Chciałem pomóc
- jociak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
Chciałem pomóc
Witam chciałem pomóc, pokazać jak ja rozwiązałem problem z otwartym akwa, ale nie wiem jak załączyć fotki. W podtemcie POMOC też tego nie ma, jedynie opisują jak wstawić fotkę do galerii. Pół dnia siedę i wprowadzam kombinację i nic mi nie wychodzi. Bardzo proszę o wskazówki. Z góry dziękuję.
- cocoloco
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
może odpowiedź znajdziesz jak "klikniesz" ikonę -odpowiedz-
pod oknem które wyskoczy masz tekst zaczynający się od zdania Uwaga - wystarczy minutę poświęcić lekturze i sprawa jest jasna.
Do ułatwienia jak ja to robię : "odpowiedz" "dodaj załącznik" "przeglądaj" "wyślij załącznik" - teraz albo pójdzie i pojawi się na forum albo czytam komunikat "Załącznik/Obrazek musi być mniejszy niż 500 pikseli szerokości i 700 pikseli wysokości" pojawia się na górze . Więc zmniejszam wielkość i .... jest OK jak pojawia się nowa ikona w której zobaczysz "wysłane załączniki".
Klikając na niej masz wgląd w to co wysłałeś
pod oknem które wyskoczy masz tekst zaczynający się od zdania Uwaga - wystarczy minutę poświęcić lekturze i sprawa jest jasna.
Do ułatwienia jak ja to robię : "odpowiedz" "dodaj załącznik" "przeglądaj" "wyślij załącznik" - teraz albo pójdzie i pojawi się na forum albo czytam komunikat "Załącznik/Obrazek musi być mniejszy niż 500 pikseli szerokości i 700 pikseli wysokości" pojawia się na górze . Więc zmniejszam wielkość i .... jest OK jak pojawia się nowa ikona w której zobaczysz "wysłane załączniki".
- Załączniki
-
- ScreenHunter_10.jpg (27.58 KiB) Przejrzano 3868 razy
-
- ScreenHunter_11.jpg (18.16 KiB) Przejrzano 3868 razy
- jociak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
Dzięki, już się nauczyłem, miałem problem bo źle odczytałem instrukcję. Chodziło o rozmiar mniejszy niż 500 x 700, a ja kroiłem fotkę na równo. Dzięki jeszcze raz cocoloco. Już klikap z wdzięcznością przycisk POMÓGŁ. PozdrawiamDo ułatwienia jak ja to robię : "odpowiedz" "dodaj załącznik" "przeglądaj" "wyślij załącznik" - teraz albo pójdzie i pojawi się na forum albo czytam komunikat "Załącznik/Obrazek musi być mniejszy niż 500 pikseli szerokości i 700 pikseli wysokości" pojawia się na górze . Więc zmniejszam wielkość i .... jest OK jak pojawia się nowa ikona w której zobaczysz "wysłane załączniki".
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Dobry pomysł, większe i ładniejsze fotki będzie można załączać.amorphis pisze:Mam małą propozycję co do pixelowatości obrazów. Większość osób ma akwaria bardziej "poziome" niż "pionowe", więc może uda się zamienić wartość 500x700 na 700x500? Rozumiem, że sporo to może zmienić wygląd, ale kto jeszcze używa rozdzielczości 800x600?
Są 2 wady jednak.
Wiele starszych monitorów i komputerów 'rozjedzie' się format poza widoczny obszar na monitorze, konieczność przewijania w bok.
Większa szerkość zdjęcia to większe pliki, w praktyce nikt tu nie wysyłał 700 pikseli wysokich fotek, większość była mniejsza. Jak 700 stanie się szerokością, to wiekszość bezie 700 przychodziła, czyli pliki znacznie większe.