9 powodów ktore dysklasyfikuja ryby azjatyckie jako dobre

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
czarnymp
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: czarnymp » 10 lip 2006, 17:34

Tristan pisze:Drogi Czarnymp nie wsciekaj się za to że ujawniłem na forum PFA że nie siągasz ryb harytatywnie opisujac wszystko dokładnie. Ja nie chciałem tego robic ale ty uparłes się by na nim handlować, a ja zacząłem być posądzany że sprzyjam innemu importowi (domyslcie się sami).
widzę że wiesz więcej odemnie. Dariusz pomógł Ci liczyć i z około 4% obniżki wyszło wam ponad 10%. Wyszły wam jeszcze inne dziwne obliczenia, a jak podliczyliście to okazało się że nachapałem się ponad 2000zł. Ja dokładnie wiem ile się "nachapałem", ile zjadłem nerwów, ile nabawiłem się problemów osobistych i czy to nie spowodowało że 4 letni związek szlak trafił. Ale "zarobiłem " na znajomych i to jest plus. Kochany kolego, nie będę Cię informował co i ile kosztowało. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to przekażę mu dokumentację dokładną (bo takową posiadam). włożyłem w tą zabawę około 2k swoich prywatnych, które może się zwrócą za jakiś czas, włożyłem w to stratę kogoś kogo kocham, włożyłem w to tygodnie przxygotowań i strachu, włożyłem w to szkolenie z angielskiego, włożyłem w to..... wiele.

więc nie mów czegoś o czym niemasz pojęcia. To Ty sprowadzałeś rybki od p. Somsaka i wmawiałeś ludziom że to po Twoich tarlakach. Nieźle się ubawiłem jak tego słuchałem w duszy.

Pozdrawiam!!

p.s.

teraz walczę z parami leopardów. gdyby nie goście i pukanie w akwa pod moją nieobecność to kto wie, kto wie (60h już przy ikrze stały)

Awatar użytkownika
izik
junior
junior

Post autor: izik » 10 lip 2006, 21:01

tristan - cocoloco napisał wyrażnie ze reprezentuje klub miłośników dyskowców /posiadaczy/ a nie hodowców paletek .moze jest juz taka potrzeba, aby załozyc klub hodowców paletek /jest to już wyższa jazda/.bo to od nich zależy co bedą kupowac miłosnicy paletek.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 10 lip 2006, 21:10

moze jest juz taka potrzeba, aby załozyc klub hodowców paletek /jest to już wyższa jazda/.bo to od nich zależy co bedą kupowac miłosnicy paletek.
uważam że to naprawdę świetny pomysł , wart realizacji . Z przyjemnością odwiedzę członków klubu hodowców - będą wywiady i zdjęcia które zamieszczę w naszym klubie miłośników .

Tristan
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Tristan » 11 lip 2006, 21:42

drogi czarnymp przeczytaj jeszcze raz wątek na PFA. Ja poprosiłembyś wiecej tego nie robi ale ten jeden raz możesz. Ale nie bedę spokojnie patrzył jak stwierdza się że Darek na wpływ na forum i coś miesza, ponieważ to oszczerstwo. A Darek o ile pamietam poprosił o skasowanie swego profilu. Chętnych zapraszam na PFA do zapoznania się z tematem, tam wszystko doładnie widać i każdy może wyrobić sobie opinie i ocenić. Na reszte ataków nie bedę odpowiadał.
KONIEC TEGO TEMATU NA RESZTE TWOICH POSTÓW NIE ODPOWIADAM!
dyskowców /posiadaczy/ a nie hodowców paletek
wiem powoli to do mnie dociera, ja poprostu mam inne wzorce ale lekcje zrozumiałem
moze jest juz taka potrzeba, aby załozyc klub hodowców paletek
Po co? Napisałem post na forum mysiara z prośbą o pytania co do hodowli dyskowców. Ponieważ chcę coś zrobic, zaoferowałem się że sam będę starał o wywiady (koncze już z panem Bernardem i Andrzejem S, trudności wynikają że nie mogę się z nimi spotkać a niektóre pytania wynikają z odpowiedzi). Postarałem się mam chętnych, napisałem post i bałem się żeby mi się ze skrzynka nie zablokowała od ilości maili i co nie otrzymałem żadnych pytań. Możliwości są trzy
1) akwaryści w swoim mniemaniu są tak świetni że takiej wiedzy nie potrzebują
2) takiej wiedzy nie mają, ponieważ by zadać dobre pytania trzeba mieć troszeczkę wiedzy ponad zwykła pielegnacje
3) łatwiej jest krytykować szukać sensacji niż coś zdobić
4) ci którzy chcieli się dzielić wiedzą albo się zmienili albo nie piszą na forach polskich (przykre)
Słowa są ostre ale może lepiej mnie teraz zacząć krytykować itd i coś się ruszy niż mamy popadać w samouwielbienie.
ja moge nieoficjalnie napisać to co napisali mi niektórzy hodowcy (jeśli to kogoś interesuje) ale bez podawania kto - bedzie to jednak tylko relacja z drugiej ręki i nie wiem czy warta uwagi.

Moge się jednak mylić i być może taki dział lub forum (chyba jednak jakiś dział) byłby bardzo dobrym pomysłem. Ludzie muszą być jednak selekcjonowani (na poziomie) potrafiący dyskutować i słuchać innych a co najważniejsze i chcący się dzielić wiedzą. To nie ma być koncik wzajemnej adoracji lub gadania o bzdurach, a ludzie chcący coś zrobić. Czy znacie takich ludzi? Czy macie pomysła kto powinien ich zapraszać?
Ja napisze wam tak: to nie mój pomysł (wyciągnąłem średnią z dwóch for innych - odyskowcach i astronomicznego) ale oba fora robią rzeczy wielkie i nie komercyjne ale znani są za swoją wiedzę na świecie (nie w tylko w swoich krajach). To jest recepta!

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 11 lip 2006, 22:06

wiem powoli to do mnie dociera, ja poprostu mam inne wzorce ale lekcje zrozumiałem
Piszesz że masz pomysła aby to zmienić i że masz inną wizję . Nie interesują mnie kluby dla hodowców o nazwie DYSKLEKCJA czy dla importerów DYSKOMFORT .
Nie interesują mnie średnie z innych forów , nie chodzę tam i nie czytam . Jak oświadczyłem w chwili założenia tego klubu będzie się on kierować zupełnie nową polityką nie będzie naśladował wzorów innych klubów które albo nic nie osiągneły albo odeszły wraz z historią . To my będziemy robić wzorce i tworzyć historię . Tu prezes jest od płukania piachu noszenia wody a nie od reprezentacji i reklamy . My nie patrzymy w gwiazdy ale stąpamy twardo po ziemi . Wiemy co chcemy - gdzie idziemy i w jaki sposób będziemy sobie pomagać .
Oczywiście jeżeli zamieścisz na tym forum wywiady z hodowcami europejskimi dołączysz fotki każdy będzie Tobie za to wdzięczny . Jednak zanim to nie wyjdzie poza zakres deklaracji nikt nie okaże zrozumienia . Bo mieć pomysła to jeszcze nie wszystko .

Ten klub to nie tylko to forum , to forum jest dodatkiem do klubu i to pierwsza lekcja którą należy sobie przyswoić . Nikt tu nikogo nie ceni za ilość postów ale za pracę dla klubu . Bo klub to praca a nie słowa .[/url]

Tristan
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Tristan » 11 lip 2006, 22:13

ale ja nie pisze że powinien taki klub powstać jakbyś nie zauważył. Napisałem tu cytap PO CO?
czytasz innych czy nie? Chyba jednak nie?
wiec piszesz o sprawach oczywistych, ja postarałem się pokazać dlaczego to nie ma sensu.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 11 lip 2006, 23:13

Jeżeli straszenie kwiatami lub tym że koś się odnajdzie to nie metody zastraszania to wole być takim nie-inteligentem niż człowiekiem który zniża się do takiego poziomu. Jak widze wy nie. Ja nie pochwalam postów przeciwników regulaminu, ale niektóre odpowiedzi na nie też nie były pisane przez kulturalnych ludzi. Pisałeś o stronę prawną pomówień, zapytaj o stronę prawną gróźb i pomyśl czy takie postępowanie przystoi prezesowi.
Darowanie komuś kwiatów to nie jest czyn przestępczy - pomyśl o tym jak spotkasz swoją Izoldę .
Straszenie że się kogoś odnajdzie , zwłaszcza jak dotyczy osoby która naruszyła prawo to nie przestępstwo to obowiązek .
Wykształcenie prawnicze więc masz mierne - nie przejmuj się ja też dlatego zatrudniam adwokatów . Jednak nie licz na posadę ;)
Wiem przyjąłem to do wiadomości ale problem w tym że nie ma wiedzy dla hodowców tylko dla akwarystów. To jest chyba najlepsza kwintesecja całości. Więcej kłutni niż dyskusji.

tu na tym forum na 100% nie ma kłutni ;) no chyba że coś ty napiszesz , a że nie ma miejsca wydzielonego dla hodowców tylko całość dla miłośników bo pomyliłeś znów kluby .
możesz na swoim podlaskim zrobić to co na siłę tu proponujesz .
Moge się jednak mylić i być może taki dział lub forum (chyba jednak jakiś dział) byłby bardzo dobrym pomysłem. Ludzie muszą być jednak selekcjonowani
tu się nie selekcjonuje ludzi ale możesz to spróbować u siebie .
Moge się jednak mylić i być może taki dział lub forum (chyba jednak jakiś dział) byłby bardzo dobrym pomysłem
odpowiedź jak wyżej
wiec piszesz o sprawach oczywistych, ja postarałem się pokazać dlaczego to nie ma sensu.
ja piszę o sprawach oczywistych a Ty starasz się pokazać że to nie ma sensu . Niestety dalej będę pisać o sprawach oczywistych .

Coocoloco a kultura - zawsze staram się dopasować do poziomu mojego rozmówcy . W naszym kraju są kabarety które podkreślają głupotę polityków i innych znanych osób . Wytykają im wszystko co jest śmieszne . Mam pytanie jak myślisz podlegają ministerstwu kultury czy rolnictwa ??.
Moje posty nieraz szydercze nieraz ośmieszjące głupotę zawsze nie wykraczają poza granice prawa ale skąd Ty możesz to wiedzieć jak poprawnie parę zdań nie umiesz sklecić . Prezesem to jestem klubu a tu członkiem forum i nikt mi na usta nie założy plastra cenzury bo pełnię jakąś funkcję . Jeżeli członkowie klubu uznają że mi nie wolno to zawsze mogę się podać do dymisji - wolę pozostać cocoloco niż prezesem bez prawa głosu i pozwalającego na to aby ktoś co nic nie osiągnął w życiu dawał mi rady jak mam postępować .

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 12 lip 2006, 09:21

Panowie wyluzujcie ,rozumiem ,ze mamy teraz afrykańskie upały ale może chwila refleksjii nikomu nie zaszkodzi .

Ostatnio każdy szuka tylko sensacjii nie wiem z czego to wynika .moze my mamy taką nature .

Alku wiem ,ze chcesz miec zawsze ostatnie słowo ,ale czasami daj na luz zbyj milczeniem ,od tego czapka Ci z głowy nie spadnie :D ,nie pisz ,ze nie nosisz czapek bo znów bedzie kolejna dyskusja .

Robercie zrób te wywiady ,bo jest w nich sens ,ja poprosze Azjatów ,może pomogą ,pokaz co potrafisz ,po co to dyskusja .

W pewnych kwestiach się zapominamy ,jak w sejmie szukamy sensacjii a tu przy paletkach sensacjii nie bedzie ,chyba ,ze jak w temacie ktoś rozmnoży Leopardy czy inne rzadkie odmiany i obali pewne mity i sterotypy .

Skupmy sie na rybach i tu szukajmy sensacji .

Pozdrawiam DAREK

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 12 lip 2006, 09:54

Darek mi upał nie przeszkadza - mam 24 stopnie w mieszkaniu i wodę w basenie około 28 ;)
To nie była odpowiedź tylko na twórczość na tym forum - zanim napisałem te słowa przeczytałem na internecie większość wypowiedzi kolegi na temat jego wizji i wypowiedzi innych na temat "dokonań" . Miałem okazję przeczytać posty "promujące" to forum oraz opisujące nastawienie do naszego klubu .

Jednak z przyjemnością poczekam na wywiad z honorowym prezesem PKMD Andrzejem Sieniawskim ;)

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 12 lip 2006, 11:27

Choroba zadroszcze tego basenu ja mam największy 540 l ,ale nie chce ,żeby ryby karpia strzeliły jak sie rozbiorę :D

Pozdrawiam DAREK

Tristan
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Tristan » 12 lip 2006, 19:48

Zrozum już dawno dałem sobie spokój z tym pomysłem.
Co do klubu to nadal jestem na forum i nie pisze ze jestecie źli lub coś w tym stylu. Macie wielkie plusy ale i pewne minusy.
Uważam że dokonaliście bardzo wiele, ale mam prawo mieć inne zdnie na pewne tematy.
Mam swoje pomysły i to wszystko. Nie każe nikomu się z nimi zgadzać.

Tak normalnie wysyłanie kwiatów to nie czyn przestępczy, ale również odpowiedno przeprowadzony może takim być: nazywa się to nenkaniem. A ty dokładnie na forum dałeś do zrozumienia o co ci chodziło!
Straszenie że się kogoś odnajdzie , zwłaszcza jak dotyczy osoby która naruszyła prawo to nie przestępstwo to obowiązek .
samosądy w tym kraju są bezprawne a są od tego odpowiednie służby ścigania.
Moje posty nieraz szydercze nieraz ośmieszjące głupotę zawsze nie wykraczają poza granice prawa ale skąd Ty możesz to wiedzieć jak poprawnie parę zdań nie umiesz sklecić .
prawda jest taka że w tym poście już mnie obaziłeś
mimo że JA w zadnym powyższym poście ja tego nie zrobiłem. I do kogo teraz się upodabniasz? Ciekawy jestem odpowiedzi.
Czyli jak napisałeś możesz wszystkim zarzucać głupote obrażać ich i poniżać ponieważ jesteś prezestem lub masz prawników. Na tym polega twoim zadniem kultura? Tak mamy inne pojecie co do niej!
ja tu niechcę selekcjonować ludzi nie wiem skąd to wziąłeś
PKMD nie powinno tego robić. Ja napisałem że takie forum nie ma racji bytu - zacytuje tu w tym miejscu:
Po co?
co do tego że to nie klub hodowców ale Miłośników:
Cytat:

zawsze jeśli nie podoba ci sie moja osoba są do tego środki (BAN) by mnie usunąć lub mnie znaleść. A jeśli członkowie PKMD uważają że moja obecność jest szkodliwa zawsze można się mnie pozbyć. Bądź co bądź to forum PKMD i członkowie powinni mieć wpływ kto na nim jest.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 12 lip 2006, 20:08

Tristan pisze:Zrozum już dawno dałem sobie spokój z tym pomysłem.
Co do klubu to nadal jestem na forum i nie pisze ze jestecie źli lub coś w tym stylu. Macie wielkie plusy ale i pewne minusy.
Uważam że dokonaliście bardzo wiele, ale mam prawo mieć inne zdnie na pewne tematy.
Mam swoje pomysły i to wszystko. Nie każe nikomu się z nimi zgadzać.

Tak normalnie wysyłanie kwiatów to nie czyn przestępczy, ale również odpowiedno przeprowadzony może takim być: nazywa się to nenkaniem. A ty dokładnie na forum dałeś do zrozumienia o co ci chodziło!
samosądy w tym kraju są bezprawne a są od tego odpowiednie służby ścigania.
Moje posty nieraz szydercze nieraz ośmieszjące głupotę zawsze nie wykraczają poza granice prawa ale skąd Ty możesz to wiedzieć jak poprawnie parę zdań nie umiesz sklecić .
prawda jest taka że w tym poście już mnie obaziłeś
mimo że JA w zadnym powyższym poście ja tego nie zrobiłem. I do kogo teraz się upodabniasz? Ciekawy jestem odpowiedzi.
Czyli jak napisałeś możesz wszystkim zarzucać głupote obrażać ich i poniżać ponieważ jesteś prezestem lub masz prawników. Na tym polega twoim zadniem kultura? Tak mamy inne pojecie co do niej!
ja tu niechcę selekcjonować ludzi nie wiem skąd to wziąłeś
PKMD nie powinno tego robić. Ja napisałem że takie forum nie ma racji bytu - zacytuje tu w tym miejscu:
Po co?
co do tego że to nie klub hodowców ale Miłośników:
Cytat:

zawsze jeśli nie podoba ci sie moja osoba są do tego środki (BAN) by mnie usunąć lub mnie znaleść. A jeśli członkowie PKMD uważają że moja obecność jest szkodliwa zawsze można się mnie pozbyć. Bądź co bądź to forum PKMD i członkowie powinni mieć wpływ kto na nim jest.
Daj na luz Robert ,przeprowadz te wywiady ,daj link do realacji i z chęcia poczytamy .
Pisałes cos o Eruptionach moze dasz kilka fotek bo choroba o tym jest ten temat.
Nie ma co ciagnąc animozji bo nie po to jest to forum .

Pozdrawiam DAREK

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 12 lip 2006, 20:39

o Boże !!! za dużo słońca bo widzę poczwórnie ;) ;) :)

1 nękanie a nie nenkanie - jednorazowa czynność nie jest nigdy określana przez prawo jako nękanie - wyrok SN z 1997 roku .
2 nikt tu nie robi samosądu - propozycja przeprosin to samosąd ?? bredzisz czy o drogę pytasz .
prawda jest taka że w tym poście już mnie obaziłeś mimo że JA w zadnym powyższym poście ja tego nie zrobiłem
3 masz prawo udowodnienia przed sądem że Cię jak to nazwałeś nenkam ;) lub obrażam stwierdzeniem że nie potrafisz sklecić postu nie popełniając przy tym błędów na poziomie 5 klasy szkoły podstawowej .

mała uwaga do osób drugich zwracamy się z dużej litery a słowo ja piszemy z małej - pisząc pozew do sądu postaraj się napisać to poprawnie .
Napisanie tego tak : Pozew przeciwko aleksandrowi krawcewiczowi składam Ja bo mnie nenka za ortografie może zostać uznany za dowód obrony ;)
ja tu chcę selekcjonować ludzi nie wiem skąd to wziąłeś
to jest stąd :
Moge się jednak mylić i być może taki dział lub forum (chyba jednak jakiś dział) byłby bardzo dobrym pomysłem. Ludzie muszą być jednak selekcjonowani (na poziomie) potrafiący dyskutować i słuchać innych a co najważniejsze i chcący się dzielić wiedzą. To nie ma być koncik wzajemnej adoracji lub gadania o bzdurach, a ludzie chcący coś zrobić. Czy znacie takich ludzi? Czy macie pomysła kto powinien ich zapraszać?
Ja napisze wam tak: to nie mój pomysł (wyciągnąłem średnią z dwóch for innych - odyskowcach i astronomicznego) ale oba fora robią rzeczy wielkie i nie komercyjne ale znani są za swoją wiedzę na świecie (nie w tylko w swoich krajach). To jest recepta!
Waldek Kiepski przebija przez ten ton wypowiedzi .
zawsze jeśli nie podoba ci sie moja osoba są do tego środki (BAN) by mnie usunąć lub mnie znaleść
ależ nikt tutaj nie uważa że jesteś niepotrzebny - stanowisz doskonały przykład dla młodszych naszych kolegów jak nie należy pisać postów stosować argumentów sprzecznych z prawem i logiką . Etyka na tym forum to pisanie do innych z należytym szacunkiem nie stosowanie argumentacji wyssanych z palca . Niech młodzież nie myśli że wzorowanie się na jakimś serialu zrobi na nas wrażenie .
Żaden ban Tobie nie grozi - masz moje słowo .
Nie będę należał do takiego klubu, ale to sprawa mojego wyboru, nie polecam go rownież, nie potempiam go choć się z nim nie zgadzam to wszystko.
Ja też nie potępiam Cię za dokonany wybór .
Nie ukrywam że wydaje mi się dobrym pomysłem było by przekształcenie forum z akwarystycznego na zoologiczne z działami dla każdego rownież dla psów i kotów.
No no na tym forum Twój genialny pomysł nie przejdzie ;)

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 12 lip 2006, 21:40

Tristan ja jestem za tym żebyś został. Moze jestes upierdliwy i masz problemy z ortografią ale mysle ze jak troche sie wyluzujesz mozesz cos pozytywnego wniesc do Klubu. Pamietaj o jednym zanim napiszesz kolejne słowa, czesto to co jestesmy w stanie napisac nigdy nie przeszłoby przez nasze usta na żywo. Życze Ci zeby kazdy Twoj post był taki jak bys patrzył czytającemu prosto w oczy i nie musiał sie potem wstydzic lub żałowac wypowiedzianych słów. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 12 lip 2006, 22:07

DARIUSZMT pisze: W pewnych kwestiach się zapominamy ,jak w sejmie szukamy sensacjii a tu przy paletkach sensacjii nie bedzie ,chyba ,ze jak w temacie ktoś rozmnoży Leopardy czy inne rzadkie odmiany i obali pewne mity i sterotypy .

Skupmy sie na rybach i tu szukajmy sensacji .

Pozdrawiam DAREK
Darek a czy np. red dragony to rzadka odmiana ? :D
Załączniki
rd2.jpg
rd2.jpg (29.4 KiB) Przejrzano 6467 razy
rd1.jpg
rd1.jpg (37.94 KiB) Przejrzano 6470 razy

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”