Oskary RafalaW

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 16 lip 2007, 10:02

Proponuję, aby moderator tego działu wyciął te posty i umieścił je w nowym temacie, zatytuowanym np; Oskary Rafała.
Rafał, a co by było gdyby Adam miał rację? Poradził Ci tylko, abyś sprawdził odchody pod mikroskopem.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 16 lip 2007, 10:07

Gajowa pisze:Proponuję, aby moderator tego działu wyciął te posty i umieścił je w nowym temacie, zatytuowanym np; Oskary Rafała.
Rafał, a co by było gdyby Adam miał rację? Poradził Ci tylko, abyś sprawdził odchody pod mikroskopem.
Określił anatomiczne, prawidłowe struktury jako efekt działania pasożytów - i o to się w tej dyskusji rozchodzi, pomijając jej formę. Równie dobrze może zacząć leczyć dyskowce z powodu posiadania linii nabocznej.

Rafał

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lip 2007, 10:16

Rafał z uwagi na Twa młodą głowę jak widzę znów naginasz FAKTY :!:

FAKT - coś co kwalifikuje się do dania ostrzeżenia przez RF :!:

Poniżej pierwsze dwa posty w zagadnieniu:

mój jaki łagodny - chyba pierwszy w takim stylu i też nie taki jak się okazało :?: :!:

i Twój z określeniem kompromitacji (mojej) i głębokim zastanowieniem tez mła :!:
Rafal_W pisze:
adamn pisze:
Rafal_W pisze:Strasznie słodko się zrobiło - więc dla równowagi młodociany bandyta..
Wiem, ze to nie ten dział ale Rafał zobacz pod mikroskop w odchody OSCARÓW bo już najwyższy czas :wink:
Dojdź do tego SAM co jest rybie. Zdjęcie wszystko pokazuje. :!:

Adam
Jeśli mówisz o tych ślicznych, zgrupowanych po kilka kanalikach na głowie moich oscarów - to doczytaj najpierw o narządach zmysłów ryb, a nie będziesz się publicznie kompromitował.

Jeszcze nie widziałem pasożytów, które miałyby poczucie estetyki i rysowały identyczne wzory na *każdej* rybie.

Oby wszyscy mieli takie kupy jak moje pawiookie - tudzież przyrosty - tudzież apetyt - to dział choroby umarłby śmiercią naturalną, z braku zainteresowania.

A zanim zaczniesz się tłumaczyć i szukać nowych chorób - zastanów się mocno.Rafał
Chyba już więcej nie trzeba dodawac do tego co napisano :?:
Rafał Ty nie myśl, że Adam prze całe swe życie się tylko dyskowcami zajmował :?: Miałem też wieeeeeeeeeeeeeeeeeee...le innych ryb :wink:

Adam
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, 10:19 przez adamn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 16 lip 2007, 10:19

adamn pisze:Rafał z uwagi na Twa młodą głowę jak widzę znów naginasz FAKTY :!:
To już pozostawiam Radzie Forum i jej opinii.

Rafał

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lip 2007, 10:26

Rafal_W pisze:
To już pozostawiam Radzie Forum i jej opinii.

Rafał
No nie mów Rafał, że pozostawiasz w kwestii RF :?:
Rafal_W pisze:Proszę Radę Forum o rozpatrzenie wniosku o udzielenie ostrzeżenia AdamowiN - w formie widocznej na forum.
....

Rafał Wasiak (Rafal_W)
To teraz nie wiem RAFAŁ jestem już skazany czy czekasz na decyzje RF.

Adam

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 16 lip 2007, 10:27

Gajowa pisze: Rafał, a co by było gdyby Adam miał rację? Poradził Ci tylko, abyś sprawdził odchody pod mikroskopem.
A co jeśli Adam nie ma racji?? Choć chyba już "z góry" jest założone że ma.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lip 2007, 10:35

vega1 pisze:
Gajowa pisze: Rafał, a co by było gdyby Adam miał rację? Poradził Ci tylko, abyś sprawdził odchody pod mikroskopem.
Wystarczyło napisac post co i gdzie ma się szukać :?:
ja bym odpowiedział:

- odchody : gdzie szukac .....(tu bym wymienił co i jak)

- otwory na czole (włącznie z dużym) pędzlowane by uzyskać matariał do badań i szczególnie nastawić się na szukanie (tu bym tez wymienił co).

Potem badanie i wynik :!:

Wtedy by była odpowiedź JEDNOZNACZNA
:twisted:

A teraz musimy czekać ROK :!:

W mojej pierwszej wypowiedzi nie bhyło żadnego wyroku co do ryb - tylko niepewność i troska. Kto postawił wyrok to już napisałem wyżej w poście.

Adam
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, 10:37 przez adamn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 16 lip 2007, 10:36

vega1 pisze:
Dziekuję, Sławku.

Jeżeli ktoś chce poczytać o chorobie, która zabija moje pawiookie, niech wklepie w googlach " sensory pits fish ". Bez tych cudzysłowów, oczywiście.

Rafał

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 16 lip 2007, 12:04

adamn pisze: ... Tu dopuki ja będe pisał i się udzielał obowiazuje zasada:
lepsza najgorsza prawda niż najlepszy FAŁSZ.
Monopolu na prawdę nikt tutaj nie ma, choć są tacy co by go chętnie posiedli na własność. Inne zdanie na jakiś temat, nie musi być zaraz fałszem.
adamn pisze: Rafał:
ja mam 49 lat
Ty masz 31 lat
SYNU mów mi TATO :wink:
Tata
Ani wiek, ani cytuję: 'kawał dobrej roboty' nie upoważniają NIKOGO na forum do obraźliwego traktowania forumowiczów, tylko dlatego, że mają odmienne zdanie od innych.
Gajowa pisze: ...Rafał, a co by było gdyby Adam miał rację? Poradził Ci tylko, abyś sprawdził odchody pod mikroskopem.
Tylko, albo aż ? To właśnie trzeba rozpatrzyć.
A może w wątku o fotografiach zasugerował jednak coś poza patrzeniem przez mikroskop na kupę?
Na przykład to, że ryby są chore?
adamn pisze: Nie ma tu dalej rozpatrywać co i jak a wystarczy poczekac ROK i sprawa będzie prosta jak (wpisz co chcesz).
A może dajmy do zbadania te kupy? Czekać aż cały rok na 'rozstrzygnięcie' sporu to straszna udręka będzie. No i jak jedna ze stron ma rację, to leczyć już pora jest najwyższa, taaaakie dziury wywiercone przez pasożyty :?:

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lip 2007, 12:21

Tomuś znów grzejesz oliwę :?:
Nie doczytałeś znów uważnie całości wątku - wstyd Tomek wstyd :!:

Nie chodzi to o RACJE (lepiej, gdybym ja jej nie miał bo ryby ROKU nie doczekają a całości) a o pierwsze wypowiedzi kierowane pod adresem (dopisz sobie kogo).

Adam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 16 lip 2007, 12:53

adamn pisze:Tomuś znów grzejesz oliwę :?:
Nie doczytałeś znów uważnie całości wątku - wstyd Tomek wstyd :!: ...
Adam
_TOM_ pisze: Ani wiek, ani cytuję: 'kawał dobrej roboty' nie upoważniają NIKOGO na forum do obraźliwego traktowania forumowiczów, tylko dlatego, że mają odmienne zdanie od innych.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 16 lip 2007, 13:12

adamn pisze:Tomuś znów grzejesz oliwę :?:
Nie doczytałeś znów uważnie całości wątku - wstyd Tomek wstyd :!:

Nie chodzi to o RACJE (lepiej, gdybym ja jej nie miał bo ryby ROKU nie doczekają a całości) a o pierwsze wypowiedzi kierowane pod adresem (dopisz sobie kogo).

Adam
Wpadam czasem na forum i czytam z zaciekawieniem niektóre watki ,ale czytając ciągłe ciskanie się Adama do kazdego jest juz meczace .
Widac kto tu grzeje oliwę ,czy nikt Cie nie nauczył szanowania ludzi i dobrego tonu ?.

Czasem zanim cos klepniesz przemysl to 3 razy bo grzeje mnie czy masz racje czy nie ,ale szacunek dla każdego forumowicza w Pkmd jest chyba najistotniejszy .

Próbujesz na siłę wszystkim pomóc ,ale czy czasem nie zastanawisz sie czy każdy chce Twojej pomocy ?

Nie mnie rozsadzac kto ma racje ,ale szanowna Rado Forum poskromcie zakusy Adama bo robi się to juz niesmaczne .

Pozdrawiam DAREK

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lip 2007, 13:18

Oooooooooooo odezwał się ten co zakłady w powietrze proponuje i się z nich nie wywiazuje :lol:
Przeczytaj wątek dokładnie od początku i dopiero zabieraj głos.

Adam

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 16 lip 2007, 13:29

adamn pisze:Oooooooooooo odezwał się ten co zakłady w powietrze proponuje i się z nich nie wywiazuje :lol:
Przeczytaj wątek dokładnie od początku i dopiero zabieraj głos.

Adam
Zapraszam do mnie osobiście ,od razu wez te 1000 zł .
Moje ryby tez miały czerwone otworki ile miały zyc ?,góra 2 miesiace ,maja w/g mnie 1,5 roku i 1 para prowadzi młode .
I moglibyśmy tak w nieskończonośc ,ale jak sam czytasz w moich postach ,mało mnie obchodzi Twoja osoba ,dopóki nie obrazasz innych .

Ulzyj sobie ,ale komentarzy odemnie już nie zobaczysz ,nie schodzę do Twojego poziomu .

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek

Post autor: stanpiter » 17 lip 2007, 05:33

Panowie, wiem że upał dokucza każdemu ale - jak sami widzicie to nie dział choroby a tymbardziej kłótnie, czy jakieś zakłady, proszę więc by każdy z Was usunoł swoje posty, w przeciwnym razie w dniu jutrzejszym wywalę je sam.

Zablokowany

Wróć do „Galeria”