Nowe M4 dla paletek.

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Grzegorz Mierzejewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno

Nowe M4 dla paletek.

Post autor: Brodacz » 30 maja 2005, 20:49

Nowe M 280 litrów,w oczekiwaniu na nowych lokatorów;)
Załączniki
Aqua I-małe.JPG
Cholerka, 8 tygodni siedzę i patrzę jak rosną rosliny;)
Aqua I-małe.JPG (41.57 KiB) Przejrzano 9666 razy
Aqua IV-małe.jpg
Ostatnie zdjęcie bez ... ,następne bedzie Z...;)
Aqua IV-małe.jpg (33.77 KiB) Przejrzano 9668 razy
Ostatnio zmieniony 13 cze 2005, 20:43 przez Brodacz, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 30 maja 2005, 22:51

Doniczki wyglądają na stop miedzi -nie zaszkodzi to rybom?Dałabym trochę asymetrii.Czegoś jakby brakuje,nie wiem czy nie podłoża.Włożyłabym ciemnego piasku na dno zbiornika.Pozdrowienia.Beata.

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 31 maja 2005, 05:31

Doniczki są drewniane.Akwa jest pół-higieniczne, po to abym obserwował na początku co i ile konsumują.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2005, 08:24 przez Brodacz, łącznie zmieniany 1 raz.

zajus
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: zajus » 31 maja 2005, 08:48

M 280 wyglada sympatycznie ;) Brodacz staraj sie aby mieszkancy przybyli do nowego mieszkanka jak najszybciej ;)

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 31 maja 2005, 09:02

ciekawe rozwiązanie - niby roślinne a jednak higieniczne niby nieład a jednak symetria . kazdy z nas ma własny styl i trudno oceniać czy to ideał czy też sztampa . Brak w nim narazie życia i to może troszeczkę przeszkadzać w ocenie . Ja dlatego poczekam aż pojawią się ryby i wtedy napiszę co o tym myślę ;) .

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 13 cze 2005, 20:42

Nowe M 280 litrów,już z nowymi Lokatorami.
Zgodnie z zaleceniem naszego słynnego przywódcy "Bierzcie sprawy w swoje ręce" sprowadziliśmy z kolega Michałem ryby z słynnej hodowli Stendkera.Moje cztery ;) jego osiemnaście:))
Załączniki
Ryby 1.JPG
Po przejechaniu 1515 km., mamy wreszcie to co chcieliśmy
Ryby 1.JPG (30.72 KiB) Przejrzano 9657 razy
400x300.JPG
Powierzchniowo ognisto czerwone.
Z Niemieckiego :Flachig Feuer Rot rozmiar 15-17 cm.
400x300.JPG (28.05 KiB) Przejrzano 9663 razy
Ostatnio zmieniony 13 cze 2005, 20:59 przez Brodacz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 13 cze 2005, 20:50

I kolejna fotka:)
Załączniki
Ryby 2.JPG
Ryby 2.JPG (38.02 KiB) Przejrzano 9654 razy

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 13 cze 2005, 21:24

Ryby piękne,akwa też.Bardzo mi się podobają pływające rośliny.Jak dowiesz się,czy jedzą i duże kupy robią,proponuję wrzucić trochę żwiru.Puste dno robi wrażenie czegoś tymczasowego, a nie prawdziwego domu dla ryb.Jaka jest rola białego niedźwiedzia?

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 cze 2005, 21:57

teraz to już widać życie w tym akwarium - uderzająca w oczy kolorystyka
co tu mówić ślicznie się prezentują ryby

Awatar użytkownika
eugen
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: eugen » 14 cze 2005, 08:43

Piekne ryby Grzegorz, jest na co popatrzec, zycze pieknego potomstwa :D . Ciesze sie, ze "sam" wzioles sprawy w swoje rece, daje to duzo wieksza satysfacje :wink: .... . Jezeli chodzi o akwarium jest ladne, chociaz zgodze sie z Beata, jestem zwolennikiem ...albo sterylne na 100% (tylko stozki) wtedy paletki sa jedyna ozdoba , albo relatywnie naturalne z podlozem.
eugen

Awatar użytkownika
jzajonz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo

Post autor: jzajonz » 14 cze 2005, 12:43

A ja myśle że jest to w pewnym sensie pogodzenie jednego z drugim.
Mam tylko nadzieję że Twoje młode wyjdą ładniejsze od moich które niby były z tej samej linii ale ich potomstwo uciekło gdzieś wstecz do dalekich przodków dlatego byłem bardzo szczęśliwy gdy sie ich pozbyłem.

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 14 cze 2005, 17:57

jzajonz pisze:A ja myśle że jest to w pewnym sensie pogodzenie jednego z drugim.
Mam tylko nadzieję że Twoje młode wyjdą ładniejsze od moich które niby były z tej samej linii ale ich potomstwo uciekło gdzieś wstecz do dalekich przodków dlatego byłem bardzo szczęśliwy gdy sie ich pozbyłem.
Przeciez nie ta sama ten duzy samiec to nie solid fier red niestety no tylko nazwe taka mu przyszyli w co tez watpie ze stendker sprzeda ja pod ta nazwa choc wszystko jest mozliwe.ASle damy rade z tym tez cos zrobic:)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jzajonz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo

Post autor: jzajonz » 14 cze 2005, 19:49

Czyli kto mu tę nazwę przyszył? Był kupiony u Stendkera pod tą właśnie nazwą bo takiego zamówiłem i tyle kosztawał a wszystkie inne czerwone odmiany są znacznie tańsze. Jeśli nawet masz racje to znaczy że Stendker też oszukuje.
I co teraz ? Pewnie też zacznę komuś wciskać że mam ocean green zamiast blue diamond czy odwrotnie. Albo że pigeon blood blue zamiast pigeon blood red. Zapewne 90% nabywców sie nie połapie ale ja wolę nazywać to tak jak mi sprzedano.
A tak w ogóle to powiedz mi ile Ci wyszło czystych solid red fire z tarła?. Pewnie niewiele co tylko potwierdza że odmiana ta nie jest jeszcze utrwalona i wymaga pewnego liftingu. No bo niby skąd pojawiają się cechy pigeona skoro samiczka jest czysta a samiec też nawet jeśli bardziej przypomina red marlboro niż solid red fire? Ja już wiem na ten temat trochę więcej bo widziałem dziś moje młode po kilku dniach, naprawdę byłem ogromnie zaskoczony. Pieprz i paski zaczęły zanikać a nabrały czerwonej barwy tyle że zwątpiłem.
A tak na koniec to poczekajmy czy u Brodacza nie pojawi się podobny problem a wtedy chętnie wrócę do tematu.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 15 cze 2005, 05:38

Odpowiadam Biarce.Ten nidzwiadek jest z firmy Secura Security i ma za zadanie niedopuszczać nikogo w białych kitlach.Tz weterynarzy

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 15 cze 2005, 10:16

jzajonz pisze:Czyli kto mu tę nazwę przyszył? Był kupiony u Stendkera pod tą właśnie nazwą bo takiego zamówiłem i tyle kosztawał a wszystkie inne czerwone odmiany są znacznie tańsze. Jeśli nawet masz racje to znaczy że Stendker też oszukuje.
I co teraz ? Pewnie też zacznę komuś wciskać że mam ocean green zamiast blue diamond czy odwrotnie. Albo że pigeon blood blue zamiast pigeon blood red. Zapewne 90% nabywców sie nie połapie ale ja wolę nazywać to tak jak mi sprzedano.
A tak w ogóle to powiedz mi ile Ci wyszło czystych solid red fire z tarła?. Pewnie niewiele co tylko potwierdza że odmiana ta nie jest jeszcze utrwalona i wymaga pewnego liftingu. No bo niby skąd pojawiają się cechy pigeona skoro samiczka jest czysta a samiec też nawet jeśli bardziej przypomina red marlboro niż solid red fire? Ja już wiem na ten temat trochę więcej bo widziałem dziś moje młode po kilku dniach, naprawdę byłem ogromnie zaskoczony. Pieprz i paski zaczęły zanikać a nabrały czerwonej barwy tyle że zwątpiłem.
A tak na koniec to poczekajmy czy u Brodacza nie pojawi się podobny problem a wtedy chętnie wrócę do tematu.
Pozdrawiam.

I wcale sie niezdziwłbym jakbyś tak je nazwał Ocean Green ,to sa tak niewielkie różnice ,że klient i tak tego nie rozróznia .
Kazdy ma lepsze i gorsze ryby nawet Stendker.

Co do baniaczka Brodacz to ciesze się ,że masz juz z Michałem swoję ryby .Baniaczek i ryby piekne .

Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”