Dodam, że kostka betonowa na chodniku ma 20 cm długości a wędkarz to prawie 2 m chłop

A tak wypoczywa dobry wędkarz ze swoim dziedzicem po ciężkiej nocy z sumami i leszczami

Poprawiłem umieszczanie linków do fotek, te dodatkowe krzaki są denerwujące

Moderatorzy: przynenta, krisaczek
roh pisze: Dobry wędkarz łowi takie rybki w jeziorze
Musisz się bardziej postarać bym wyciągnął kije za kominaroh pisze: Dobry wędkarz łowi takie rybki w jeziorze
Zobaczymy po tym weekendzie. Mocno ostrzymy zęby i haczykiprzynenta pisze:Musisz się bardziej postarać bym wyciągnął kije za kominaroh pisze: Dobry wędkarz łowi takie rybki w jeziorze![]()
nobleKoziol pisze: Zas na rybke idzie sie do dobrej knajpki.![]()
I zjada rybkę, którą złowili rybacy sieciami-leżała uduszona 2-3 dni w wodzie a potem trafiła do hurtowni- następne kilka dni potem na bazar(sklep) i wreszcie do upragnionej knajpki-gdzie kucharz bardzo musi uważać, żeby mu nie "uciekła" zanim trafi na patelnię. Nie wspomnę o tym, że przy okazji złowienia tej jednej ryki setki innych ponoszą śmierć i nie są nigdy wykorzystane(nawet na paszę)bo nie maja wymiaru.------SMACZNEGO
Oczywiscie sa wyjatki, np. makrela ale to w innym zbiorniku wodnym![]()
Przepraszam jesli kogos urazilem, ale to moja opinia na ten temat.
Mnie nie uraziłeś- nad "moim" jeziorem też obowiązują bardzo rygorystyczne zasady. To jest łowisko specjalne. To jest hobby połączone z przyjemnością skonsumowania świeżej ryby. A "rybka lubi pływać"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jednak wole na grzyby.
Maks
Tym razem łupem niejakiego "D" z miasta O padło 6 leszczy od 53 do 74 cmmkozubski pisze:moje żyją w specjalnym zbiorniku (720L) tylko jeszcze za małe na konsumpcję![]()
dawać fotki z kolejnych połowów chyba że g.... złapaliście
Oczywiście masz prawo mieć swoje zdanie, ale.... moim zdaniem to nie wędkarz tylko sadysta. To po jaką cholerę łowi te ryby? Moim zdaniem wypuszcza się niewymiarowe a resztę się zjada. A jak się nie chce zjeść to po co to męczyć?nobleKoziol pisze:roh pisze: Dobry wędkarz łowi takie rybki w jeziorze
Dobry wetkaz wypuszcza kazda rybe do wody, mniejsza, wieksza i te okazy. Zas na rybke idzie sie do dobrej knajpki.![]()
Oczywiscie sa wyjatki, np. makrela ale to w innym zbiorniku wodnym![]()
Przepraszam jesli kogos urazilem, ale to moja opinia na ten temat.
Jednak wole na grzyby.
Maks
roh pisze:Tym razem łupem niejakiego "D" z miasta O padło 6 leszczy od 53 do 74 cmmkozubski pisze:moje żyją w specjalnym zbiorniku (720L) tylko jeszcze za małe na konsumpcję![]()
dawać fotki z kolejnych połowów chyba że g.... złapaliście![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mówi, że marnie i nie dał sfotografować
Tutaj łowimy takie w standardzie- poniżej 50 cm wypuszczamy do wodydyzio44 pisze:roh pisze:Tym razem łupem niejakiego "D" z miasta O padło 6 leszczy od 53 do 74 cmmkozubski pisze:moje żyją w specjalnym zbiorniku (720L) tylko jeszcze za małe na konsumpcję![]()
dawać fotki z kolejnych połowów chyba że g.... złapaliście![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mówi, że marnie i nie dał sfotografować
No tak czym tu się chwalić,przecież rekord polski to tylko 72cm(leszcza)
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości