paletki stendkera

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

kamcia1216
Imie i Nazwisko: paweł gor
Miejsce zamieszkania/miasto/: rzgów

paletki stendkera

Post autor: kamcia1216 » 30 sty 2011, 14:33

witam chciałem się dowiedzieć,czy koś z was posiada cennik paletek stendkera.
i za jaką kwotę minimalnie trzeba u niego kupić ryby.

Marcin1027
senior
senior
Imie i Nazwisko: Marcin Naleśnik
Miejsce zamieszkania/miasto/: Świdnica

Re: paletki stendkera

Post autor: Marcin1027 » 30 sty 2011, 19:03

wydaje mi się że raczej ciężko Ci będzie bezpośrednio u niego raczej zostają Ci tylko pośrednicy polecam z Poznania

Awatar użytkownika
shady_01
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko

Post autor: shady_01 » 30 sty 2011, 21:03

kiedyś słyszałem że stendker na zakupy poniżej 1500 euro nie wpuszcza na hodowle

marcin2306
junior
junior
Imie i Nazwisko: marcin chmielecki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chełmno

Post autor: marcin2306 » 03 lut 2011, 23:26

Nie polecam chodowli z poznania ponieważ sprzedawane ryby to ostatni sort sam kupiłem nie jestem zadowolony chodzi mi o firme anseo. Ponieważ nie ma możliwości dobrania ryb ryby sa zamawiane trzeba wpłacić połowe wartości zamówienia .Ryby przygotowane są wysyłane przy odbiorze osobistym ryby sa już w workach nie ma możliwości zabaczenia jak jedzą itp.Polecam chodowle polskie .Pozdrawiam.Ryby równie piekne.

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 05 lut 2011, 10:09

Cennik Stendker'a dostaniesz jak napiszesz do niego, minimalne zamówienie to 1500 EUR, na hodowlę nigdy nie wejdziesz, ryby będą Ci przyniesione, odległość z Poznania to prawie 2000km w obie strony, do tego koszt box'ów jeśli nie posiadasz swoich, do cen które dostaniesz musisz doliczyć podatek płacony do faktury, zakup tylko dla posiadaczy euro NIP...
Ja też często nie mam możliwości by klient wybrał sobie ryby, za małe mamy samochody by przywozić ryby na potęgę, a ryby wybieram sobie sam i staram się by wyłowić to co najlepsze ze zbiorników, trochę trudno zrobić to wśród setek tysięcy małych ryb, ale z dużymi jest już łatwiej, choć jak byłem ostatnio to sporo dużych ryb odpuściłem, bo nie było w czym wybrać, tak też można trafić, choć jak już jest bardzo źle i większość moich zamówień jest nie dostępna, bracia dzwonią i mówią, że nie warto przyjeżdżać.....
Jak chcesz to jedź, zawsze ominiesz to, co przywożący narzuci ze swojej strony, tylko później nie marudź, że nic nie widziałeś i nie zostałeś wpuszczony do środka hodowli....
Na dziś to 6 hal "produkcyjnych"... zresztą, nawet jak ktoś był tam dziesiątki razy to i tak za każdym razem odkrywa coś nowego....
Ostatnio zmieniły się parametry na hodowli, nie wiem tylko, czy zmienione zostały na stronie, twardości są podobne jak piszą, ale pH jest na poziomie 5,8-6,0 co uważam akurat do lepsze posunięcie.... pozdrawiam

rafa2006
Imie i Nazwisko: joanna rojek
Miejsce zamieszkania/miasto/: chorzów

Post autor: rafa2006 » 05 lut 2011, 14:43

Ceny nie są wysokie tylko nacze firmy doliczaja 100%.Przykładowo karma kosztuje 5,60 euro.

Awatar użytkownika
paweldyk
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: pawel dyk
Miejsce zamieszkania/miasto/: poznań

Post autor: paweldyk » 05 lut 2011, 18:05

Jak kolega auro pisał .można samemu jechać i nabyć ryby i pokarm wtedy cena będzie niższa tyle ze
Arturo wchodzi do środka i sam wybiera ryby natomiast przeciętny śmiertelnik dostaje to co wpadnie do siatki. Średnia przyjemność wydać 1500 euro za towar którego nie można wybrać samemu.
Wiec wole dać zarobić koledze i mieć gwarancje ze ryby są wybrane przez kogoś kto ma pojęcie. Jeszcze jedna ważna kwestia , podróż do polski od braci trwa często kilkanaście godzin. jazda w dzień na odcinku Hanower Berlin często zaskakuje różnego rodzaju niespodziankami co oznacza ze do domu można przywieść zupę rybną a nie świeżo nabyte pupile

Awatar użytkownika
Alenquer
senior
senior
Imie i Nazwisko: Artur
Miejsce zamieszkania/miasto/: Londyn

Post autor: Alenquer » 05 lut 2011, 23:52

A zna ktoś może inne niemieckie hodowle? Bo widzę, że kiedy tylko wchodzi sie na temat 'Stendker' to zaczyna robić się gorąco. Dla rozluźnienia proponuję wejść np na stronę hodowli Piwowarskiego...

Poza tym co się tak wszyscy uparli na te niemieckie hodowle? Ryby jak każde inne, a Azjaci i tak górą moim skromnym zdaniem.

Awatar użytkownika
roh
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Roman Hadziewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: KĘTRZYN
Kontaktowanie:

Post autor: roh » 06 lut 2011, 08:41

Alenquer pisze: Poza tym co się tak wszyscy uparli na te niemieckie hodowle? Ryby jak każde inne, a Azjaci i tak górą moim skromnym zdaniem.
Po prostu parę osób tłucze na tym kasę i reklama(nie do końca prawdziwa)poszła i jest podsycana. Popatrzcie na nasze hodowle. Bywałem w Warendorfie na hodowli w latach 90-94 i zasady były te same. Ryby dostawałeś w workach do biura i nie można było wejść na hodowlę. Powiem tak :w tamtych latach to były rarytasy-dziś jakość i kolory raczej takie sobie. U nas mamy o niebo piękniejsze ryby i taniej. A robale mają wszystkie (bez wyjątku). Kondycja ryby zależy od sposobu jej prowadzenia :!:
Można pojechać do Recken do Shmita. Można na ryby popatrzeć wybrać i kupić-niestety ceny znacznie wyższe, ale tam sprzedaje się ryby (twierdzą, że z własnej hodowli) wielkości min 12 cm. Tylko powtórzę pytanie-PO CO NIEMCY??? :?: Cudze chwalicie swego nie znacie

marcin2306
junior
junior
Imie i Nazwisko: marcin chmielecki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chełmno

Post autor: marcin2306 » 07 lut 2011, 07:49

Popieram polskie hodowle.

Poprawiłem pisownie. Moderator

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 08 lut 2011, 13:25

Nikt nie neguje Polskich Hodowli, wręcz przeciwnie.... pytanie było o Niemcy więc pozwoliłem sobie odpowiedzieć.... tyle....
Gust to rzecz indywidualna i o nim się nie dyskutuje, ryby niemieckie są jak "krowy", kolory to też rzecz gustu.....
Nikt rozumny sprzedający ryby nie pojedzie taki kawał drogi by przywieźć 300 ryb ot tak, po kosztach zakupu.... można to chyba zrozumieć...
Zatem... w samochód i jazda.... jak słusznie kolega zauważył, polecam podróżowanie nocą, ring berliński i hanowerski potrafi zaskoczyć na kilka godzin w polu.....
Piwowarski.... pojedźcie, zobaczcie, weźcie cennik..... ryby Braci Stendker są tanie jak barszcz.....
ale już lepiej zamilczę, bo reklamę robię..... komuś..... pozdrawiam

albin2007
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: Kopinski Pawel
Miejsce zamieszkania/miasto/: LAUENBURG/Elbe

Post autor: albin2007 » 08 kwie 2011, 21:40

Ja zakupilem moje mlode rybcie na tej stronie http://www.diskus-direkt.de/index.php?c ... ische.html
a odbieram osobiscie na hodowli Stendker.
Co z tego bedzie, bede wiedzial w poniedzialek bo jade odebrac rybcie.
Pozdrawiam.

jimmi
Imie i Nazwisko: Łukasz Socha
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lubsko

Post autor: jimmi » 08 sty 2012, 13:27

Kupilem te oto maluchy stendkera w Gubinie. cena za sztuke-10-12cm 120-150pln. Mozna zamawiac z katalogu, ja jednak wybieralem z tego co bylo na sklepie.
Tak sie zachowywaly na 2-gi dzien po wpuszczeniu do mojego akwarium.
http://www.youtube.com/watch?v=PnkSw9Ih ... re=mh_lolz
Wg mnie warto przy zakupie wziasc od niego zarcie mrozone, dlatego ze on ma na stanie dokladnie to sama karme co stendker i tym samym karmi swoje na sklepie.
Przynajmniej warto jej uzyc przy adaptacji ryb w naszym zbiorniku. Ja uzywam do tej pory, choc mam rowniez wlanej produkcji serducho.

W zeszlym miesiacu bylem u tego hodowcy i przyznam ze oczy wyszly mi z orbit:
http://www.discuskwekerijdeparel.nl/
Dorosle osobniki ktore posiada jako pary byly w cenie 800eur za szt., ale za to jaki ksztalt,wielkosc i barwa malina.
Facet bardzo przystepny, mozna sie umowic przez tel.i jechac. Ja sie balem ryzykowac tak odleglej trasy. Kolega kupil bo mieszka w okolicy 120 km. Mlode mial w roznych cenach, ale tutaj liczyly sie odcienie. Srednia cena chyba 60-80 eur za szt 12 cm.
Mam kilka filmikow i zdjec chodz nie sa w super jakosci ze wzgledu na oswietlenie to i tak jest na co popatrzec. Co ciekawe cala hodowla znajduje sie w garazu ;)
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 14:26 przez jimmi, łącznie zmieniany 1 raz.

dyzio44
senior
senior
Imie i Nazwisko: Janusz Berta
Miejsce zamieszkania/miasto/: Głogów

Post autor: dyzio44 » 08 sty 2012, 14:19

Jak nie Stendkera,pisze jak byk że gościu handluje miedzy innymi rybami od nich.
pozdrawiam

jimmi
Imie i Nazwisko: Łukasz Socha
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lubsko

Post autor: jimmi » 12 sty 2012, 08:43

albin2007 pisze:Ja zakupilem moje mlode rybcie na tej stronie http://www.diskus-direkt.de/index.php?c ... ische.html
a odbieram osobiscie na hodowli Stendker.
Co z tego bedzie, bede wiedzial w poniedzialek bo jade odebrac rybcie.
Pozdrawiam.
Jak rybcie? jesli mozliwe to moze jakis link do filmiku jak plywaja ;)
pozdrawiam serdecznie Łukasz.

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”