Moje pierwsze...
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
- hudy
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Re: Moje pierwsze...
Teraz może trochę lepiej 

- Załączniki
-
- muchowka_sumik22.jpg (64.2 KiB) Przejrzano 6051 razy
-
- muchowka_sumik21.jpg (45.56 KiB) Przejrzano 6051 razy
-
- muchowka_sumik1.jpg (99.88 KiB) Przejrzano 6051 razy
-
- cma_sumik.jpg (73.69 KiB) Przejrzano 6051 razy
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Kontaktowanie:
No widać, że konkurencja Bogusiowi rośnie
Niedługo Boguś przyjdzie do Ciebie na szkolenie

Niedługo Boguś przyjdzie do Ciebie na szkolenie

- hudy
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
.
- Załączniki
-
- lot_sumik1.jpg (47.98 KiB) Przejrzano 6038 razy
-
- lot_sumik2.jpg (50.66 KiB) Przejrzano 6038 razy
-
- lot_sumik3.jpg (45.53 KiB) Przejrzano 6038 razy
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Zbyszek!!!Oszczędź Bogusia,ale robisz konkurencję 

- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Nie tylko Bogusia, jak jestem zarośnięty - tak mi łysoniki 28 pisze:Zbyszek!!!Oszczędź Bogusia,ale robisz konkurencję

- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
Konkurencja to dobra rzecz i może prowadzić do tylko do lepszych zdjęć. No chyba że......niki 28 pisze:Zbyszek!!!Oszczędź Bogusia,ale robisz konkurencję

- hudy
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Podpatrzone kiedyś u Bogusia. Ale to jest moje zdjęcie zrobione w Warszawie na III Międzynarodowych Mistrzostwach Dyskowców.
Pterophyllum leopoldi
Pterophyllum leopoldi
- Załączniki
-
- pterophyllum_leopoldi_sumik_pkmd.jpg (42.25 KiB) Przejrzano 5977 razy
- Bogdan
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
Zaczynasz mnie gościu w qr...ć 

- mors29
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciek Dźwigała
Ładne światełko na tych leopoldi tło wyczyszczone nieźle ale popracuj troszkę nad detalami
Pracuj na większych powiększeniach bo szumy są widoczne przy obrysach ryb a szczególnie przy płetwach i promieniach. Do dokładnego wyczyszczenia używaj dużych powiększeń i twardej "końcówki" bez skojarzeń.

Pracuj na większych powiększeniach bo szumy są widoczne przy obrysach ryb a szczególnie przy płetwach i promieniach. Do dokładnego wyczyszczenia używaj dużych powiększeń i twardej "końcówki" bez skojarzeń.
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
No i co Zbyszku bez PSmors29 pisze:Ładne światełko na tych leopoldi tło wyczyszczone nieźle ale popracuj troszkę nad detalami![]()

Teraz nie należy umieć robić fotki, tylko iść na kurs komputerowy

- hudy
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Tak Tomku, to kompozycja uzyskana przy pomocy PS.przynenta pisze:No i co Zbyszku bez PSmors29 pisze:Ładne światełko na tych leopoldi tło wyczyszczone nieźle ale popracuj troszkę nad detalami![]()
![]()
A poniżej masz surowe zdjęcia przed PS

- Załączniki
-
- leopoldi_pkmd_sumik.jpg (108.9 KiB) Przejrzano 5950 razy
-
- leopoldi_pkmd.jpg (77.66 KiB) Przejrzano 5950 razy
- mors29
- entuzjasta
Tomku bardzo złe i błędne podejście. Nie obraź się ale tak twierdzą zazwyczaj osoby które chciały by mieć jako swoje takie fotki a nie potrafią ich zrobić i obrobić. Obróbka zdjęć to zupełnie normalna sprawa. Przedstawione ryby nie zostały stworzone w programie graficznym a ładne pokazanie nie jest niczym złym i czymś czego należy się wstydzić. O wiele przyjemniej ogląda się zdjęcia ładnie obrobione gdzie można podziwiać piękny widok i kompozycję niż takie na których widać ziarno, kurz czy w przypadku akwarium zacieki na szybie.przynenta pisze:No i co Zbyszku bez PSmors29 pisze:Ładne światełko na tych leopoldi tło wyczyszczone nieźle ale popracuj troszkę nad detalami![]()
![]()
- Bogdan
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
Tomku to nie do końca tak jest. Z kiepskiego zdjęcia nawet w PSie nie wiele zdziałasz.przynenta pisze: No i co Zbyszku bez PS![]()
- mors29
- entuzjasta
To jeszcze coś napiszę
Popatrz na fotkę "surową" widać 2 leopoldy na tle moczarki i .......... dla mnie fotka mało ciekawa jedna z tysięcy jakie się widzi , z dużą głębią ostrości gdzie widać wszystko i nic.Ryba nie przykuwa wzroku i nie potrafi zaciekawić, patrząc nie wiem czy mam podziwiać rośliny czy ryby. Gdy by to zdjęcie zostało obrobione a ktoś powie "oszukane" pod zdjęciem były by komentarze uuuu, łał supeeer tak jak są pod tym "kombinowanym. Nie jest to wielka ingerencja w zdjęcie bo idea tej fotki jest taka by przedstawić jak najpiękniej i najciekawiej samą rybę. Nie zawsze możemy pstryknąć typowy portrecik z całym przygotowaniem tła i zbiornika a ta fotka taka właśnie jest. To nie jest fotka która ma przedstawiać piękno akwarium a ma pokazać piękno TYLKO RYBY.
Popatrz na fotkę "surową" widać 2 leopoldy na tle moczarki i .......... dla mnie fotka mało ciekawa jedna z tysięcy jakie się widzi , z dużą głębią ostrości gdzie widać wszystko i nic.Ryba nie przykuwa wzroku i nie potrafi zaciekawić, patrząc nie wiem czy mam podziwiać rośliny czy ryby. Gdy by to zdjęcie zostało obrobione a ktoś powie "oszukane" pod zdjęciem były by komentarze uuuu, łał supeeer tak jak są pod tym "kombinowanym. Nie jest to wielka ingerencja w zdjęcie bo idea tej fotki jest taka by przedstawić jak najpiękniej i najciekawiej samą rybę. Nie zawsze możemy pstryknąć typowy portrecik z całym przygotowaniem tła i zbiornika a ta fotka taka właśnie jest. To nie jest fotka która ma przedstawiać piękno akwarium a ma pokazać piękno TYLKO RYBY.
- hudy
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
mors29 pisze:Tomku bardzo złe i błędne podejście. Nie obraź się ale tak twierdzą zazwyczaj osoby które chciały by mieć jako swoje takie fotki a nie potrafią ich zrobić i obrobić. Obróbka zdjęć to zupełnie normalna sprawa. Przedstawione ryby nie zostały stworzone w programie graficznym a ładne pokazanie nie jest niczym złym i czymś czego należy się wstydzić. O wiele przyjemniej ogląda się zdjęcia ładnie obrobione gdzie można podziwiać piękny widok i kompozycję niż takie na których widać ziarno, kurz czy w przypadku akwarium zacieki na szybie.przynenta pisze:No i co Zbyszku bez PSmors29 pisze:Ładne światełko na tych leopoldi tło wyczyszczone nieźle ale popracuj troszkę nad detalami![]()
![]()
Podpisuję się pod tym.Bogdan pisze:Tomku to nie do końca tak jest. Z kiepskiego zdjęcia nawet w PSie nie wiele zdziałasz.przynenta pisze: No i co Zbyszku bez PS![]()
Tomku, właśnie to chciałem Ci przekazać