Kokon jaj

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Kokon jaj

Post autor: adamn » 18 mar 2007, 13:27

Prezentuje fotki z akwa HECKLI. Pow. 120 i 300 x. Jesli wziąść po uwagę wiekość jaj to ciekawe co je spłodziło :wink:

Adam
Załączniki
kokon 300.JPG
kokon 300.JPG (29.28 KiB) Przejrzano 4025 razy
kokon 120.JPG
kokon 120.JPG (19.74 KiB) Przejrzano 4025 razy

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 18 mar 2007, 14:11

Może to sa rodzice?

Basia Gajowa
Załączniki
glisty.jpg
pow 40x + mikroolular
glisty.jpg (18.98 KiB) Przejrzano 4007 razy
glisty 1.jpg
pow 10x + mikroolular
glisty 1.jpg (18.16 KiB) Przejrzano 4007 razy
glisty 6.jpg
pow
glisty 6.jpg (23.67 KiB) Przejrzano 4007 razy

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 18 mar 2007, 20:03

Baśka czy ja mam rentgena w oczach i wiem ile ma WASZ mikrookular :wink:
Nie prościej podać axb = c (c=powiększenie konkretnie)
Adam

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 18 mar 2007, 20:40

skąd jest wzięta próbka do badania?
akwarium było sterylne czy nie?
rośliny były ''amerykańskie'' czy polskie z ''rowu''?
czy to są jaja czy co? dajesz zdjęcie i nie wiesz czego?
czy dalej nabijasz sobie posty bo wiesz co to jest?

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 18 mar 2007, 20:58

kafarski pisze:skąd jest wzięta próbka do badania?
Gdybyś czytał uważnie (tu i na FDMD) inne moje posty to byś wiedział, że wszyskie zdjęcia tyczą się akwa z Hecklami z ODŁOWU a nie podróbami dzikimi typu : Maca... itp. Akwa mam co wszyscy wiedzą sterylne, roslin nie mam od .... a z rowu nigdy nie miałem bo to nie BENELUX a POLSKA. Tu można dostać wszystko za godziwą cenę. Na zdjęciu widać, że sa to jaja (dwa ciemnawe nawet). Zdjęcia daję by inni wiedzieli co ich czeka i z czym to jeśc. Nie jestem alfa i omega by wiedziec wszysko co jest na świecie (wiem Ty taki jesteś - chylę czoła). Skoro nabijasz sobie posty to zrób jak Ci raz radziłem:

POKAŻ Sławek SAM co potrafisz i wklej swoje filmy, zdjęcia poparte doświadczeniem.
Ale co masz wkleić skoro jesteś zielony w temacie jak szczaw na wiosnę. Do tego kwaśny i mało zjadliwy.

Jeśli ktoś jest zainteresowany nagłym przypływem troski Sławka to polecam ta stronę:

http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... &highlight

gdzie Sławek napisał to:
kafarski pisze:obojętnie jaki masz opis - metro to trucizna....
moją odpowiedź każdy może sobie SAM przeczytać we wspomnianej stronie. Nie była godna bym ja cytował.
To nie ten poziom.
Kończ Waść wstydu oszczędź :twisted:

A posty Sławkowi lecą a co :wink:
Jak tak Ciebie czytam i ciągłe ataki na mnie to myślę sobie by nic nie pisać i nie wstawiać na PKMD bo szkoda mego cennego czasu. Lepiej się rybami w 2 zbiornikach jakie mam zająć w piwnicy i będzie cacy. Muszę to przemyśleć. Ze szczawiu szpinaku nie zrobię :oops:

Adam

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 18 mar 2007, 21:36

jeszcze raz napiszę - METRONIDAZOL TO TRUCIZNA
adamn pisze:
kafarski pisze:skąd jest wzięta próbka do badania?
Gdybyś czytał uważnie (tu i na FDMD) inne moje posty to byś wiedział, że wszyskie zdjęcia tyczą się akwa z Hecklami z ODŁOWU a nie podróbami dzikimi typu : Maca... itp. Akwa mam co wszyscy wiedzą sterylne, roslin nie mam od .... a z rowu nigdy nie miałem bo to nie BENELUX a POLSKA. Tu można dostać wszystko za godziwą cenę. :oops:

Adam
skąd miałem na myśli kał, skrzela ryby, skóra ryby, akwarium , podłoże filtr czy cokolwiek innego grzecznie spytałem bo to ważne dla innych użytkowników mających akwaria aby mogli porównać je ze swoimi warunkami. twojego ataku nie rozumiem.

czy to Benelux czy Polska to rośliny można znaleźć samemu w jeziorkach , np.: Hottonia palustris, i po KWARANTANNIE UMIEŚCIĆ W AKWARIUM.
tu nie chodzi o to kto gdzie mieszka, ale skąd te rośliny można wziąć?.jeśli nie masz roślin to odpada jedno ze źródeł ''wroga''.
na koniec- wypraszam sobie takie chamskie odpowiedzi -tu nie beneluks-wszystko można dostać za godziwą cenę.
-ciekawa jaka ona jest jeśli rośliny u mnie mogę dostać za 1/4, 1/3 tego co ty u siebie w sklepie. no ale ich nie kupujesz więc nie wiem po co to piszesz w ogóle.
jak zwykle - UZUPEŁNIJ PROFIL i pisz po polsku.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 18 mar 2007, 21:50

kafarski pisze:jeszcze raz napiszę - METRONIDAZOL TO TRUCIZNA
...
skąd miałem na myśli kał, skrzela ryby, skóra ryby, akwarium , podłoże filtr czy cokolwiek innegogrzecznie spytałem bo to ważne dla innych użytkowników mających akwaria aby mogli porównać je ze swoiimi warunkami. twojego ataku nie rozumiem.

czy to Benelux czy Polska to rośliny można znaleźć samemu w jeziorkach , np.: Hottonia palustris, i po KWARANTANNIE UMIEŚCIĆ W AKWARIUM.
tu nie chodzi o to kto gdzie mieszka, ale skąd te rośliny można wziąć?.jeśli nie masz roślin to odpada jedno ze źródeł ''wroga''.
na koniec- wypraszam sobie takie chamskiej odpowiedzi -tu nie beneluks-wszystko można dostać za godziwą cenę.
-ciekawa jaka ona jest jeśli rośliny u mnie mogę dostać za 1/4, 1/3 tego co ty u siebie w sklepie. no ale ich nie kupujesz więc nie wiem po co to piszesz w ogóle.
jak zwykle - UZUPEŁNIJ PROFIL i pisz po polsku.

Sławek jeśli Ty piszesz tak:

"rośliny były ''amerykańskie'' czy polskie z ''rowu''?
czy dalej nabijasz sobie posty bo wiesz co to jest?"

- to ja piszę nie o amerykańskich roślinach a z beneluxu. Co do uwag, że nie wiem co wstawiam to już napisałem powyżej. Teraz czepiasz się by wyjść z twarzą. Używam takiego języka jak TY. A profil mam uzupełniony na tyle na ile potrzeba. Co do pisania po POLSKU (czy coś Ci się nie pomyliło) to jeśli zaczynasz nowe zdanie to pisz z dużej litery - jak piszesz Sławek - pisz po POLSKU (wyrazy pisane z dużej zaznaczyłem kolorem)

Adam

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 18 mar 2007, 22:07

jeśli piszę ''pisz po polsku'' ma na myśli - pisz bez błędów. sprawdź sam co sknociłeś.
co do pisania z małej litery to tylko imiona i nazwy własne piszę z dużej litery robiąc wyjątek w netykiecie - no ale ty chyba mało wiesz o tym i musisz nabijać posty swoją niewiedzą, np.:''po polsku'' pisze się z małej litery.
lubisz też bawić się podkreślaniem na niebiesko wyrazów - tylko po co?
to wszystko na ten temat.
Sławomir Grygorczuk.

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 18 mar 2007, 22:18

Okular wg sprzedawcy ze sklepu Prymusik, ma 20 krotne powiększenia.
Instrukcja tego nie podaje

Basia Gajowa

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”