Start

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 03 lip 2006, 15:14

mapa pisze:.........Zostalem przywolany do tablicy .........wiec uczynie to i napisze PRZEPRASZAM za wyzej zacytowana moja wypowiedz.

Robert Asman
Myślę, że choć trudno Ci to przyszło, to wybrałeś najlepszą opcję z możliwych.

Kilka dni temu napisałem do Ciebie prywatnie:

"Witaj.
Przepraszam na wstępie z śmiałość, ale czy moge naruszyć prywatność i zadać kilka pytań?

Andrzej Sieniawski"

Nie odpowiedziałeś a ja ich nie zadałem.

Planowałem zadać kilka pytań, bo już wtedy chciałem byś wiedział, że ja wiem. Teraz nie ma to już sensu...................
Zadam więc jedynie jedno:

Jak osoba, która ma za zadanie moderować "nieprawomyślne posty" na innym forum może być tak dwulicowa i robić TU to, co tam karci?

Jest mi po prostu, tak całkiem po ludzku, przykro :cry:

Awatar użytkownika
GościaK
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: GościaK » 03 lip 2006, 15:30

W szoku jestem, globarny moderator z innego forum takie teksty wypisuje ?! Ambra mnie troszkę ubiegł w odpowiedzi, a na forum o którym mowa jakiekolwiek słowo krytyki od razu kończy się zakończeniem wątku itp.

mapa
junior
junior

Post autor: mapa » 03 lip 2006, 17:55

Myślę, że choć trudno Ci to przyszło
Drogi Andrzeju, mysle, ze az tak trudno nie przyszlo bo wiem, ze przesadzilem. Ponioslo mnie.
"Witaj.
Przepraszam na wstępie z śmiałość, ale czy moge naruszyć prywatność i zadać kilka pytań?

Andrzej Sieniawski"

Nie odpowiedziałeś a ja ich nie zadałem.
Alez odpowiedzialem:

Dziekuje za zaproszenie, ale skorzystac nie moge i nie chce. Nie jestem milosnikiem klubow, ale rybek i one bardziej mnie pociagaja niz zjazdy zebrania itp. A wystawy moge ogladac jako kibic.
Z wyrazami szacunku Robert.

W szoku jestem, globarny moderator z innego forum
Tu na tym forum akurat to nie ma zadnego znaczenia.

I to tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 03 lip 2006, 18:44

śledzę ten wątek i martwie się mimo iż nie jestem członkiem klubu a jedynie pasionatem paletek, że takie zachowanie i z jednej i z drugej strony ma miejsce -bardzo nie ładnie to z boku wygląda.Moim zdaniem takie sytuacje nie powinny miec miejsca na forum pasjonatów tak dostojnych ryb. A jak ktoś ma język cięty i nie może się ograniczyac to powinno to się robic na PW a nie na forum . beeeeee panowie .Niby wszystko dobre co się dobrze kończy ale niesmak pozostał .Pozdrawiam i soorki że sie wtrącam ale ja tak mam- po prostu to forum na którym najczęściej przebywam - powód jasny(paletki)

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 03 lip 2006, 18:52

Ja bardzo krótko:
mapa pisze:
W szoku jestem, globarny moderator z innego forum
Myśle że ma to znaczenie i to zasadnicze.Czy to forum czy tamto tak się nie robi,a już napewno jak się jest modem (nieważne z jakiego forum)!!

Ponieść to kogoś może raz ale nie kilka.W sumie obraziłeś wszystkich bo jak stwierdziłeś "wszyscy PKMD-owcy włażą w d... itd."

Tyle mam do powiedzenia w tym temacie,a najważniejszy wątek to pierwszy post Alka od którego się zaczęła dyskusja i mam nadzieje że już jest wszystko jasne...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
arkadiusz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
Kontaktowanie:

Post autor: arkadiusz » 03 lip 2006, 20:29

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :?

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 03 lip 2006, 21:55

kolega uważa że można mieć inne normy moralne na jednym forum a inne na drugim. :?: A może kolega ma rozdwojenie jaźni o czym świadczyły by posty pisane na pl.rec.akwarium;
pisze robert Hoffman i sam sobie odpowiada jako mapa,nie trudno to sprawdzić bo jest to wysłane z jednego komputera.
http://rafa.biotopy.pl/reef_news.php?pn ... 765&site=1
W tej sytuacji nie możesz się przejmować jakimś cocoloco, Każdy sąd uzna Cię za niepoczytalnego.
Przyznam, że bardzo leniwy jesteś. Nawet nie chciało Ci się zmienić adresu mail.

japa

Post autor: japa » 03 lip 2006, 22:19

Kiedy kolega mi napisal o tej sytuacji to az oniemiałem z wrazenia . dlugo naprawde nie lubilem cocoloko bo uwazałem go za snoba i pyskacza , niemiły post na innym forum .
Mijały miesiace i moje nastawienie troszeczke sie zmienilo , pewnego dnia mialem straszny problem w akwarium . Pozno w nocy a ja nie wiem co robic . Wchodze na forum widze ze coclocko napisal chwile temu jedna wiadomosc . Zmienilem gg i zagfadalem go jako 14 letni chlopak co ma problem z rybami . pomogl chociasz to co kazal zrobic wydawalo mi sie absurdalne jednak dzienki temu uratowalem wszystkie ryby . Wtedy myslalem ze pomugl dlatego ze udawalem dzieciaka . Moze jak bym napisal prawdziwe swoje imie i nazwisko potraktowal by mnie tak samo . Glupio jednak przyznac sie czlowiekowi ze napisalem mu wtedy taka wiazanke na forum . Dolanczam sie do przeprosin . Nalezy sie to Tobie . Sprawe osoby ktora zachowala sie jak pisala w swoim poscie ale pomylila adresata uwazam ze zalatwiles z klasa . Pewnie siedzial zesrany jak to przeczytal . Mialem go za kolega z forum to zwykly czlek bez kultury jest . Robercie Asman nie pisz o innych to co mowia o tobie , oraj dalej bo potrzeba C4 aby cos sie w twoim zyciu zmienilo .
Janusz Pawlicki W-wa lat 47

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 04 lip 2006, 23:25

Śledziłem uważnie cały wątek i długo zastanawiałem się czy coś napisać. No i nie wytrzymałem ... okazało się bowiem dość łatwo kim jest tajemniczy "mapa". I co ? I mamy kolejnego frustrata z paroma szczurami w 200 litrowym baniaku , który uważa się za fachowca i zaczyna ubliżać. Czyli nic nowego - schemat ten sam ...
Dali chłopu moderatora na forum o paletkach i się bidny zachłysnął ...

Proponuję aby każdy kolejny anonim, który zabiera głos w ważnej dyskusji dawał zdjęcie swoich ryb i najlepiej swojej gęby obok zbiornika żeby było widać z kim się dyskutuje i że to faktycznie jego ryby. Mile widziane np. fotki jakiejś pary (par) z młodymi :twisted:
Szkoda bowiem czasu i miejsca na serwerze na dyskusje z laikami , teoretykami, frustratami i ignorantami. Bo ci niestety mnożą się jak grzyby po deszczu a prawdziwych fachowców od dysków jak niewielu w Polsce było tak dalej niewielu ich jest ...

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 04 lip 2006, 23:41

Oświadczam że jedyną parą jaką mogę zademonstrować jest ta z fotki w moim profilu ( ta para dorobiła się młodych ) . Nigdy nie posunęłem się dalej niż wyląg larw w akwarium ogólnym . W rozmnażaniu jestem kompletnym ignorantem ale to jest mój świadomy wybór . Posadam akwarium roślinne które przy odrobinie ślepoty oraz dobrej woli można nazwać holendrem . Nigdy na forum nie dyskutowałem na temat rozmnażania oraz odchowania młodych . Czy jestem laikiem - dla hodowcy który rozmnaża i z tego czerpie przyjemność jestem . Czy jestem laikiem jako miłośnik - myślę że potrafię zapewnić tym rybom możliwość przeżycia . Przemku są rózne spojrzenia na akwarystkę , podobnie jak miłośnik innych zwierząt można czerpać przyjemność z ich posiadania .
Znam kilka osób które są miłośnikami koni i oświadczam że żaden z nich swojego konia nie rozmnożył .
To nie jest tylko serwer zawodowców , tu spotykają się też ludzie którzy świadomie wybrali swoją drogę . Czy uważasz że dlatego ze nigdy nie rozmnażałem paletek powinnem opuścić ten serwer ??. Czy dlatego że nie mogę zamieścić swojej fotki na tle stożka nie wolno mi tu nic napisać .
Znam Twoją wiedzę i bardzo ją szanuję - szanuję wiedzę Andrzeja który potrafi ją przelać na papier . Szanuję każdego i nie za to że zarobił parę groszy na rybach ale za to też że są tacy którzy nie zarobili złotówki i ciągle dokładają i będą dokładać do swojego hobby . Przecież tam gdzie zaczyna się zarobek kończy się hobby .
Jednak przyznaję Tobie rację - jak łatwo coś napisać kiedy robi się to anonimowo . Przecież zawsze można krzyczeć z innego nicka ale to baran , ale ignorant . Można ale po co . Może to kompleks ludzi małych ??

Idę się zmierzyć przy futrynie ;))

Awatar użytkownika
banerman
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: banerman » 05 lip 2006, 03:27

Uff, zajeło mi troche czasu przeczytanie tego wszystkiego.
Kilka dni mnie nie było a tyle sie porobiło.

Cała sprawa potwierdza słuszność istnienia części klubowej ( tylko dla członków klubu) tego forum. Wiem, że to gdybanie, ale nie byłoby całej sprawy gdyby ten post znalazł sie właśnie tam, bo w sumie członków klubu dotyczy.
Z drugiej jednak strony nie dowiedzielibyśmy się wielu prawd, które tu padły.

Jestem zszokowany ile czasu i energii włożyli co poniektórzy w próbę zasiania niezgody w sposób niemający nic wspólnego z tematem forum czyli rybami.

Kolego Zelik, jak widzisz naprawdę trzeba czasami myśleć co sie robi, bo wychodzi na to, że najpierw piszesz a potem dopiero myślisz czy dobrze napisałeś.
Mówisz o jakiś składkach i o korzyściach z przynależności do Klubu, które powinny należeć sie też forumowiczom, ale czy zastanowiłeś sie nad tym, czy chociaż jednym palcem przysłużyłeś się do założenia i rozwoju tego Stowarzyszenia ??
Czy pomyślałeś o tym, że Klub istnieje ponad rok dłużej niż twoja obecność na forum ??
Czy znasz chociaż historie powstania i początków działalności Klubu ??
Czy wiesz, kto przy tym wszystkim był i czyja to zasługa ??
Czy pomyślałeś o tych ludziach, którzy z własnej nieprzymuszonej inicjatywy pomagali przy organizacji :
Kraków 2004, Wrocław 2004, Warszawa 2005, Łódź 2005, Rzeszów 2005, Warszawa 2006 i w końcu Zoofestiwal Kraków 2006 ??
Czy wiesz ile wody potrzeba było na zalanie 96 zbiorników konkursowych , (że o dekoracyjnych nie wspomnę) ??
Czy wiesz, że ktoś tą wode musiał przygotować , przywieźć i w końcu wlać do tych akwarii, ktore wcześniej trzeba było postawić i podłaczyć ??
a to tylko część pracy.
Czy widziałeś ile pracy włożono w to wszystko ??
Czy myślisz, że zrobiło się to wszystko samo ??
Gdzie wtedy byłeś ??
Mogłbym tych pytań zadać Ci jeszcze mnóstwo, ale może to wystarczy i
proszę cię nieprzyrównuj zatem członków klubu do forumowiczów i nie utożsamiaj Klubu z forum, bo prawdziwy członek klubu jest nie tylko forumowiczem a Klub jest nie tylko forum.
Nie oceniaj więc wartości ludzi wg ilości napisanych postów, bo Ty postów masz mnóstwo, (ale skoro jedną myśl rozwijasz na kilka , czasem kilkanascie postów, jakże miałoby byc inaczej) i wówczas należałaby ci się nagroda za aktywność a jednak niekojarze byś był obecny czy aktywny w choć jednej z w/w imprez.
Przemyśl to wszystko i sprobuj wyciągnąć konstruktywne wnioski zanim znów coś napiszesz oceniając Klub i jego działaność i proszę spróbuj mieścić jaknajwięcej w jednym poście, bo to nie konkurs na ilość .
Tu liczy sie przede wszystkim poziom i jakość.

------------------

Sprawy Roberta Asmana i kilku innych, którzy nie wiedzą co piszą lub piszą nie wiedząc , nie będę komentował, bo jest to tak niski poziom zachowania, że niegodny nawet zbluzgania.

Wszystkim innym, którzy pisząc wiedzą i wiedzą co piszą , dziękuję za wspólną walkę o dobre imię Klubu. Tu nasza siła.

Cocoloco , poraz kolejny pokazałeś , że jestes godzien być tym kim jesteś.

PS. Pozostaje jeszcze pogratulować aktywności w tym poście, 7 dni - 114 odpowiedzi ;) , chyba to swoisty rekord

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Mondeja » 05 lip 2006, 06:47

cocoloco pisze:Oświadczam że jedyną parą jaką mogę zademonstrować jest ta z fotki w moim profilu ( ta para dorobiła się młodych ) . Nigdy nie posunęłem się dalej niż wyląg larw w akwarium ogólnym . W rozmnażaniu jestem kompletnym ignorantem ale to jest mój świadomy wybór . Posadam akwarium roślinne które przy odrobinie ślepoty oraz dobrej woli można nazwać holendrem . Nigdy na forum nie dyskutowałem na temat rozmnażania oraz odchowania młodych . Czy jestem laikiem - dla hodowcy który rozmnaża i z tego czerpie przyjemność jestem . Czy jestem laikiem jako miłośnik - myślę że potrafię zapewnić tym rybom możliwość przeżycia . Przemku są rózne spojrzenia na akwarystkę , podobnie jak miłośnik innych zwierząt można czerpać przyjemność z ich posiadania .
Znam kilka osób które są miłośnikami koni i oświadczam że żaden z nich swojego konia nie rozmnożył .
Nie zrozumieliśmy się :D , ja tylko napisałem , że fotki np. z młodymi są mile widziane. Dla mnie też miłosnik niekoniecznie musi ryby rozmnażać, ale przypuszczam , że większość z nich niewątpliwie do tego dąży ze względu na wspaniały sposób w jaki czynią to dyskowce.
Znam wiele osób , które jeszcze dysków nie mnożyły a można śmiało uznać ich za miłosników w pełnym tego słowa znaczeniu. O tym , że są miłośnikami świadcza przede wszystkim ich zbiorniki , ich ryby i ogromna wiedza a także skromność i pokora w dziedzinie akwarystyki. Czyli wszystkie cechy , których zabrakło temu panu , który występuje pod pseudonimem artystycznym "mapa". I to miałem na myśli :twisted:

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 05 lip 2006, 07:03

Tak nieśmiało chciałem przypomnieć, że miłośnikiem muzyki można być niekoniecznie umiejąc grać na jakiejś trąbie, nie znając ani jednej nutki.... ba nie mając radia w domu. To samo tyczy się definicji miłośników dyskowców. Nie trzeba mieć akwarium z dyskami w domu żeby być ich miłosnikiem. To tak a'propo...

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Mondeja » 05 lip 2006, 07:21

Hypno pisze:Tak nieśmiało chciałem przypomnieć, że miłośnikiem muzyki można być niekoniecznie umiejąc grać na jakiejś trąbie, nie znając ani jednej nutki.... ba nie mając radia w domu. To samo tyczy się definicji miłośników dyskowców. Nie trzeba mieć akwarium z dyskami w domu żeby być ich miłosnikiem. To tak a'propo...
A ja tak nieśmiało przypomnę , ze miłośnik muzyki przważnie posiada dobry sprzęt grający , imponujacą kolekcję płyt , wiedze w tym temacie i jest częstym gościem na koncertach ulubionych zespołow lub np. w filharmonii. Inaczej co z niego za miłośnik ?

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 05 lip 2006, 07:48

Może mogłem wybrać lepszy przykład ... ale jeśli nie chciał byś się czepiać słówek to nie czepiał byś się i tutaj bo jestem pewien że dokładnie wiesz o co chodzi. Gdyby było inaczej to zaręczam, że Statut Klubu był by napisany inaczej precyzując ile litrów wody i ile sztuk ryb trzeba mieć aby móc stać się klubowiczem. Andrzej z Alkiem, z tego co pamiętam już to kiedyś tłumaczyli :-)

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”