Nowo powstałe -bratnie forum dyskowców
Moderator: przynenta
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: .....
- Miejsce zamieszkania/miasto/: ....
Re: Nowo powstałe -bratnie forum dyskowców
Zawiodłeś mnie Andrzeju swoją wypowiedzią Ale jednocześnie otworzyłeś oczy na pewne aspekty których wczesniej nie dostrzegłem I kto tu chce sie dzielić na obozy ?
- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
Póki watek nie jest zamknięty spróbuję coś Przemkowi wyjaśnić.Przemek Wieczorek pisze:Zawiodłeś mnie Andrzeju swoją wypowiedzią Ale jednocześnie otworzyłeś oczy na pewne aspekty których wczesniej nie dostrzegłem I kto tu chce sie dzielić na obozy ?
Nie wiem czy jesteś Przemku nie świadomy tego co napisałeś czy po prostu udajesz...
Obraziłeś kilku członków tego forum i PKMD , którzy grzecznie odpowiedzieli na Twój apel porównując ich do szczekających psów i jeszcze masz pretensje do Andrzeja że cię zawiódł.
Myślę że w przyszłości musisz bardziej się zastanawiać nad tym co piszesz gdzie, piszesz, do kogo piszesz.
Pozdrawiam Bogdan M
-
- entuzjasta
Bogdan mylisz się Nikogo nie obraziłem ani nie miałem takiego zamiaru Metaforą ''przy szczekają a karawana jedzie dalej'' Miałem na mylsli to że niech krytykują A my bedziemy robić swoje
Bardzo mi przykro Bogdanie że tak to odebrałeś
- Bogdan
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
Jak widzisz nie tylko ja.Przemek Wieczorek pisze:Bogdan mylisz się Nikogo nie obraziłem ani nie miałem takiego zamiaru Metaforą ''przy szczekają a karawana jedzie dalej'' Miałem na mylsli to że niech krytykują A my bedziemy robić swoje
-
- entuzjasta
Jesli tak to przepraszamBogdan pisze:Jak widzisz nie tylko ja.Przemek Wieczorek pisze:Bogdan mylisz się Nikogo nie obraziłem ani nie miałem takiego zamiaru Metaforą ''przy szczekają a karawana jedzie dalej'' Miałem na mylsli to że niech krytykują A my bedziemy robić swoje

- rady3
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Kontaktowanie:
Alenquer pisze:Co tu dużo uzasadniać. Konkretna wiedza to w książkach jest a fora w gruncie rzeczy są od marnowania czasu, przekomarzania się, chwalenia się i rozmów o niczym jak ta na przykład
Wartościowych tematów jest mało i lepiej jak by były w jednym miejscu. Uważam, też że komputery i internet pochłaniają nam coraz wiecej czasu i nie jest to dobre a rozdrabnianie się nie przyczynia się w żaden sposób aby tym czasem dobrze zarządzać.
Hmmm uważam, że na tym forum jak i pewnie na wielu innych jest wiele wartościowych treści, tylko trzeba umieć szukać. Przewaga internetu nad książką polega na tym, że szybciej można cokolwiek znaleźć. Przewagą książki nad netem jest to, że jeżeli jest to fachowa pozycja to nie ma tam głupot. To oczywiście duże uproszczenie. Chcę tylko powiedzieć, że jedno i drugie się przydaje. Czy warto tworzyć kolejne forum? Nie wiem. Jeżeli przyniesie radość założycielowi i chociaż jeszcze kilku osobom to pewnie warto.
Jedno jest pewne: konkurencja zawsze jest dobra.

Marzenia o tym, że można wszystkich zgromadzić na jednym forum, czy też w jednym klubie to mrzonki.
- Marek81
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
- Kontaktowanie:
Do PKMD trzeba dojrzeć !!!
Są tu konkretni ludzie których, jak się pozna osobiście to już AMEN.
Gdy ominie się spotkanie osobiste z jego członkami, źle się czuję do następnego spotkania.
Istnieje wiele for które są zwolennikami wszelkiej wolności, co zazwyczaj prowadzi do komercji, wielkich banerów bijących po oczach pod każdym ze zdań.
PKMD to taka ostoja spokoju i sporego zrównoważenia.
Dlatego tu zacumowałem, i jak wszyscy piszą brak czasu na inne fora, na których naprawdę ludzie potrafia zaszczekać nawet nie mając żadnej wiedzy.
Są tu konkretni ludzie których, jak się pozna osobiście to już AMEN.
Gdy ominie się spotkanie osobiste z jego członkami, źle się czuję do następnego spotkania.
Istnieje wiele for które są zwolennikami wszelkiej wolności, co zazwyczaj prowadzi do komercji, wielkich banerów bijących po oczach pod każdym ze zdań.
PKMD to taka ostoja spokoju i sporego zrównoważenia.
Dlatego tu zacumowałem, i jak wszyscy piszą brak czasu na inne fora, na których naprawdę ludzie potrafia zaszczekać nawet nie mając żadnej wiedzy.
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Myślę, że Bogdan miał rację pisząc , że: " warto zastanawiać nad tym co piszesz gdzie, piszesz, do kogo piszesz.... "Przemek Wieczorek pisze:Zawiodłeś mnie Andrzeju swoją wypowiedzią Ale jednocześnie otworzyłeś oczy na pewne aspekty których wczesniej nie dostrzegłem I kto tu chce sie dzielić na obozy ?
Doceniam Twoje słowo "przepraszam", bo nie każdy potrafi się na nie zdobyć.
Muszę jednak podkreślić, że nie jestem zwolennikiem podziałów na obozy, gdyż większa i silniejsza grupa może więcej, co jest oczywiste dla każdego kto "kiedyś splamił się zespołową pracą".
Sceptycyzm dyskutantów co do potrzeby tworzenia kolejnego forum jaki wyrazili w tym wątku nie był działaniem wrogim.
Napisali co uważają.
Nigdy też nie byłem idealistą, co pozwala mi mieć świadomość, że pełna jednolitość nie jest w praktyce możliwa.
Doświadczenie nauczyło mnie jednak i potwierdziła to historia powstania PKMD, że zespołowe działanie ukierunkowane na jeden cel przynosi największe efekty.
Dostrzegam też plusy konkurencji, na którą zwrócił uwagę Rady.
To motor, który pozwala nie popaść w samouwielbienie od której krok do przepaści ........
Tu jednak powstaje pytanie, czy warto wyważać otwarte drzwi?
Doświadczenie - i tu znów powołam się na fakty - wskazuje, że stworzenie kolejnego forum o dyskowcach nic nie zmieni.
Powstanie kolejne miejsce, gdzie grupka użytkowników będzie sobie mogła pogadać ............
Czy na tym skorzysta polska akwarystyka?
Każdy zna odpowiedź na to pytanie.
Jak do tej pory, jedynie PKMD jest w stanie tworzyć w miarę duże prezentacje, imprezy, konkursy itp
Czyni to, ale właśnie rozdrobnienie i pilnowanie małostkowych interesików przez niewielkie grupki powoduje, że polskiej akwarystyki nie stać na tworzenie wielkich imprez, które by ją skutecznie propagowały.
Jeśli moja wypowiedź, która właśnie to miała na celu, tak została przez Ciebie Przemku odebrana, to cieszę się, że otwarły Ci się oczy.
-
- entuzjasta
Wszystko zle to odebrałeś Andrzeju bo ja chcę być tu i tu I nie wiem o co chodzi co poniektórym Odrazu zmiana relacji o 360 stopni

- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Przemuś.Ja tego tak nie odebrałem.Twoja wspaniała osoba na tym forum jest naprawdę mile widziana.Ba....Myślałem nawet że wstąpisz w nasze szeregi,a Ty wolisz powielać kolejne "coś"co już ma miejsce.Przemek Wieczorek pisze:Wszystko zle to odebrałeś Andrzeju bo ja chcę być tu i tu I nie wiem o co chodzi co poniektórym Odrazu zmiana relacji o 360 stopni![]()
![]()
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
To nowe forum, to wcale nie jest nowe, tylko "podpięte jako "Nasze dyskowce" pod dział Galeria przy Lubuskim Forum Akwarystycznym". Takie info mozna znależc na w/w forum. To cos takiego, jak u nas cały dział o skalarach.
- Bogdan
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
Wychodzi na to że jestem tak samo tępy jak Andrzej, poproszę zatem o Twoją interpretację tej wypowiedzi.Przemek Wieczorek pisze:Wszystko zle to odebrałeś Andrzeju bo ja chcę być tu i tu I nie wiem o co chodzi co poniektórym Odrazu zmiana relacji o 360 stopni![]()
![]()
Zawiodłeś mnie Andrzeju swoją wypowiedzią Ale jednocześnie otworzyłeś oczy na pewne aspekty których wczesniej nie dostrzegłem I kto tu chce sie dzielić na obozy ?
- laso
- junior
- Imie i Nazwisko: Piotr Lasota
Przemek nie lepiej było przejąć Mysiara? Przecież tam spędzacie sporo czasu. Nie mogliście się dogadać i zostać modami na Mysiarze?
Też jestem zdania że za dużo już tych for. Bo na każdym to samo. Te same osoby. Sam jestem na trzech. Mysiar widzę już umiera.
Nie lepiej udzielać tu częściej. Na każdym forum są jakieś grupy czytaj obozy i nie trzeba już się dzielić bardziej. Skoro nie możesz na
discusforum to przecież możesz przystąpić do PKMD. Ja sam nie jestem w klubie, choć bardzo bym chciał ale co mi z tego że się zapiszę jak nie mam czasu na imprezy. Nie mam czasu na nie wpaść a co dopiero je przygotowywać a w tym jest cała frajda podejrzewam. Przystąp tu do chłopaków i dziewczyn i dajcie sobie spokój bo czasu braknie na te wszystkie fora
Też jestem zdania że za dużo już tych for. Bo na każdym to samo. Te same osoby. Sam jestem na trzech. Mysiar widzę już umiera.
Nie lepiej udzielać tu częściej. Na każdym forum są jakieś grupy czytaj obozy i nie trzeba już się dzielić bardziej. Skoro nie możesz na
discusforum to przecież możesz przystąpić do PKMD. Ja sam nie jestem w klubie, choć bardzo bym chciał ale co mi z tego że się zapiszę jak nie mam czasu na imprezy. Nie mam czasu na nie wpaść a co dopiero je przygotowywać a w tym jest cała frajda podejrzewam. Przystąp tu do chłopaków i dziewczyn i dajcie sobie spokój bo czasu braknie na te wszystkie fora
-
- entuzjasta
Piotrek młody jestem chce spróbować w życiu różnych rzeczy Boguś dajmy już spokój Nie chcę drążyć czegoś co może nas poróżnić
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Fajnie że próbujesz i - mam nadzieję - uczysz się przy okazji.Przemek Wieczorek pisze:Piotrek młody jestem chce spróbować w życiu różnych rzeczy .............
Narazie nauczyłeś się - znów mam nadzieję - że trzeba brać odpowiedzialność za wypowiadane słowa