Pewnie jak wiele z Was wie baaaardzo chcę zorganizować kolejną edycję imprezy ZOOWET 2007 w Lublinie. Pewnie też sporo z Was wie, że impreza ta nie jest oficjalną imprezą PKMD i jej organizacja przebiegać ma lokalnymi lubelskimi siłami. Nawiązałem współpracę z Klubem Miłośników Ryb Akwariowych w Lublinie (KMRA), którzy wyrazili chęć udziału i pomocy w organizacji tej imprezy.
Wystawa ta ma być realizowana z użyciem sprzętu klubowego, który mam przechwycić po imprezie w Rzeszowie i przy okazji przezimować go do następnej wystawy już w 2008 roku.
MIMO, IŻ KILKORO Z WAS JUŻ ZAOFEROWAŁO MI SWOJĄ POMOC PONAWIAM SWOJĄ PROŚBĘ O KONTAK WSZYSTKICH OSÓB, CHĘTNYCH W ORGANIZACJI TEJ IMPREZY. CHĘTNYM POSTARAM SIĘ ZAPEWNIĆ OCZYWIŚCIE POMOC Z NOCLEGIEM WŁĄCZNIE, OCZYWIŚCIE NIE GDZIEŚ TAM POKĄTNIE TYLKO JAK NA CYWILIZOWANY KRAJ PRZYSTAŁO. SWOJĄ PROŚBĘ KIERUJĘ ZWŁASZCZA DO OSÓB MOGĄCYCH WSPOMÓC IMPREZĘ POPRZEZ UŻYCZENIE RYB, KTÓRE NA CZAS WYSTAWY MOGŁY BY CIESZYĆ OCZY ZWIEDZAJĄCYCH W KLUBOWYCH ZBIORNIKACH. PROŚBĘ TĄ KIERUJĘ ZWŁASZCZA DO TYCH CZŁONKÓW KLUBU I FORUMOWICZÓW, KTÓRZY ZAWODOWO ZAJMUJĄ SIĘ HODOWLĄ I/LUB HANDLEM RYBAMI. IMPREZA Z ZAŁOŻENIA JEST WYSTAWĄ NIE KONKURSEM PIĘKNOŚCI, TAK, WIĘC KAŻDA OFERTA POMOCY BĘDZIE BAAAARDZO MILE WIDZIANA.
(Oczywiście pamiętam o deklaracjach pomocy, które już padły z ust niektórych osób, zamierzam je skrupulatnie wykorzystać