Kolego X ( nie napiszę imienia i nazwiska z uwagi że Ty ich nie podałeś a ja muszę przestrzegać ustawy o ochronie danych osobowych - moje ryby mają ją gdzieś więc pytają o cokolwiek ) - zastanów się co Cię tak zdenerwowało a co zdenerwowało nas . Słowo pisane w stosunku do mówionego jest niestety ubogie - nie zawiera akcentów intonacji głosu i może być odebrane inaczej niż to ma miejsce w rozmowie . Napiszę co mnie zdenerwowało - nie jesteś nowicjuszem - rozmnażałeś już wiele gatunków ryb - udzieliłeś już na internecie setki rad z zakresu akwarystyki . Czyli wszystko naj - a tu nagle taka wtopa !!! Najpierw próbujesz wyleczyć ryby , później kiedy widzisz że kuracja nie przynosi skutku piszesz post "pomocy" . Oczywiście odzywa się parę osób które dają cenne rady wymieniając skuteczne leki na tą dolegliwość a Ty ..................................... piszesz że Twoja metoda jest najlepsza i przy niej pozostaniesz nawet jak ryby skończą w formalinie .
Można i tak . Zrozum że mi nie zaimponuje że ktoś widział już ryby za 450 Euro że potrafi odróżnić woreczek żółciowy od żółtkowego . Mi imponuje coś innego - pokaż co potrafisz a nie opowiadaj co potrafisz . Każdy z nas ma lepsze i gorsze dni każdy może dać ciała . Jednak radzę mniej emocji i ................... uzupełnij profil

. Z mojej strony piszę przepraszam jeżeli niefortunnie dobrałem jakieś przysłowie do pisanego postu cofam więc to zdanie i piszę inne "Wisdom is knowing what to do with what you know" .
Ja oczywiście jestem na tym forum najwredniejszym typem - wymuszam emocje zmuszam do myślenia . Jak się to kończy to kolega Piotr ujął najtrafniej , nie będę przytaczał nazwisk czy nicków o osobach którzy ze złości na PKMD zlikwidowali paletki i ( to oficjalna wersja ) mimo "olbrzymiej" wiedzy zdecydowali się uprawiać zielieninę i parę neonków mają do ozdoby .
Sens tego forum tak długo jak ja tu będę pozostanie taki sam - uszanuj innych pisząc posty aby nie lekceważyły czytających - szanuj tych którzy spieszą z pomocą , nikt nie wymaga od Ciebie że byś stosował się do rad ale nie okazuj lekceważenia pod hasłem wy swoje a ja swoje bo ja jestem alfą i omegą .
Pozdrawiam - i cytat z piosenki .............. gdy emocje już opadną .....................