10 -cio dniowe maluchy
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- rafdisc
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
10 -cio dniowe maluchy
Zaczeło sie obiecujaco .Po zmianie pary na drugą wszystko potoczyło się jak należy - jest to 2 tarło tych ryb i para jest jak najbardziej odpowiedzialna , opiekują się młodymi , mają pokarm .
Tak wygladały jak zaczeły pływac 2 dni
Tak wygladały jak zaczeły pływac 2 dni
- Załączniki
-
- mlode st.jpg (66.35 KiB) Przejrzano 6241 razy
- rafdisc
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy.Teraz maja 11 dni i przedwczoraj rano znalazłem 1 szt. wczoraj 1 szt. a dzis od rana 5szt. i nie wiem co jest grane, two-4,tww-0,ph-6,no2-0.1,no3-25 i takie parametry są od poczatku lekko mi skacze no2 i no3 ale podmiany wody załatwiaja sprawę.POTRZEBUJE SZYBKIEJ POMOCY BO WSZYSTKIE WYLECĄ.
Ps.jedyne co mnie niepokoj to czasami obcierają się o rodziców i nie wiem czy tak gwałtownie skubią czy może juz mają przywry skrzelowe-nawet nie wiem co im dac .
Ps.jedyne co mnie niepokoj to czasami obcierają się o rodziców i nie wiem czy tak gwałtownie skubią czy może juz mają przywry skrzelowe-nawet nie wiem co im dac .
- Załączniki
-
- ml 11d.jpg (79.25 KiB) Przejrzano 6237 razy
-
- junior
To na pewno nie jest zadławienie. Myślałem w ten sam sposób tylko działo się to póżniej ok 3 tyg. kiedy zaczynałem podawać miksy na sercu. Zawsze padały pękate a o zbyt gruby kawałek było łatwo. Po kilku dniąch przestawały padać.
Pasuje Twoim maluchom podać lek bo są za małe aby same mogły sobie z pasożytem poradzić. Tylko jaką zastosować dawkę w tak młodym wieku? Niestety nie wiem.
Ktoś na pewno już to przerobił więc pomoże.
Mariusz
Pasuje Twoim maluchom podać lek bo są za małe aby same mogły sobie z pasożytem poradzić. Tylko jaką zastosować dawkę w tak młodym wieku? Niestety nie wiem.
Ktoś na pewno już to przerobił więc pomoże.
Mariusz
- MarSz
- senior
- Imie i Nazwisko: Marek Szurpik
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bielsk Podlaski
- Kontaktowanie:
Ja też już wiem swoje GrzegorzuBrodacz pisze:Jak tak uważacie niech tak będzie .Ja wiem swoje.

Nie będe sie wypowiadał na temat innych specyfików, powiem tylko jedno ryby męczyłem dość długo włącznie z formaliną

Mija piąty dzień od ostaniego moczenia w neguvonie, ryby są zdrowe

Nie mam doświadczenia jak na razie z maluchami, więc nie pomogę ale gdyby rodzice byli nosicielami płazińców sytuacja jest nie ciekawa, więc należałoby najpierw pozbawić rodziców tych nieprzyjemnych pasożytów.