Czyż nie piękne??
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Przpiękne zdjęcia. Gratuluję autorom, chociażby chęci zrobienia i wklejenia ich na forum, wiele wysiłku trzeba by uchwyćić ciekawy moment. Wiem to po sobie ile czasu spędzam aby zrobić fajną fotkę np. dotyczącą defektu. Niech każdy kto nie robi zdjęć sam popróbuje a wtedy się przekona.
Pozdrawiam Tomasz Dzierwa.
Pozdrawiam Tomasz Dzierwa.
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Rafał się uparł że zrobi ładniejsze fotki... Po tym co pokazał z tą białą rybą (sorry nie wiem co to za rybka) jestem w stanie w to uwierzyć.Rafał.Zrób jakieś extra zdjęcie i wyślemy je do Włochów.A kto powiedział że nie będzie najładniejsze???
Bogdan wiem że ma super sprzęt i z tego co widzę ma też parkę z młodymi...
Panowie do Boju!!!
Bogdan wiem że ma super sprzęt i z tego co widzę ma też parkę z młodymi...
Panowie do Boju!!!
Dareczku dylemat, dylematem ale to jest i tak wielkie NIC w porównaniu z TWOIM, gdy w lustro spozirasz i sobie myslisz ile(u) już w ....DARIUSZMT pisze: Mierząc Twoja miarką Adamie i przekładając to na wyglad ludzi,to masz dylemat brachu patrżac w lustro .
Pozdrowionka idę do lustra

Jak inni zauwazyli - przykładowo Rafał - to dążymy już do doskonałości - w zdjęciach
Na marginesie to nie mam brata a siostrę i to mi wystarczy.
Adam
Bogdan: to trochę ponad 300 kilometrów. Nie koniec świata - ale też nie jutro pojadę. Czuję się jednak zaproszony
i uprzedzę ze stosownym wyprzedzeniem, że chciałbym.. mam nadzieję tylko, że uda mi się wstrzelić w taki moment, żeby było co pstrykać.
Vega: biały monster to przedszkolak (ten konkretnie 10 centymetrowy) pielęgnicy pawiookiej. Tyle że takiej fikuśnej odmiany.
A tak w ogóle, Panowie, to weźcie przykład ze mnie i ruszcie swe szanowne z przed komputera do lasu. Ja dzisiaj byłem, brodziłem parę godzin po jakiś moczarach (nie da rady uciec od wody, zboczenie jakieś?
) i wiosna pełną gębą, bo robaki już całkiem ruchawe:

Rafał

Vega: biały monster to przedszkolak (ten konkretnie 10 centymetrowy) pielęgnicy pawiookiej. Tyle że takiej fikuśnej odmiany.
A tak w ogóle, Panowie, to weźcie przykład ze mnie i ruszcie swe szanowne z przed komputera do lasu. Ja dzisiaj byłem, brodziłem parę godzin po jakiś moczarach (nie da rady uciec od wody, zboczenie jakieś?

Rafał
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Uff, ruszyłbym ale niestety, codzienność życia nie pozwala.Rafal_W pisze:
A tak w ogóle, Panowie, to weźcie przykład ze mnie i ruszcie swe szanowne z przed komputera do lasu. Ja dzisiaj byłem, brodziłem parę godzin po jakiś moczarach (nie da rady uciec od wody, zboczenie jakieś?) i wiosna pełną gębą, bo robaki już całkiem ruchawe:
Rafał
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Rafale dzięki Tobie odkryłem kilka ciekawych funkcji w aparacie. Do tej pory robiłem zdjęcia w trybie auto. Teraz już wiem że lenistwo nie popłaca. Nie to że bym nie znał profitów płynących z ręcznego ustawiania przesłony, czułości, migawki itd... do tej pory byłem zbyt leniwy... ale dla takich zdjęć warto, oj warto te kilkadziesiąt sekund poświęcić 

- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
jak kiedyś po larwę czarnego komara pojechałem i przy okazji utopiłem "mietka" na leśnym dukcie to leśniczy kiedy dowiedział się co w lesie szukam zadał mi pytanie - "mam nadzieję że po za tym w domu wszyscy zdrowi "Ja dzisiaj byłem, brodziłem parę godzin po jakiś moczarach (nie da rady uciec od wody, zboczenie jakieś?i wiosna pełną gębą, bo robaki już całkiem ruchawe:
W tym miejscu nie jesteś sam - jeszcze w zeszłym roku, "fokę" na szczęście zostawiłem z boczku, bo było grząsko, ale taplałem się w bagienku bo była taaaaaaaaaaaka wielka i czerwona dafnia, ubrany od stóp do głów łącznie z czapką kominiarką pomimo ponad 30 stopniowego upału (taaaaaaakie komary) - też musiał się napatoczyć leśniczy. Gdy już był pewien, że nie zakopuję żadnych zwłok przychrzanił się co właściwie robię na terenie Puszczy Kampinoskiej i czy mam zezwolenie na odłów fauny... Naściemniałem o pisanej pracy porównawczej nt skorupiaków wód polskich na Uniwersytecie Warszawskim i dał mi spokój.. Być może wciąż uważając mnie za potencjalnie niebezpiecznego, a już na pewno niespełna rozumu..cocoloco pisze: jak kiedyś po larwę czarnego komara pojechałem i przy okazji utopiłem "mietka" na leśnym dukcie to leśniczy kiedy dowiedział się co w lesie szukam zadał mi pytanie - "mam nadzieję że po za tym w domu wszyscy zdrowi "

Rafał
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Ja też "jechałem" na auto i jak zobaczyłem zdjęcia Rafała to pobiegłem bawić się tymi parametrami. Nie wiem co do czego służy ale sprawdzałem jak wychodzą zdjęcia w skrajnych ustawieniach tych przesłon, migawek itp. Efekty mizerne ... i dałem sobie spokuj. Za kilka dni znów spróbuję.Michcio pisze: Do tej pory robiłem zdjęcia w trybie auto.
Wyszły mi tylko takie zdjęcia:

- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Przykład pokazuje że wcale nie jest łatwo zrobić ładne zdjęcia.Rafał jak widać też leszczem nie jest i pojęcie o zdjęciach musi mieć większe niż większość z nas.No panowie pokażcie na co Was stać!!!birdas pisze:Ja też "jechałem" na auto i jak zobaczyłem zdjęcia Rafała to pobiegłem bawić się tymi parametrami. Nie wiem co do czego służy ale sprawdzałem jak wychodzą zdjęcia w skrajnych ustawieniach tych przesłon, migawek itp. Efekty mizerne ... i dałem sobie spokuj. Za kilka dni znów spróbuję.Michcio pisze: Do tej pory robiłem zdjęcia w trybie auto.
Wyszły mi tylko takie zdjęcia:
Jest lekki - że tak powiem - pat: Bogdan ma super sprzęt i parę z młodymi, ale bez obiektywu macro może jedynie sesję żonie na tle akwarium zrobić. Ja ze swoim kompaktem mogę (od biedy i z lekkimi siupami) bawić się w makro, ale... dysków już jakiś czas nie posiadam.vega1 pisze:(...)No panowie pokażcie na co Was stać!!!

Rafał