problemy ze strona discus.org.pl

czyli pomagamy sobie nawzajem

Moderator: stanpiter

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 12 lut 2007, 21:10

Miałem nie pisac ale:
Andrzeju Ty też grzejesz atmosferę i ładujesz do pieca?
Ambra pisze:
postanowiłem niniejszym złożyć skargę na moderatora naszego tematu - Cocoloco. :?

Szanowny moderatorze - wykazuj tyle energii w tropieniu śladów istnienia tamtego forum jak wspomniany moderator. Kasuj, banuj, dręcz i męcz tych, co się odważają myśleć nieprawomyślnie.
Wszak nasze Forum musi być jedyne w Internecie !!!!!! :wink:

Mam nadzieję, że mojej kpiny nikt nie potraktuje poważnie, choć jak w każdej satyrze, coś tkwi pod podszewką uśmiechu.
Ciekawe kto to napisał:

"W czasie spotkań, na których omawialiśmy różne aspekty pielęgnowania dyskowców, powstał projekt, by utworzyć specjalną stronę w Internecie, poświęconą dyskowcom. Zamysł ten pewnie nigdy nie doczekał by się realizacji, gdyby do naszej dwójki nie dołączył Piotr Synowiec, którego internauci znają pod pseudonimem „Mysiar”. W zasadzie właśnie oni dwaj stworzyli Forum Ogólne - www.discus.org.pl, które zaczęło oficjalnie działać na przełomie lutego i marca 2003 roku.

Forum zgromadziło w stosunkowo szybkim czasie znaczną ilość użytkowników, z których część stała się bardzo aktywna. Większości akwarystów zajmujących się pielęgnacją dyskowców znane są na tym Forum takie osoby jak: Aleksander Krawcewicz „Cococoloco”, Marek Zychla, Mirosław Żak „Mirek”, Marek Widur „Wmarek”, Eugen Kwol „Angel 007”, Bartosz Figaniak „Xardas”, Piotr Dutkiewicz „Yoyi”, a także szereg innych zapalonych akwarystów.

Już w połowie 2003 roku, niektórzy akwaryści zaczęli wspominać na Forum o potrzebie stworzenia specjalistycznego klubu, który zrzeszałby akwarystów bardziej zaangażowanych w pielęgnację dyskowców i odczuwających potrzebę integracji. Wyzwanie to podjąłem wspólnie z Piotrem Synowcem i wkrótce zgromadziła się grupa akwarystów z całej Polski, którzy przystąpili do tworzenia Polskiego Klubu Miłośników Dyskowców (PKMD). Przygotowania te trwały do dnia 11 września 2004 roku, kiedy to, członkowie założyciele, na Zjeździe Założycielskim PKMD, oficjalnie powołali go do życia
"

Dla przypomnienia:
kto, co i jak ?
Dyski są jedne - chyba nikt nie zaprzeczy a tu jak widze panuje jakaś niezdrowa rywalizacja. Tylko czemu i komu ma ona słuzyć ? Pewnie nie dyskom bo jak zdychały to będa zdychać gdy ktoś sie zastosuje do rad niektórych przedstawianych na obu FORACH (proszę zwrócić uwagę, że nie faworyzuje nikogo jak coniektórzy tu obecni - pomijając aluzje tekstowe)

A teraz kto to napisał:
będzie nagroda w postaci dyska szczurowatego "polskiej odmiany barwnej"

" każdy z PKMD odpowiada za to co zrobi napisze i doradzi komuś innemu . Nikt nie udaje idioty aby błysnąć . Mam nadzieję że uda się zmienić statut aby na członka nie przyjmować każdego kto ma te ryby , ale po rekomendacji dwóch członków .
Lepiej mieć kilku mądrych ludzi niż rzeszę kretynów na których nie można liczyć .
Różnica polega że my sobie pomagamy a nie uczymy jak można zabić swoje hobby . Na tym forum staramy się aby ludzie nauczyli się jak nie zabić własnej ryby a nie pokazać innym jak zabija się swoje .... ".

kolor tekstu jak za dawnych czasów. gdy do pewnej organizacji przyjmowano (nie wymienie jaka ale też na P... statut, członek, rekomendacja dwóch...
Tylko pogratulować takich stwierdzeń. Brawo jestem za a nawet przeciw - tak też jeden juz kiedyś mówił.

AdamN

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 12 lut 2007, 22:40

coż Adamie powiem przekornie że mam nadzieje ze szybko Mysiar uruchomi ponownie forum org bo moim zdaniem oba sie doskanale uzupełniają. Ale mam tez 2 powód mianowicie że Twoje posty bede czytał znów tylko tam bo widze ze znów sie nudzisz i wkładasz kij w mrowisko. Widze ze mieszanie sie w nie swoje sprawy zawsze bedzie Twoim znakiem rozpoznawczym.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 12 lut 2007, 22:58

Tak tak.Długie,kolorowe często bez sensu pisane posty... i oto AdamN we własnej osobie. Nieraz jak czytam Twoje posty na forum Mysiara to się zastanawiam czy sobie robisz jaja z ludzi czy jesteś aż takim filozofem...

A może jesteś aż tak inteligentny i celowo chcesz wywołać jakąś burze? Eee,chyba nie :D

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 lut 2007, 03:00

jakże kolorowo i ciekawie szkoda że mało zrozumiale ( i częśc mojej korespondencji prywatniej do kogoś kto używa nicka z błędem - przynenta ).

Jako moderator tego wątku nie tylko nie będę blokował postów pisanych w intencję powrotu do życia forum Mysiara ale podpowiem wszystkim zainteresowanym że posiadam pełną dokumentację kto ile i kiedy wpłacił aby tamto forum mogło funkcjonować . Uważam że już czas aby były kolega Piotr Synowiec opłacil z pieniędzy które nie są jego własnością serwer , aby jego forum za pieniądze innych mogło ruszyć dla naszego wspólnego dobra .
Mam nadzieję że wtedy AdamN który uważa się za autorytet bo zarobił kilka złotych na miernej jakości dyskach wróci na swoje miejsce i będzie tam pisał posty które tylko on rozumie . Gdzie będzie mógł usuwać posty przekraczające jego zdolności intelektualne . Moderator to władza ;).

Czyli módlmy się koledzy i koleżanki aby wreszcie ruszyło co będzie w interesie nas wszystkich , aby AdamN znów był moderatorem bo bez tej funkcji jeszcze się rozchoruje . Rzesze jego fanów czekają aby mógł znów moderować na chwałę ludzkości .

Odpowiadając AdamN -
Możesz porównywać nasz klub do dowolnej organizacji o działaniach której jesteś jak czytam ekspertem - czy wyssałeś to z mlekiem matki czy tata opowiadał Tobie do snu czy też ekspertem zostałeś w inny sposób jest mi to obojętnie . Fakt jesteś dobry w te klocki bo ja nawet nie wiedziałem że do PZPR musiała być rekomendacja ( może dlatego że nikt ze znajomych nie należał do tej bandy ) .
Nie każdy kto kupi kij golfowy automatycznie może należęć do Royal Golf Club a nie każdy kto ma dyskowce zasługuje aby należeć do PKMD .
U nas wartość człowieka nie poznajemy po tym ile złotówek zarobił na paletkach czy ile postów usunął czy też ile liter sklecił do kupy i wydawało mu się że coś napisał ( najczęściej ankieta na temat ;) ). Moim zdaniem jak poręczy za Ciebie psychiatra i tłumacz to się zastanowimy - przecież musimy wiedzieć co chcesz nam przekazać i co mozemy z Twojej strony oczekiwać .

Nie ma co pisać o animozjach pomiędzy jednym forum a drugim - animozje są najwyżej pomiędzy niektórymi ludzmi a robią je celowo aby zniechęcić tych którzy bywają tam a należą do PKMD . Nikt nie zabroni członkom PKMD bywać tam gdzie złożyli się aby forum funkcjonowało - sam osobiście przekazałem 600 zł na ten cel . Więc nie w moim interesie jest aby forum umilkło a niedowartościowane typy próbowały tu wylewać swoje żale.

Do Andrzeja Sieniawskiego - prosżę mi dać rok na rozpatrzenie wniosku ;)

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 13 lut 2007, 07:30

cocoloco pisze:
Mam nadzieję że wtedy AdamN który uważa się za autorytet bo zarobił kilka złotych na miernej jakości dyskach wróci na swoje miejsce i będzie tam pisał posty które tylko on rozumie . Gdzie będzie mógł usuwać posty przekraczające jego zdolności intelektualne . Moderator to władza ;).

Nie każdy kto kupi kij golfowy automatycznie może należęć do Royal Golf Club a nie każdy kto ma dyskowce zasługuje aby należeć do PKMD . ;)
świetny post z całkowitym brakiem zrozumienia tego co było i co napisane wyżej. Chciałem sprostować wypowiedzi. Jestem tylko MODERATOREM w dziale GIEŁSDA. I gdyby ktos był w temacie (czermu vega1 tak dokładnie czytający moje posty tego nie zauważył. Najczęściej w dziale GIEŁDA cytuję słowa ..... no kogo może ktoś powie ?
Kto był tam wcześniej MODERATOREM i..... COCOLOCO - tqk więc Twój duch zyje i jest tam ciagle obecny. Nie blokuje postów jak napisano wyżej bo mi NIC do tego.

Nie każdy kto nalezy do PKMD ma monopol na wiedzę w temacie. Patrz posty danego CZŁONKA (pokaż wszystkie i czytać uważnie)

To tyle w materii. Czy to znów jest niezrozumiałe? Do reszty się nie odnuiosę bo to by przekraczało moje popczucie człowieczeństwa i godności opsobistej.
Cocoloco wygrałeś zakład - trafiłeś w AUTORA cytatu - masz u mnie odmianę polską do odbioru osobistego.

AdamN

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 13 lut 2007, 10:23

Po co do ciężkiej cholery logowałem się na "MYSIARZE".Intuicja podpowiada mi że co niektórym przyniosłem pecha, stąd ta "zimna wojna" :wink:
Chciałem sprostować wypowiedzi. Jestem tylko MODERATOREM w dziale GIEŁSDA. I gdyby ktos był w temacie (czermu vega1 tak dokładnie czytający moje posty tego nie zauważył.
To po co się wtrącasz w nie swoje sprawy .Może by tak prezes PKMD,i "MYSIAR "bąć co bądż najwyszsi rangą załatwili między sobą pewne sprawy.Myślę że sztucznego zamieszania na tym forum jest wystarczająco dużo .Czasem może lepiej powiedzieć sobie kilka bąlących konkreów i po bólu.Co do vegi ,to wbrew pozorom zauważa on bardzo dłużo.Cóż ,świadczy to tylko o jego inteligencji.

niki 28

Awatar użytkownika
pajacyk
senior
senior
Imie i Nazwisko: Marcin Karpiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Tychy
Kontaktowanie:

Post autor: pajacyk » 13 lut 2007, 10:47

Panowie po co szukac jakis problemow co ma za znaczenie kto wchodzi na forum i pisze posty, mysle ze ten co ma jakies wiadomosci o naszych pupilkach nie przeszkadza na forum chodz ludzie sa rozni. Po co jakies niepotzrebne sprzeczki poczekamy i zobaczymy co bedzoe z discus.org bo sam z chcia poczytan i tam posty :)

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 13 lut 2007, 11:05

Nie chciałem się wtrącać, ale dam i swoje spostrzeżenia. Jak dla mnie obydwa fora są potrzebne i tak jak na PKMD tak jak u MYSIARA są lepsi i gorsi oraz ci którzy chcą być w centrum zainteresowania. Jak by nie patrzeć to jest troche konkurencji między dwoma forami mimo tego, że nie którzy starają się, aby tak nie było. Z jednym wyjątkiem u Mysiara PKMD nie jest mile widzianym skrótem, a tutaj Forum Mysiara nie robi na nikim wrażenia. Zresztą tutaj jest od zawsze odnośnik do Mysiara. Obydwa fora to praktycznie ten sam temat czyli dyskowce. Niestety nie którzy starają sie zrobić tak, aby stworzyła się nie zdrowa rywalizacja wręcz chamska konkurencja. Zamiast robić wojne dlaczego nie chcą razem współpracować? Obydwa fora promują dyskowce dlaczego nie razem? Czemu poprostu się nie uzupełniać? W moim odczuciuprzy takim nastawieniu anty traci jedna jak i druga strona.

Pozdrawiam Żelik

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD

Post autor: niki 28 » 13 lut 2007, 12:21

Nie chciałem się wtrącać
Ja też ,ale czasem brak normalnośći wśród ludzi mnie wręcz przeraża
Jak dla mnie obydwa fora są potrzebne i tak jak na PKMD tak jak u MYSIARA

W moim mniemaniu te dwa fora powstały dlatego że "różnica "zdań pewnych ludzi do tego doprowadziła .Jest mi poprostu przykro słuchając niektórych ludzi że PKMD jest dla wybranych .To bzdura.Kiedy wchodziłem na te forum bałem się nawet uzupełnić swój profil.Po dosłownie dwóch spodtaniach z ludzmi z klubu doszłem do wniosku że wpisanie do klubu to trafny wybór .Zorganizowaliśmy Mistrzostwa Dyskowców ,Był RZESZÓW , WARSZAWA, będą i następne imprezy ,będzie i teraz Poznań-którego jesteśmy jako klub gośćmi.MYSIAR to tylko forum na którym każdy myśli ,że PKMD to wybrańcy mający wyłączność na wszystko, niestety .To "wina propagandy"którą wciąż się wokó nas roztacza.Tak nie jest .Tak jak powiedziałem .Gdyby nie rozgrywka na "górze"z resztą być może mająca i dwie racje .To w tej chwili jesteśmy potęgą "dyskomaniaków"w tym kraju ,a może i za granicą .Cóż, do różnicy zdań ma prawo każdy .Problem w tym żeby znaleść kompromis dla dobra ogółu

niki 28

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 13 lut 2007, 12:35

madaawe pisze:Miałem nie pisac ale:
Andrzeju Ty też grzejesz atmosferę i ładujesz do pieca? .........
Jestem jedynie człowiekiem.

Mam tyle samo lub nawet więcej wad jak inni użytkownicy tego forum.
W zasadzie więcej, bo lata przeżyte pozwalają mi na zebranie większego kapitału doświadczeń (nie mylić z dziełem K. Marksa o tym tutule, lub wygłupami braci Marx).

Wiem, bywam złośliwy, czepialski itd.
Lubię też szydzić, zwłaszcza z ludzkiej głupoty i jak mam okazję, to to robię i robić będę :twisted:

Czy to prowokacja?
Nie sądzę.
Jeśli jednak twórcy i odtwórcy z kabaretów to prowokatorzy, to tak, jestem jednym z nich.

Wielu ludzi jednak wie, że śmiech z przywar bywa potężną bronią o wielkiej mocy rażenia .........
Ja z małości i ludzkich błędów się śmieję, tak jak "toleruję", gdy ktoś robi to w wyniku mojego postępowania.

Reasumując, dziękuję i jestem zaszczycony nadanym mi tytułem:
pierwszego podgrzewacza i ładowacza klubowego ....... :twisted:

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 13 lut 2007, 13:49

madaawe pisze:
kolor tekstu jak za dawnych czasów. gdy do pewnej organizacji przyjmowano (nie wymienie jaka ale też na P... statut, członek, rekomendacja dwóch...
Tylko pogratulować takich stwierdzeń. Brawo jestem za a nawet przeciw - tak też jeden juz kiedyś mówił.

AdamN

Wydaje mi się, że animozje między tymi forami będą dopóty dopóki tacy ludzie jak Ty będą je podniecać, ale nie to jest dla mnie najgorsze.
Najgorszym dla mnie jest fakt, że ktoś, kto prawdopodobnie nie ma zielonego pojęcia o PZPR porównuje moje członkostwo w PKMD do członkostwa w tejże partii, z którą to kojarzą mi się bardzo niemiłe wspomnienia.
Tak, więc Adamie następnym razem, jeżeli chcesz coś napisać zrób to tak, aby nie obrażać niewinnych ludzi a tych, co już udało Ci się obrazić postaraj się przeprosić.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 lut 2007, 14:27

Cocoloco wygrałeś zakład - trafiłeś w AUTORA cytatu - masz u mnie odmianę polską do odbioru osobistego.
oczywiście zgłoszę się po nagrodę ;) oczywiście zadzwonię najpierw pod numer 601-80-21-60 adres znam .
tylko to troszeczkę niesprawiedliwe "cytat konkursowy" pochodził z prywatnej korespondencji z kolegą przynenta .
Czyli miałem duże szanse na wygraną bo nie mam sklerozy i pamiętam kto napisał że jestem kapitalistyczny kartofelek ;)
Jednak zwróć uwagę że zamieszczanie prywatnej korespondencji publicznie bez zgody autora tej korespondencji wyczerpuje coś co nazywamy chamstwem i dwa paragrafy kodeksu karnego .
Nie mam zamiaru zawracać głowy moim prawnikom aby wyjaśnili komuś że kultura a agrokultura to zupełnie inne sprawy .
Mam w nosie co kto o mnie myśli , nie wstydzę się że mieszkam w wielkopolsce i że zarabiam więcej niż inni . Takie obelgi przysyłane na prywatną pocztę a część odpowiedzi zamieszczane później ja forum pod hasłem kto to napisał traktuje równie poważnie jak zabawy dzieci w przedszkolu kto lepsze przezwisko wymyśli . Jedni z tego wyrośli inni nie .
Można mieć kompleksy i pracować nad nimi aby stać się normalnym człowiekiem a można jak Ty ogłosić to wszem i wobec .

PKMD nie ma monopolu na wiedzę tylko zrzesza tych którzy chcą bezinteresownie pomagać innym , może dlatego tak bardzo cierpisz bo słowo bezinteresowność szkodzi interesom garstki wybrańców którzy traktują akwarystykę jako źródło dochodów .
Kolego może zrobimy tak ja zrezygnuję z nagrody a Ty przeprosisz za zamieszczanie prywatnej korespondencji na naszym forum . Będziesz do przodu parę groszy ;)

teo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko

Post autor: teo » 13 lut 2007, 14:50

Nie wiem czy zauważyliście, że jedziemy na tym samym wózku i więcej nas łączy niż dzieli.

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD

Post autor: niki 28 » 13 lut 2007, 15:09

To po co Ten problem??Skoro nas więcej łączy niż dzieli?A może by tak więcej nas łączyło niż dzieliło???.Zawsze uważałem ''Że pies psu ogona nie odgryzie ''.A może by się tak "dogadać "???Wspólny cel przenosi góry, oczywiśćie przy zgodzie.Nie zgoda do niczego dobrego nie doprowadzi :cry: :cry:

niki28

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD

Post autor: niki 28 » 13 lut 2007, 15:32

Jestem jedynie człowiekiem
Pamiętaj Andrzeju.Dla mnie z racji swojej skromnej osoby i posiadanej wiedzy nikomu nic udowadniać nie musisz.Nie chciałbym żeby było inaczej :evil:

Nie mniej zawsze znajdą tacy się co kij w mrowisko włożą
Dla wielul ludzi na tym forum jesteś autorytetem ,dla mnie wielkim człowiekiem [bez wazelinarstwa}dla tego nie rozumiem .Dlaczego ktoś nie sprawiedliwie Cię ocenia mówiąc że jesteś
Reasumując, dziękuję i jestem zaszczycony nadanym mi tytułem:
pierwszego podgrzewacza i ładowacza klubowego .......
niki 28

]
]

Odpowiedz

Wróć do „Pomoc Klubowa”