RYBY
Moderator: przynenta
-
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Marek Widur
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
RYBY
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami dotarła pierwsza partia ryb, które są przeznaczone do sprzedaży wyłącznie dla członków PKMD. Pochodzą one z renomowanej hodowli, a dzięki kontaktom nawiązanym przez zarząd PKMD udało się je sprowadzić do Polski. Ryby są po kwarantannie i nadają się do sprzedaży. Dystrybucją ryb zajmuje się Zbyszek ( hudy ) i wszelkie szczegóły dotyczące zakupu należy uzgadniać z nim. Jest to, jak wspomniałem, pierwsza partia. Sukcesywnie (zależy to również od zainteresowania) będą ściągane nowe ryby. Wybieramy i sprowadzamy do Polski tylko najlepsze egzemplarze, dlatego liczba ryb w dostawie jest ograniczona.
Oto lista dostępnych ryb:
Pigeon blood skin red 6 szt 70,00 pln 4"
Blue diamond 6 szt 45,00 pln 3"
Brilliand red turkus 6 szt 35,00 pln 3"
Checkerboard 5 szt 40,00 pln 3"
Są również dostępne ryby 5" w cenie 100,00 pln - White pigeon, Malboro red, Snake skin po 4szt.
Oto lista dostępnych ryb:
Pigeon blood skin red 6 szt 70,00 pln 4"
Blue diamond 6 szt 45,00 pln 3"
Brilliand red turkus 6 szt 35,00 pln 3"
Checkerboard 5 szt 40,00 pln 3"
Są również dostępne ryby 5" w cenie 100,00 pln - White pigeon, Malboro red, Snake skin po 4szt.
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Re: RYBY
Ponieważ bardzo często piszecie do mnie, prosząc o podanie "namiarów" na dobry materiał, to obecnie macie odpowiedźwmarek pisze:Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami dotarła pierwsza partia ryb, które są przeznaczone do sprzedaży wyłącznie dla członków PKMD. Pochodzą one z renomowanej hodowli, a dzięki kontaktom nawiązanym przez zarząd PKMD ...........

Uzupełniając wypowiedź Marka dodam, że jest to wyselekcjonowane z miotu potomstwo doskonale dobranych i zgranych genetycznie rodziców. Przy tej wielkości materiału jest to już możliwe i efekty powinny być bardzo dobre.
Oczywiście należy pamiętać, że to żywe stworzenia, więc możliwość błędu istnieje, ale jest sprowadzona do minimum.
W momencie kiedy jest coraz bliżej do momentu, gdzy akwaryści będą mieli możliwość uczestniczenia w konkursach i mistrzostwach dyskowców, znaczenie dobrego materiału zaczyna nabierać coraz większego znaczenia.
Warto też pamiętać, że z dobrych ryb uzyskuje się po pewnym czasie znacznie więcej dobrego potomstwa........
Tak więc do waszej dyspozycji staje materiał z "najlepszych stajni"........
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Na pewno będę chętny na rybki, ale jeszcze nie w tym momencie. Zalewam właśnie zbiornik i myślę, że realnie to koniec grudnia początek stycznia będę robił zakupy. Niemniej jeśli będzie planowany jakiś kolejny zakup z realnym terminem odbioru na początku roku 2006 to ja chętnie. Interesują mnie odmiany kobalt, biała, cała czerwona, cała żółta i skóra węża. I oczywiście będę się starał do stadka pozyskać sztuki od różnych rodziców 

- Mondeja
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina
8 sztuk już pływa u mnie. Jak je zobaczyłem to od razu powiedziałem Zbyszkowi , że je biorę nawet nie wiedząc , że są to te specjalne dla członków PKMD:) Piękne wysokie osobniki o proporcjonalnych kształtach i bardzo małych oczkach. Tak więc ryby są bardzo młode a jednocześnie duże. W moich miotach takie właśnie wychodzą na końcu selekcji !
Jak tylko się nieco oswoją to zamieszczę fotki. Żerują ładnie od początku - discus , serducho , doniczkowiec , spirulinka , artemia.
A na marginesie dodam , że to pierwsze dyski jakie kupiłem od ponad trzech lat gdyż ciężko było coś ładnego trafić ...
Jak tylko się nieco oswoją to zamieszczę fotki. Żerują ładnie od początku - discus , serducho , doniczkowiec , spirulinka , artemia.
A na marginesie dodam , że to pierwsze dyski jakie kupiłem od ponad trzech lat gdyż ciężko było coś ładnego trafić ...