem ....może ktoś musiał sięgnąć w sedno....

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 02 gru 2005, 01:11

Ale ja nie wstydze że to są ryby od stendker i to mówie.Chetnie bym swoje rybk promował tylko nie mam stałej pracy i żęby sie rozwinąć hodowle trzeba mieć pieniadzę może jak będe miał te lata co ty to będę mógł pochwalić się dobrymi paletkami z własnej hodowli wyłacznie(bardzo bym tego chciał)Ale jedno mogę obiecać koniec z kryptoreklamom na pkmd zresztą nie mam zbytniego wyjścia zarząd nie ugięty i dobrze wsumie:)

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 02 gru 2005, 07:35

Widzę, że podchodzisz do sprawy jak amerykański spec od reklamy... nie ważne jak o tobie mówią, ważne żeby nazwiska nie przekręcili i było głośno. Teraz znowu telefon pod postami.... jestem nowym członkiem PKMD ale nie będę ukrywał, że dla mnie to po prostu naigrywanie się z reszty ludzi. Reklama przez droczenie się ...

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 02 gru 2005, 10:47

zresztą nie mam zbytniego wyjścia zarząd nie ugięty
zarząd jest elastyczny i już w momencie jak na samochodowym salonie Paryskim zaczną się wystawiać polscy laweciarze zmienimy zdanie i galeria będzie służyc do zamieszczania ofert handlowych .

Proszę moderatorów o wyrzucenie tego wątku w całości bo jak zauważył słusznie Piotr jest to nadal kryptoreklama w amerykańskim wydaniu .

Awatar użytkownika
MarSz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Marek Szurpik
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bielsk Podlaski
Kontaktowanie:

Post autor: MarSz » 02 gru 2005, 13:43

cocoloco pisze:Uważam że to kryptoreklama - zamieszczone fotki stanowią efekt pracy niemieckiej hodowli z której Hico tylko sprzedaje ryby z 150% marżą - młode z jego "hodowli" nie mają urody rodziców ale to inna bajka .
Proszę o usunięcie tematu gdyż nie jest to prezentacja dorobku danej hodowli ale oferta handlowa pośrednika .
Hm :) a to ciekawa sprawa.

Awatar użytkownika
Nosek
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Nosek » 02 gru 2005, 14:01

Mozna ewentualnie zamknąć wątek :)

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 02 gru 2005, 14:08

Właśnie, uznane zostało że złamano regulamin, padło polecenie zlikwidowania wątku, więc nowe posty są moim zdaniem tak samo taktowne jak dyskusja polityków o niesprawiedliwości prawomocnego wyroku wydanego przez niezawisły sąd w demokratycznym kraju, po prostu żenujące. To, że wątek jest jeszcze widoczny to pewnie kwestia czasu kiedy dotrze informacja do adminów. Więc proponuję traktować go już jak by go nie było. To co ma pozostać to nauczka i morał jak z każdej bajki.

Zablokowany

Wróć do „Galeria”