To nie ja i IP:

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
deptak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
Kontaktowanie:

Post autor: deptak » 13 cze 2007, 17:52

Drogi AdamN

Co prawda to nie dzial choroby :-) ale mysle ze musisz sie jeszcze sporo nauczyc jesli chodzi o net. Zebys daleko nie szukal podopowiem Ci troszke czego powinnienes szukac.

- maskowanie adresu IP
- podmiana adresu IP ( w slangu tzw. skórka )
- platne serwery gdzies na wyspach Bahama do tego celu sluzace
- platne ( i to slono ) programy robiace takie rzeczy

Zastanow sie AdamN czy slyszales kiedykolwiek zeby zlapano tworcow stron www jakiejs np. grupy terorystycznej ? Net nie jest tak prosty jak to sie niektorym wydaje.
Podobnie jak _TOM_ uwazam caly ten watek za bezsensowny i tyle. Nie bronie Kafarskiego lecz gdzies tak w glebi ducha mysle ze to nie on. Podejrzane jest to ze na tym IP tutaj napisal tylko 7 postow ( wg. Twoich danych AdamN ja tego nie sprawdzalem ).

pozdrawiam

p.s.
AdamN sprawdz laskawie z jakiego IP ten post zostal napisany...

bogmar
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: bogmar » 13 cze 2007, 20:43

Adam jest strona szukająca IP.Moze to ci pomoże.Oto link:
http://www.ripe.net/perl/whois?form_typ ... t_type=All

bogmar
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: bogmar » 13 cze 2007, 20:54

Awatar użytkownika
jaroslawp
senior
senior
Kontaktowanie:

kolejna pyskówka.

Post autor: jaroslawp » 13 cze 2007, 21:12

Na miejscu moderatora wyczyściłbym ten wątek. Oprócz pierwszego i ostatniego postu.
Było podać IP w pierwszym poscie, toby sie kolesia na innym forum już dwa dni wcześniej namierzyło. Znana postać.
Jak to napisał _TOM_ : "...wiem, ale nie powiem...". Tworzysz tajemnice, z igły widły, zamiast napisać wprost o co chodzi.
BTW, _TOM_ trafiłeś z tym gościem wymieniając parę ksywek powyżej :)

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 13 cze 2007, 21:37

Już kiedyś napisałem, że Adam nadawałby się doskonale na polityka, umie robić szum wokół swojej osoby. :wink:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 cze 2007, 22:36

deptak pisze: AdamN sprawdz laskawie z jakiego IP ten post zostal napisany...
Bluehost Inc. Address: 1548 North Technology Way #D13 City: Orem StateProv: UT PostalCode: 84097 Country: US

Jestem w stanach .............. przedzawałowych ;)

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 13 cze 2007, 23:33

Gdyby Adam napisał w pierwszym poście od razu kto to jest, nie napisałbym ani jednego postu w tym wątku.
W pierwszym poście zrobił jednak wielką i dziwną tajemnicę , napisał groźbę nawet, ale najgorsze rzucił podejrzenia na wiele osób z tego forum, zareagowałem, bo groził pośrednio i oskarżał każdego z nas, również mnie samego.
Gdyby nie ujawnił winowajcy oskarżenia by pozostały na zawsze i podejrzenia wobec wszystkich z nas by się ciągnęły jak swąd. Obawiałem się, że nie poda winowajcy, bo ten mu zejdzie z drogi i po kłopocie.
Troszkę jak paw mam teraz satysfakcję i rozkładam ogon, bo ostatecznie podał winnego, ściągnął z nas i PKMD odium i podejrzenia, a o to zabiegałem.
Z ‘ktosiem’ nie trafiłem przypadkowo, byłem prawie pewien kto to, ale nie wypadało mi podawać tego, chciałem by sam Adam to napisał, bo on ma lub miał pełne dowody, a ja miałem tylko domysły. Jak ‘ktosia’ odkryłem nikt nie zgadnie, jestem pewien.
Adam wiedział więcej, widział więcej, niż my wszyscy, bo to co pozostało i jest obecnie pod sławetnym i według niego wyjaśniającym wszystko: ‘kliknij tutaj’ to jedynie to samo imię jakie ma Adam i ponoć jego stary Nick, ale to żadne wykroczenie, przegięcie zaledwie, bo w zbieg okoliczności nie uwierzy chyba nikt. To co było wcześniej jest istotne, ale niewielu to widziało poza samym Adamem, czyli wcześniej więcej danych wskazujących na Adama to było przegięciem już sporym i świństwem.
Trzeba takie sprawy ścigać i piętnować, walczyć z tym, ale moim zdaniem rozsądnie, a nie w taki pokręcony i kowbojski sposób.
Ciekawi mnie co teraz?
Zniknie teraz TAM ‘madaawe’ z imieniem Adam?
Będzie TUTAJ ostrzeżenie lub ban dla kafarskiego?
Czy może nic nie będzie, wspomnienie fermentu tylko, i będzie co było i jest, czyli po staremu?
Jeden efekt już dostrzegam, poznaliśmy nowe forum, o którym nie wiedziałem, że istnieje.

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Grzegorz Mierzejewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno

Post autor: Brodacz » 14 cze 2007, 06:09

W tym poście fermentu narobił TOM.Nich inny się nie uczepił tego postu tylko TOM.Uważam że Adam jest autorytetem jeśli chodzi o dział choroby i podszywanie się z głupimi postami pod niego to może przynieś niejednym straty.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 14 cze 2007, 07:01

deptak pisze: - maskowanie adresu IP
- podmiana adresu IP ( w slangu tzw. skórka )
- platne serwery gdzies na wyspach Bahama do tego celu sluzace
- platne ( i to slono ) programy robiace takie rzeczy

Nie bronie Kafarskiego lecz gdzies tak w glebi ducha mysle ze to nie on. Podejrzane jest to ze na tym IP tutaj napisal tylko 7 postow ( wg. Twoich danych AdamN ja tego nie sprawdzalem ).
Adamie (co za zbieżność imion :?: ) podszywanie sie pod kogoś i pisanie przez serwer na Bahama to lekke przesada. Kafarski nie był taki przenikliwy i nie przewidział, że niektórych nawyków się nie zmieni w pisaniu (odpowiedź na dole postu). Zreszta taki dobry w te klocki to ON nie jest.
Znów mamy problem bo jak zawsze nie czytasz dokładnie: nie 7 postów napisał z tego IP: a 9 (jest to w mym poście). Zresztą to IP: jest 3 w kolejności pod względem ilosci postów napisanych przez Kafarskiego :idea:
_TOM_ pisze:Gdyby Adam napisał w pierwszym poście od razu kto to jest, nie napisałbym ani jednego postu w tym wątku..... Jak ‘ktosia’ odkryłem nikt nie zgadnie, jestem pewien.
Adam nie chciał w pierwszym poscie robić dymu dlatego tez zaraz napisał do RF post z odpowiedznim zapytaniem by bezpodstawnie nie wskazywać kto i co.
Gdy uzyskał jednoznaczne informacje dał tu odpowiedź KTO.

Do Adama D. I Tomusia:
:idea:
Kochanieńcy w podszywaniu się pod inną osobę - naśladowaniu są sprawy niezależne od nas. Co to jest.......
nawyk i przyzwyczajenie:
Cytat z drugiego FORUM:
madaawe pisze:tak to fakt - ten kraj jest chory przez takich jak Sebastian. gość ''stara się'' bez zgody autora wstawiać jego fotografie. to nie jest normalne że w tym kraju jest przyzwolenie na złodziejstwo. bo to jest kradzież. co tu dużo mówić. no ale jak ma być inaczej, większość to robi więc po co zmieniać, po co robić samemu fotografie jeśli można coś ukraść.
pokaż mi teraz te strony - linki do nich - już ja będę wiedział co z nimi zrobić.
czy coś widzicie :?:
na dole odpowiedź z postu kafarskiego na PKMD :wink:
Sam się ujawnił :cry:

kafarski pisze:jeśli piszę ''pisz po polsku'' ma na myśli - pisz bez błędów. sprawdź sam co sknociłeś.
co do pisania z małej litery to tylko imiona i nazwy własne piszę z dużej litery robiąc wyjątek w netykiecie - no ale ty chyba mało wiesz o tym i musisz nabijać posty swoją niewiedzą, np.:''po polsku'' pisze się z małej litery.
lubisz też bawić się podkreślaniem na niebiesko wyrazów - tylko po co?
to wszystko na ten temat.
Sławomir Grygorczuk.
Podkreślony winowajca :wink:
Myślę, że dalsza dyskusja nad tematem oczywistym jest bezzasadna bo nad FAKTAMI się nie dyskutuje a je przyjmuje do wiadomości.

Adam

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 15 cze 2007, 15:42

adamn pisze:.

Streszczę teraz całośc krótko i zwięźle (może załapiesz) :!:
Poproszono mnie bym na wymienianym FORUM napisał o leczeniu ryb. Podano link do strony. Chcę się zarejestrowac jako adamn ale pokazuje, że już taki ktos jest. Rejestruje się pod adamn. i wchodze na FORUM. Z ciekawości patrzę kto to jest ten adamn (jego dane) a tu pokazują się moje autentyczne dane osobowe z datą urodzenia, imieniem ... Wysyłam maila do zarządzającego stroną i dostaję wiadomość, że jest to osoba spod IP:

IP: **.***.***.***
telenet.be ( Belgia)

Konto zostaje zawieszone i mogę się zarejestrowac SAM jako adamn
Myślałem, że to przypadek ale na drugi dzień znów, ktoś się rejestruje tym razem jako:
madaawe (to mój nic przez rok na PKMD od lutego 2006 do lutego 2007. Potem został on zamieniony, gdy zacząłem pisać (fakt ten jest odnotowany na PKMD). Osoba zarejestrowana znów ma moje dane jak poprzednio i dodatkowo jest magistrem ....... Ciekawostkę jest, że znów pisze z tego samego
IP: **.***.***.***
telenet.be ( Belgia)

Po moim pierwszym poście odnośnie IP magister zniknął i dane osobowe również. Ponieważ nie lubię gier wojennych bo wiadomo kto ma wygrać, toteż zobaczyłem na PKMD i sprawdziłem kto tu pisze spod takiego IP. Okazało się, że jest tylko jedna osoba co używała tego

color=red]IP: **.***.***.***
telenet.be ( Belgia)[/color]

i napisała z niego 9 postów. Napisałem do Adama :lol: (czytaj w domyśle kameleona) na priva by sprawę załatwił jeśli ma j... - odpowiedzi nie dostałem, bo co miał powiedzieć :?:
Osobą tą jest jak słusznie już zauważyłeś zmieniając SWÓJ post (wszystko było napisane dla rezolutnych w mym pierwszym: "Zresztą nie będę jej tu wymieniał bo już tyle imion i nazwisk miała, że dla mnie stało się to lekko niestrawne (czy ja wiem które jest prawdziwe) Pewnie boli ją tęsknota za krajem ) jest

...

[Teraz to wszystko w temacie a czy Ty zrozumiesz dlaczego nie lubię jak ktoś mymi danymi zaśmieca internet to druga sprawa.

Adam
adamn pięknie wszystko opisał...
jak wielu ma zwolleników. żal mi ich wszystkich. jeśli myślicie że można robić tak jak zrobił z adamn'em z FDAD to gdzie jest wasza przyzwoitość?
użytkownik adamn zarejestrował się na innym forum (dla amatorów dyskowców). pragnąłbym zauważyć że do rejestracji potrzebny jest adres na który wysyłane jest powiadomienie - inaczej konto nie zostanie utworzone. jakim cudem miałby to być adres Adama N? wtedy ten prawdziwy/pierwszy adamn nie zarejestrowałby się bo maila dostałby Adam N. nawiasem adamn nie zdążył podszyć się pod kogokolwiek bo nie napisał ani jednego postu (daty urodzin też nie widzę więc nie mogę powiedzieć nic na ten temat).
sprawa adresu - adres składa się z czterech elementów i dopiero gdy wszystkie będą takie same można mówić o identycznym adresie. Adam N tego nie wie?
co robi Adam N - jak sam przyznał - wysyła maila do zarządzającego a tamten zawiesza konto adamn'a - tamto forum nie ma nawet regulaminu więc wolna amerykanka - wszystko wolno bo watażka Adam N wlazł na forum i chce mieć taki nick a nie inny. i prawie wszyscy mu na PKMD przyznają rację (sami hackerzy czy co?).
użytkownik chciał coś napisać o niestosownym wykorzystaniu cudzej własności więc zarejestrował się pod innym wolnym nickiem (podobno nawet był magistrem prostopatologii czy czegoś tam). gdzie jest napisane że przy rejestracji nie wolno wpisywać dowolnych nicków? trzeba napisać na FDAD punkt regulaminu - zabrania się urzywania takich nicków jak adamn i madaawe.

teraz Adamie przegiąłeś najciężej - podałeś do publicznej wiadomości moje IP na forum PKMD. nie wiem co kierowało tobą - pewnie myślałeś że możesz oprócz sprawdzania IP robić wszystko. jest wiele stron, które płacą za wyszukiwanie IP a ty im podałeś mnie na talerzu.
na dodatek twój znajomy z FDAD przekazał ci adres IP adamn'a - też postąpił źle.
w ten sposób obaj złamaliście Ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 nr 133 poz 883)
radzę się zapoznać z tym dokumentem.

JEŚLI MASZ HONOR I CHCESZ WYJŚĆ OBRONNĄ RĘKĄ MUSISZ NATYCHMIAST ZMIENIĆ SWÓJ POST LUB USUNĄĆ Z NIEGO MOJE IP I PRZYWRÓCIĆ KONTO ADAMN'A NA FDAD DO JUTRA.

Sławomir Grygorczuk
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 08:56 przez kafarski, łącznie zmieniany 1 raz.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 15 cze 2007, 20:22

kafarski pisze: JEŚLI MASZ HONOR I CHCESZ WYJŚĆ OBRONNĄ RĘKĄ MUSISZ NATYCHMIAST ZMIENIĆ SWÓJ POST LUB USUNĄĆ Z NIEGO MOJE IP I PRZYWRÓCIĆ KONTO ADAMN'A NA FDAD DO JUTRA.
Jakie konto adamn'a :?: Nie przeginaj FAKTÓW to konto było : adamn a potem madaawe.
Konta adamn'a nie było (Ty o takim piszesz). Ty masz widzę rozdwojenie jaźni.
Z Tobą jest gorzej niż myślałem. Dane są do wglądu -wszystkie konta: adamn, madaawe, kafarski były pisane z TWEGO IP:
Byłeś zalogowany jako adamn a potem madaawe. Takie są FAKTY. A moje dane usunąłeś jak napisałem pierwszy post o IP. Teraz potwierdziłeś, że to Twoje IP.

Ty mówisz o HONORZE :?: Ty widzę nie wiesz co to znaczy. Zresztą to zdjęcie co masz też pewnie nie jest Twoje. Kto kogo ma przepraszać :?: Ty mnie nie musisz bo honor jest Ci jak widzę obcy.
Nie już wiem: to nie TY podszywałeś się za mnie (nic x 2, dane osobowe ...) a ktoś z Twego konta - IP: podszywał się za Ciebie :twisted:
Adam

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 15 cze 2007, 23:31

Nie interesują mnie osobiste przepychanki ale jestem ostatnim człowiekiem który bzdury za dobre słowo bierze .
Rejestracja a mail - zakładamy dowolny a po rejestracji zmieniamy na dowolny - czyli bzdura że nie można użyć kogoś e-maila . Używanie maila w podpisie zarejestrowanego przez inną osobę jest tak samo w chwili obecnej karane jak podpisywanie się imieniem i nazwiskiem innej osoby .
Ujawnienie IP z którego ktoś pisał nie jest chronione przez ustawę o ochronie danych osobowych - co możesz sam sprawdzić kiedy zagłębisz się nie tylko w lekturę numeru ale przeczytasz jeszcze treść ustawy.
Myślę jednak że to forum nie jest po to aby roztrząsać animozje z innego forum . Więc proszę przenieście się w inne miejsce albo na ubitą ziemię . Staropolska gościnność dopuszczała zawsze że można gości wywalić z chałupy jak się za łby chwytali . Więcej rozwagi bo bardzo mało ludzi jest zainteresowanych Waszą wymianą zdań

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 16 cze 2007, 00:51

Adam N - konto adamn'a było czy wg ciebie w końcu nie było? nie wiesz pewnie na jaki adres było zarejestrowane.

cocoloco - przy rejestracji podajesz swój adres - dostajesz od admina zwrot i dopiero aktywujesz konto. gdzie jest dowód na to że adamn po zarejestrowaniu miał zmieniony adres na inny? jeśli nie widziałeś tego to nie siej zamętu. chyba że uwierzysz Adamowi N , który najwyraźniej nie wie z jakich czterech elementów składa się adres i dla niego każdy zaczynający się jego nickami jest jego adresem (nickami a nie nicami).

konto adamn'a zostało usunięte na prośbę Adama N, z jakiego powodu? bo nick był taki sam jak Adam N zwykł używać?

moi drodzy:
data urodzenia Adama N o którą tak się piekli - nie należy do danych osobowych, bo nie można w żadem sposób zidentyfikować go po jego dacie urodzin.
adres IP należy do danych osobowych,dlatego jeszcze raz -
proszę moderatora o wymazanie mojego adresu IP z postów Adama N.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 08:56 przez kafarski, łącznie zmieniany 1 raz.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 cze 2007, 08:18

Pytanie jest nie o adresy mailowe do których się przyczepiłęś jak rzep i chcesz odwrócic uwagę od istoty zagadnienia. Pytanie jeta o to czy:
Sławomirze Kafarski vel. Grygorczuk używałeś na innycm FORUM moich nicków (z PKMD i FDMD): adamn a potem madaawe. Podając zarazem moje dane osobowe. Pytanie jest proste jak ....
Odpowiedź może być tylko jedna:
Tak lub Nie.
Wystarczy napisać.
Niech wszyscy się dowiedzą z Twych świetlistych ust.

Na koniec: "gdzie jest dowód na to że adamn po zarejestrowaniu miał zmieniony adres na inny? " dowód jest na PKMD do wglądu. Chyba nie trzeba Ci pokazywać krokowo jak do tego dojść :?:
Temat będzie zamknięty jak napiszesz odpowiedź na moje pytanie jednym słowem.
Adam

kafarski
senior
senior

Post autor: kafarski » 16 cze 2007, 08:55

jak zdążyłeś sam wszystkim wyjaśnić przejąłeś konto adamn'a Adamie N i sam wstawiłeś tam swój adres. konto adamn'a należy teraz do ciebie ( nie wiem jakim cudem).
problem leży w tym że nikt nie ma prawa zalogować się na cudzym koncie chyba ze złamie hasło - przyznaj się jak zalogowałeś się na koncie adamn'a - tylko pamiętaj że złamanie hasła to przestępstwo -czyt. włamanie.
jeszcze raz napiszę TWOJA DATA URODZIN TO NIE SĄ TWOJE DANE OSOBOWE - nie można dzięki niej cię znaleźć.
przy pomocy IP - niestety tak.

nie próbuj oczerniać mnie jeszcze bardziej bo się przeliczysz. podobnie manipulowałeś z moim nazwiskiem i fotografią na forum Mysiara - po jakimś czasie wszystkie moje dane zostały usunięte bo - jak napisał Mysiar '' i tak nie są twoje''. teraz wiem kto za tym stał bo twój post powyżej brzmi identycznie.

TERAZ ODNOŚNIE WYMOGU WYPEŁNIANIA DANYCH TAKICH JAK IMIĘ I MIEJSCA ZAMIESZKANIA - USTAWA O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH ORAZ DYREKTYWY UE ZABRANIAJĄ UJAWNIANIA ICH BEZ ZGODY DANEJ OSOBY A WIĘC WYMAGANIE TEGO WARUNKU JEST NARUSZENIEM PRAWA - NIE TYLKO NASZEJ PRYWATNOŚCI.

Adam N wykorzystując dane takie jak imię czy miejscowość naprzykrza się i wyśmiewa z osoby jaka mu akurat podpadła. to jest przykry przykład jak można te dane wykorzystać.

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”