Andrzeju Ty też grzejesz atmosferę i ładujesz do pieca?
Ciekawe kto to napisał:Ambra pisze:
postanowiłem niniejszym złożyć skargę na moderatora naszego tematu - Cocoloco.![]()
Szanowny moderatorze - wykazuj tyle energii w tropieniu śladów istnienia tamtego forum jak wspomniany moderator. Kasuj, banuj, dręcz i męcz tych, co się odważają myśleć nieprawomyślnie.
Wszak nasze Forum musi być jedyne w Internecie !!!!!!![]()
Mam nadzieję, że mojej kpiny nikt nie potraktuje poważnie, choć jak w każdej satyrze, coś tkwi pod podszewką uśmiechu.
"W czasie spotkań, na których omawialiśmy różne aspekty pielęgnowania dyskowców, powstał projekt, by utworzyć specjalną stronę w Internecie, poświęconą dyskowcom. Zamysł ten pewnie nigdy nie doczekał by się realizacji, gdyby do naszej dwójki nie dołączył Piotr Synowiec, którego internauci znają pod pseudonimem „Mysiar”. W zasadzie właśnie oni dwaj stworzyli Forum Ogólne - www.discus.org.pl, które zaczęło oficjalnie działać na przełomie lutego i marca 2003 roku.
Forum zgromadziło w stosunkowo szybkim czasie znaczną ilość użytkowników, z których część stała się bardzo aktywna. Większości akwarystów zajmujących się pielęgnacją dyskowców znane są na tym Forum takie osoby jak: Aleksander Krawcewicz „Cococoloco”, Marek Zychla, Mirosław Żak „Mirek”, Marek Widur „Wmarek”, Eugen Kwol „Angel 007”, Bartosz Figaniak „Xardas”, Piotr Dutkiewicz „Yoyi”, a także szereg innych zapalonych akwarystów.
Już w połowie 2003 roku, niektórzy akwaryści zaczęli wspominać na Forum o potrzebie stworzenia specjalistycznego klubu, który zrzeszałby akwarystów bardziej zaangażowanych w pielęgnację dyskowców i odczuwających potrzebę integracji. Wyzwanie to podjąłem wspólnie z Piotrem Synowcem i wkrótce zgromadziła się grupa akwarystów z całej Polski, którzy przystąpili do tworzenia Polskiego Klubu Miłośników Dyskowców (PKMD). Przygotowania te trwały do dnia 11 września 2004 roku, kiedy to, członkowie założyciele, na Zjeździe Założycielskim PKMD, oficjalnie powołali go do życia"
Dla przypomnienia:
kto, co i jak ?
Dyski są jedne - chyba nikt nie zaprzeczy a tu jak widze panuje jakaś niezdrowa rywalizacja. Tylko czemu i komu ma ona słuzyć ? Pewnie nie dyskom bo jak zdychały to będa zdychać gdy ktoś sie zastosuje do rad niektórych przedstawianych na obu FORACH (proszę zwrócić uwagę, że nie faworyzuje nikogo jak coniektórzy tu obecni - pomijając aluzje tekstowe)
A teraz kto to napisał:
będzie nagroda w postaci dyska szczurowatego "polskiej odmiany barwnej"
" każdy z PKMD odpowiada za to co zrobi napisze i doradzi komuś innemu . Nikt nie udaje idioty aby błysnąć . Mam nadzieję że uda się zmienić statut aby na członka nie przyjmować każdego kto ma te ryby , ale po rekomendacji dwóch członków .
Lepiej mieć kilku mądrych ludzi niż rzeszę kretynów na których nie można liczyć .
Różnica polega że my sobie pomagamy a nie uczymy jak można zabić swoje hobby . Na tym forum staramy się aby ludzie nauczyli się jak nie zabić własnej ryby a nie pokazać innym jak zabija się swoje .... ".
kolor tekstu jak za dawnych czasów. gdy do pewnej organizacji przyjmowano (nie wymienie jaka ale też na P... statut, członek, rekomendacja dwóch...
Tylko pogratulować takich stwierdzeń. Brawo jestem za a nawet przeciw - tak też jeden juz kiedyś mówił.
AdamN