TetraTec EX 1200 czy FLUVAL 404

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Awatar użytkownika
Fal
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
Kontaktowanie:

TetraTec EX 1200 czy FLUVAL 404

Post autor: Fal » 30 paź 2006, 21:12

Jak w temacie , muszę jutro kupić tylko mam dylemat , który chodzi ciszej , ceny są podobne więc to nie ma znaczenia. Miałem FZKN 250 , ale dzisiaj się posypał , katastrofa służył jako biologia u maluchów. Nigdy nie stosowałem startera do biologi , powiedzcie jak to się je , czy można odrazu do akwarium z młodymi itd... Jestem trochę wkurzony całą sytuacją. Jak nie urok to ..........
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 30 paź 2006, 21:39

Odnośnie spraw technicznych - Ja używam od zawsze Fluvala i nigdy się nie zawiodłem, sprzedałem dużo Fluvali i jeszcze więcej Tetry .Tetra jest cichsza,ale Fluval ma lepsze przewody(nie łamiące się), Tera ma deszczownię i powinna byc tańsza od Fluvala(405-to nowy model, taki powinien byc w sklepie, 404 to model sterszy negocjuj cenę),Fluval jest dłużej na rynku-ale i do Tetry i Fluvala są części zamienne .Fluval jest prostszy w obsłudze, ma lepsze odcięcie dopływu wody.
Myślę ,że stosowanie startera np. (nitriveca)u młodych nie powinno miec skutków ubocznych-może dawaj pół dawki zalecanej przez producenta .Ale dokładniej na ten temat Ci nie podpowiem może poczekaj na wypowiedzi bardziej doświadczonych kolegów

alghar
junior
junior

Post autor: alghar » 30 paź 2006, 23:24

Tetra 1200 ma większą pojemność i deszczownie a fluval odcięcie wody i ma mniejsza pojemność.Osobiście kupiłem tetre ze względu na pojemność.

Awatar użytkownika
Fal
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
Kontaktowanie:

Post autor: Fal » 31 paź 2006, 18:48

Wybór padł na Tetra Tec 1200 , przekonała mnie pojemność filtra. Natomiast nie bardzo wiem czy można stosować starter gdy są ryby w zbiorniku proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 31 paź 2006, 21:01

Można

Odpowiedz

Wróć do „Technika”