jak będzie więcej będę szukał preparatów

dzięki
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Niestety nie u wszystkich to działa;) powtarzałeś kurację po jakimś okresie czasu ?mors29 pisze:
Jeżeli chodzi o wypławki to rewelacyjny środek No-Planaria stosowałem w krewetkarium efekt rewelacyjny.
michal.l pisze:Niestety nie u wszystkich to działa;) powtarzałeś kurację po jakimś okresie czasu ?mors29 pisze:
Jeżeli chodzi o wypławki to rewelacyjny środek No-Planaria stosowałem w krewetkarium efekt rewelacyjny.
dziękuję za identyfikacjęgajowa pisze:W ksiazce Untergaserra jest fotka tego gada i jest to pijawka. Musiałeś ją przywlec z roślinami lub pokarmem. Jest to forma przejściowa ( wciaz w kokonie) wiec wyciagaj to ręcznie i niszcz.
Sorry, że wtrącam się w temat ale zainteresował mnie twój post na temat pomiaru pH, mógłbyś trochę szczegółów podać ? co to za cacko, ile kosztuje, czy pomiar jest ciągły, gdzie toto kupić ?Marek81 pisze:Adam naprawdę daj na luz !!
Czy masz elektroniczny stały pomiar pH ?
Jeśli nie, to proszę Cie zainwestuj w to cacko, nawet Piotr z wielka chęcią Ci skleci.
Zobaczysz wtedy jak wariuje pH przy takich tam podmianach wody.
Podmieniaj wtedy gdy pH samo zejdzie, a nie wtedy jak ci się wydaje.
Ja zmieniłem podejście do tych ryb jak widziałem czarno na białym jak woda wariuje.
Laik w paletkach wszystko spierdoli bo wydaje mu się ze trzeba podmienić wodę. A tu naprawdę trzeba spokoju i opanowania.
Zobaczysz jak te ryby odwdzięczą się za ten święty spokój.
To takie moje skromne zdanie.
Tak, to ten co koniki podkuwałMarek81 pisze: poszukaj na forum, pewny kowal takie składał dla nas
Wiem ,że to żadna filozofia; mierniki pH są od 100,- do paru tysięcy, chodzi mi o to czy są w miarę tanie pehametry które w sposób ciągły można "podpiąć" do wody (tak jak termometr), jak na razie radzę sobie w ten sposób ,że raz w tygodniu pożyczam pehametr i mam wyniki co niedziela.Marek81 pisze:Sławku to żadna filozofia.
Uważam że najlepszym zakupem, dla każdego zaczynającego zabawę z wodą (utrzymanie prawidłowego pH)
jest zakup jakiego stałego miernika pH.
Napisz na priw może za parę tysięcy uda się coś zrobićslawekjul pisze:Doczytałem na necie i szanownym forum, że są rozbudowane systemy do pomiaru wielu parametrów wody na bieżąco, z regulacją itd. itp. ale są to dość drogie zabawki , bardziej dla hodowców niż dla amatora za jakiego się uważam.
???? No co ty ? za takie grosze ? eeeee, to pewnie jakiś "złomek" będzie ....stanpiter pisze:Napisz na priw może za parę tysięcy uda się coś zrobićslawekjul pisze:Doczytałem na necie i szanownym forum, że są rozbudowane systemy do pomiaru wielu parametrów wody na bieżąco, z regulacją itd. itp. ale są to dość drogie zabawki , bardziej dla hodowców niż dla amatora za jakiego się uważam.
Ale w jakiej waluciestanpiter pisze: Napisz na priw może za parę tysięcy uda się coś zrobić
Jak sadzisz, pewnie w jenachmichal.l pisze:Ale w jakiej waluciestanpiter pisze: Napisz na priw może za parę tysięcy uda się coś zrobić![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość