To nie ja i IP:

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

adamn
entuzjasta
entuzjasta

To nie ja i IP:

Post autor: adamn » 10 cze 2007, 13:35

Chciałem poinformować, ze na FORUM PKMD jest osoba co się na innych FORACH podszywa pod moje dane. Wpierw używała takiego jak ja NIC-u:
adamn a teraz używa NIC-u takiego jak mój adres pocztowy - madaawe. Co ciekawe drugiego zaczęła używać w momencie, gdy napisałem na drugim FORUM posty dotyczące leczenia (bo mie o to poproszono). Wpisała dane odnośnie swego urodzenia takie jak ja rzeczywiście posiadam. Najdziwniejsze jest to, ze podaje moje imię: Adam, że jest magistrem farmacji (tak było do wczoraj bo dziś już nie jest :lol: ). Zresztą nie będę jej tu wymieniał bo już tyle imion i nazwisk miała, że dla mnie stało się to lekko niestrawne (czy ja wiem które jest prawdziwe) :cry: . Pewnie boli ją tęsknota za krajem :?: Chciałem poinformować, że mam i miałem jeden NIC i tak pozostanie.
Informuję również, że znam skąd i kto pisze w mem (czytaj mym) imieniu z IP: 84.192.175. ... (tu przemilczę trzy brakujace cyferki). Radzę się opanować i być sobą chyba, że już się tak nisko upadło, że zostały spalone wszyskie mosty by pisać w swym imieniu i nic już się treściwego nie ma do powiedzenia.

Ciekawe ile na tym FORUM ma NIC-ów :?:

adamn - Adam

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 10 cze 2007, 13:43

W profilu było "mgr weterynarii". Zdziwiłam się jak to zobaczyłam i faktycznie, na drugi dzień ta informacja zniknęła z profilu.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 10 cze 2007, 18:44

Ostatnie wiadomości:
już nie ma daty urodzenia :lol: bo też zniknęła. :wink:
Adam

Awatar użytkownika
deptak
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
Kontaktowanie:

Post autor: deptak » 10 cze 2007, 20:23

Gajowa pisze:"mgr weterynarii"
HeHe dawno tak sie nie usmialem :wink:

pozdrawiam

p.s.
Ten kraj ma szczescie do roznych "magistrow" :wink:

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Re: To nie ja i IP:

Post autor: birdas » 10 cze 2007, 20:50

adamn pisze: Chciałem poinformować, że mam i miałem jeden NIC i tak pozostanie.
Wcześniej wielokrotnie też tak pisałeś więc w ramach dokształcania wyjaśnię, że to co nazywamy pseudonimem (po polsku) to z angielskiego jest to "nick" lub "nickname". Nie ma czegoś takiego jak NIC ... chyba, że miałeś na myśli NIC jako wartość zero :)

Awatar użytkownika
bqa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Dziedzic
Kontaktowanie:

Post autor: bqa » 11 cze 2007, 08:25

A ja uważam, że jeżeli wiesz kto pisze"za Ciebie" ;) , to powinieneś powiedzieć głośno. Takie "podszywania" to jakieś nienormalne są... Widzę, że niektórzy to bez wizyty u psychiatry się nie obejdą...
Ostatnio zmieniony 11 cze 2007, 12:03 przez bqa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 11 cze 2007, 08:48

Wstawianie takich danych które mogą sugerować że chodzi o "podszycie" się pod inną osobę - np e-mail już było przerabiane w naszym sądownictwie . Głupi żart zakończył się wyrokiem skazującym .
Uważam że taka działalność powinna być piętnowana przez wszystkich użytkowników internetu .

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 11 cze 2007, 17:29

Adaś napisał w swoim stylu: A ja coś wiem, ale nie powiem ... :mrgreen:
Jak wiesz kto się podszywa pod Ciebie to podaj IP pełne i adres oszusta publicznie, piętnuj to po męsku jak na Adama przystało.
Jak jednak nie chcesz publicznie podawać danych, to po co tu zrobiłeś ten wątek dostępny dla wszystkich i całej publiki?
Nie chcesz upubliczniać, Twoja wola, ale wtedy skoro niby znasz gościa (ówkę) napisz do niego (jej) prywatnie, a nie za pomocą wątku na forum.
Skoro sprawę upubliczniasz jednak tutaj to zrób to do końca i jak należy.
Uważam, że sprawę należało załatwić samemu lub ewentualnie zgłosić ją moderatorom (w Twoim przypadku - moderatora, nawet zgłosić to Radzie Forum) zajmą się sprawą fachowo w Twoim imieniu i interesie.
Albo coś wiesz, masz dowody i piętnujesz to publicznie, albo piszesz sobie bajki i banialuki w dodatku o kimś co pod takim samym nickiem jak Twój (w dodatku bardzo popularnym) na jakimś nieznanym bliżej forum pisuje coś tam równie nieznanego forumowiczom PKMD.
Masz jakiś dowód, czy jedynie Twoje słowa? A może to zbieg okoliczności?
Pod nickiem _TOM_ też pewnie pisują na innych forach różne osoby różne rzeczy ... pewnie też mają tytuł magistra zarządzania ... a Borowskich w malutkim PKMD jest najmniej 2 w dodatku ja mam na drugie imię :wink: Artur :mrgreen:

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 11 cze 2007, 22:09

Tomuś Ty nie piskaj i nie siej fermentu. Adaś od kiedy jest moderatorem to załatwia sprawy tak jak Rada Staeszych zaleca :wink: Regulamin PKMD też.
Adam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 12 cze 2007, 12:14

Piskam, bo lubię czytać na forum PKMD o dyskach i baniakach.
Problemy forum nie są mi obce również, ale nadal uważam jest to sprawa do załatwienia na PW i przez wyższe organy tego forum jeśli nie ma być publiczna, skoro upubliczniona została, to powinna w pełni.

Nie lubię takich małych aferek i burz w szklance wody, czy gróźb bez pokrycia do tajemniczych osób, a tak traktuję Twój wątek.
To ten wątek jest większym fermentem niż mój post w nim. Zresztą mój post i pogląd możesz zawsze usunąć i nawet nie pisnę, wola autora i moderatora.
Co myślę o tym wątku już wiesz, sprawa jak zazwyczaj słuszna i godna potępienie, ścigania, reakcji, itd., ale forma jakaś awanturnicza, tajemnicza, niepełna informacja budzi wątpliwości. Ja wolałbym na taki wątek nie natrafiać czytając to forum, niestety trafiłem, a by problem rozwiazać wcale nie musiałem trafić.
Do tego nadal nic nie wiem, może problem zniknie, może nie, może go nie było, kto poza adamemn to wie, z tego wątku się nie dowie - nie dowiedział.
Każdy może coś takiego sobie napisać jak Ty napisałeś. Nie oznacza to, że nie daję wiary w Twój problem, ba nawet jestem po Twojej stronie by to piętnować.
Ale teraz każdy na każdego patrzeć wilkiem będzie. Teraz każdy może sobie snuć domysły i oskarżenia, że może to właśnie TOM pisze za adamn, może to kafarski, albo deptak, a może rafdisc, albo cocoloco - zbieżność nicków oczywiście całkowicie przypadkowa, pierwsze z rękawa więc nie obraźcie się :mrgreen:
Chcę tylko pokazać co ja szary forumowicz mam za wnioski, by uzmysłowić jak inni forumowicze pewnie też już wyroki poczynili i mają swoje listy kto to z tego forum jest drugim adamemn.
To metody wzięte z ... też każdy dopisze co uważa teraz, tak jak każdy ma jakiegoś faworyta.
Zdrowa atmosfera i czysta woda, jednym zdaniem.
Wątek jest do streszczenia: Ktoś tu jest beee, każdy z nas to może być, może to Ty może to On, ale jak przestanie to robić adasiowi, to będzie już cacy i wszystko gra na 102.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2007, 17:39 przez _TOM_, łącznie zmieniany 1 raz.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 12 cze 2007, 14:41

_TOM_ pisze: Zdrowa atmosfera i czysta woda, jednym zdaniem.
k l i k n i j t u . . .

Tomuś czy nie zauważyłeś, że daję człekowi szansę na wyjście z twarzą :!: Wszysto dokładnie zna RF i niech tak zostanie. Czekam teraz na wiadomośc od "Adama" :wink: I bym nie czekał w nieskończoność (mam złe doświadczenia) daję mu 24 godziny czasu na załatwienie sprawy jak należy. Po tym terminie wszystko zostanie dokładnie opisane jak na R.F. Jestem za stary by bawić się w indian.

Adam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 12 cze 2007, 18:25

czy nie zauważyłeś, że daję człekowi szansę na wyjście z twarzą
Dobre sobie i zabawne, mnie to bawi, oczywiście jedynie sposób w jaki to rozwiązujesz, nie sam fakt co ten 'ktoś' robi, bo fakty zabawne nie są.
Właściwie nie mam co pisać, bo się nie rozumiemy i monolog robi się tylko z tego.
W dodatku niechcący i wbrew mnie samemu bronię słabo porządnego 'ktosia'.

Uważasz, że jak nie będzie się podszywał pod Ciebie to już jest z twarzą, problem rozwiązany ? Wątek ten miał sens ?
Aleś to wykombinował sprytnie.
To nic, że wtedy domysły forumowiczów pozostaną, podejrzenia na wiele osób padły już niechcący, aż do czasu będzie napisane kto to tak pozostanie na wieki ?

Czyli ten 'ktoś' nie może poszywać się pod 'madaawe' na jakiś obcych forach, bo to jest zastrzeżony nick na wszystkich forach paletkowych dla Ciebie jedynie (przy okazji, nie miałem pojęcia, że taki miałeś nick, może on też nie miał?) ale może dalej sobie to praktykować tylko najlepiej pod nickiem '_TOM_', to już nie Twój problem będzie wtedy. Fajny pomysł na rozwiązanie problemu.

A tak na marginesie czemu Twój problem na jakimś obcym forum upubliczniasz na forum PKMD? Czy tutaj też masz jakieś sygnały, że też sie podszywa, pod Twoje 'madaawe' ale już pod nick 'adamn' ?

Dobrze, że pewien aktor lub reżyser, albo scenarzysta nie pisuje na tym forum, bo J-23 też byłby oskarżony o podszywanie się pod ich 'nicka' tutaj.

Nie chcę bagatelizować sprawy, ale jestem przeciwny takiemu sposobowi rozwiązywania takich problemów obcego forum na tym forum i tylko o sposób mi się rozchodzi.
Ja uważam, że mogłeś Ty go upomnieć i poprosić o zmiane nicka na PW tutaj, lub na tamtym forum, albo na obu, wtedy faktycznie twarz miał szansę zachować. Przecież publikując to tutaj już ją stracił, przy okazji kilka osób również niechcący.
Jak nie pomogło na PW, to Rada Forum mogła zrobić to samo tutaj, a analogiczny organ tam na tamtym frum też na PRIV, jakuznają że masz rację oczywiście.
Cały ten wątek nie powinien powstać.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 13 cze 2007, 06:56

_TOM_ pisze: Zresztą mój post i pogląd możesz zawsze usunąć i nawet nie pisnę, wola autora i moderatora.
..... TOM pisze za adamn, może to kafarski, albo deptak, a może rafdisc, albo cocoloco - zbieżność nicków oczywiście całkowicie przypadkowa, pierwsze z rękawa więc nie obraźcie się :mrgreen:
Zdrowa atmosfera i czysta woda, jednym zdaniem.
Ostatnio zmieniony przez _TOM_ dnia Cze 12, 2007 - 06:39 PM, w całości zmieniany 1 raz
Łał widzę Tomuś, że wątek został zmieniony w zakresie osób wymienionych :?: :?: :?:
Teraz mnie utwierdziłeś w przekonaniu tym co napisałem wyżej: "Tomuś Ty nie piskaj i nie siej fermentu" - jesteś znakomity w tym zakresie :!: Troche piszesz bełkot twórczy wynikły z braku znajomości zagadnienia: "Zresztą mój post i pogląd możesz zawsze usunąć i nawet nie pisnę, wola autora i moderatora" nie ja tu jestem moderatorem a zresztą nigdy bym takiego rodzynka nie zmienił lub wywalił. Niech naród wie co kto potrafi stworzyć :idea:
Więc nijak mi to nie pasi do tego: "Zdrowa atmosfera i czysta woda, jednym zdaniem".

Byś Tomuś wszystko zrozumiał przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post tu.
Adam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD

Post autor: _TOM_ » 13 cze 2007, 11:44

Łał widzę Tomuś, że wątek został zmieniony w zakresie osób wymienionych
Mogę jeszcze kilka osób dopisać lub wszystkie wykasować zostawiając tylko 1 na przykład.
Zabronione w tym wątku zmiany w postach?
Przepraszam, nie wiedziałem o tym nowum.
Teraz mnie utwierdziłeś w przekonaniu tym co napisałem wyżej: "Tomuś Ty nie piskaj i nie siej fermentu" - jesteś znakomity w tym zakresie
Ferment zrobiłeś Ty swoim wątkiem. Więc każdy kto tu pisuje robi większy lub mniejszy ferment automatycznie. Ja tylko pisuję sobie w pewnym wątku na forum PKMD, nawet trochę na temat wątku piszę. W wątku przez Cibie Adasiu zrobionym i na temat spraw przez Ciebie poruszonych. Więc kto tu ferment zrobił?
Troche piszesz bełkot twórczy wynikły z braku znajomości zagadnienia
Zaznajomiłem się na tyle ile byłeś łaskawy w swej dobroduszności przedstawić w zagadnieniu. A to, że pewne sprawy ukryłeś, to Twój problem, inne sprawy widzisz subiektywnie, powoduje być może teraz bełkot. No cóż jasnowidzowie się nie wypowiadają tutaj, bezstronnych sędziów brak, wątek za to jest. Ja piszę o tym co widać lub jak wolisz o tym co napisano.
Więc nijak mi to nie pasi do tego: "Zdrowa atmosfera i czysta woda, jednym zdaniem".
Od samego tematu wątku do samego końca mi również nie pasi, bardzo nie pasi, czego dobitnie daję upust, ale wątek nie znika.
Byś Tomuś wszystko zrozumiał przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post tu.
Czytałem 3 krotnie, choć nie jest tego warty Twój post.
Lepiej nawet raz było tego nie czytać.
Zdegustowanie 'kotsiem' pozostaje niezmienne, ale przyczyny napiasnia Twojego postu na forum PKMD ciągle nie rozumiem.
Co 'ktoś' Ci zrobił tutaj?
Nie interesuje mnie ile ma nicków tutaj, a nawet jak ma ich 3 to wykroczenie to żadne tutaj nie jest, byle używał tylko jednego obecnie. Znam tu kilka innych osób co zmieniło nick, czyli ma najmniej 2.
Nie interesuje mnie jakimi nickami ten 'ktoś' posługuje się na innych forach i czy aby nie są one Twoim adresem pocztowym, czy podaje swoje czy obce imię na innych forach i jaki ma tytuł naukowy przypisany lub prawdziwy. Jeśli wszystkie dane na innym forum pasują do Twoich, też mnie to tutaj nie interesuje.
Współczuję CI, nie szanuję w ogóle tego 'ktosia', ale nie chcę byś tu pisywał o tym.
Co robi gdzieś indziej, np. w swojej sypialni. Tutaj na forum mnie to nie interesuje, jak Ci to przeszkadza co ktoś robi poza tym forum z przyczyn osobistych nie musisz o tym tu mi i innym pisać.
Czy jak spotkam forumowicza PKMD w sypalni z moją żoną to też mam tutaj wątek zakładać?
Krucjatę robić prywatną na świnię forumowicza bo mi gdzieś indziej podpadł ?

Zacznie mnie to interesować i być usprawiedliwione pisanie tutaj dopiero jak zrobi coś takiego na forum PKMD.

Masz do takich prywatnych krucjat PW, Radę Forum i prokuratora, również masz forum gdzie Ciebie pokrzywdzono.
Ty sam na śledczego, policjanta i sędziego we włanej sprawie się nie nadajesz, a w takich rolach występujesz.
To forum i ten dział moim zdaniem temu również nie służy i nie jest do tego.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 13 cze 2007, 16:41

24 godziny minęły :cry:
_TOM_ pisze: To forum i ten dział moim zdaniem temu również nie służy i nie jest do tego.
Tomuś całą resztę pomijam bo jak widzę nijak Cię argumentami nie da się przekonać. Ty jak jeden nasz polityk: "białe jet czarne a czarne jest białe.."

Właśnie to FORUM i PKMD jest od tego a to z tej prostej przyczyny, że na tamtym FORUM, gdzie nastąpiło przegięcie są członkowie i FORUMOWICZE PKMD.

Streszczę teraz całośc krótko i zwięźle (może załapiesz) :!:
Poproszono mnie bym na wymienianym FORUM napisał o leczeniu ryb. Podano link do strony. Chcę się zarejestrowac jako adamn ale pokazuje, że już taki ktos jest. Rejestruje się pod adamn. i wchodze na FORUM. Z ciekawości patrzę kto to jest ten adamn (jego dane) a tu pokazują się moje autentyczne dane osobowe z datą urodzenia, imieniem ... Wysyłam maila do zarządzającego stroną i dostaję wiadomość, że jest to osoba spod IP:

IP: 84.192.175.250
telenet.be ( Belgia)

Konto zostaje zawieszone i mogę się zarejestrowac SAM jako adamn
Myślałem, że to przypadek ale na drugi dzień znów, ktoś się rejestruje tym razem jako:
madaawe (to mój nic przez rok na PKMD od lutego 2006 do lutego 2007. Potem został on zamieniony, gdy zacząłem pisać (fakt ten jest odnotowany na PKMD). Osoba zarejestrowana znów ma moje dane jak poprzednio i dodatkowo jest magistrem ....... Ciekawostkę jest, że znów pisze z tego samego
IP: 84.192.175.250
telenet.be ( Belgia)

Po moim pierwszym poście odnośnie IP magister zniknął i dane osobowe również. Ponieważ nie lubię gier wojennych bo wiadomo kto ma wygrać, toteż zobaczyłem na PKMD i sprawdziłem kto tu pisze spod takiego IP. Okazało się, że jest tylko jedna osoba co używała tego

color=red]IP: 84.192.175.250
telenet.be ( Belgia)[/color]

i napisała z niego 9 postów. Napisałem do Adama :lol: (czytaj w domyśle kameleona) na priva by sprawę załatwił jeśli ma j... - odpowiedzi nie dostałem, bo co miał powiedzieć :?:
Osobą tą jest jak słusznie już zauważyłeś zmieniając SWÓJ post (wszystko było napisane dla rezolutnych w mym pierwszym: "Zresztą nie będę jej tu wymieniał bo już tyle imion i nazwisk miała, że dla mnie stało się to lekko niestrawne (czy ja wiem które jest prawdziwe) Pewnie boli ją tęsknota za krajem ) jest

kafarski

lub inaczej:
Sławomir Kafarski;
Sławomir Grygorczuk;
Krzysztof Kanonowicz;
....
Adam ......

Teraz to wszystko w temacie a czy Ty zrozumiesz dlaczego nie lubię jak ktoś mymi danymi zaśmieca internet to druga sprawa.

Adam

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”