Apel ale nie poległych :-)

czyli pomagamy sobie nawzajem

Moderator: stanpiter

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Apel ale nie poległych :-)

Post autor: Hypno » 12 wrz 2007, 20:06

Cześć,

Pewnie jak wiele z Was wie baaaardzo chcę zorganizować kolejną edycję imprezy ZOOWET 2007 w Lublinie. Pewnie też sporo z Was wie, że impreza ta nie jest oficjalną imprezą PKMD i jej organizacja przebiegać ma lokalnymi lubelskimi siłami. Nawiązałem współpracę z Klubem Miłośników Ryb Akwariowych w Lublinie (KMRA), którzy wyrazili chęć udziału i pomocy w organizacji tej imprezy.
Wystawa ta ma być realizowana z użyciem sprzętu klubowego, który mam przechwycić po imprezie w Rzeszowie i przy okazji przezimować go do następnej wystawy już w 2008 roku.

MIMO, IŻ KILKORO Z WAS JUŻ ZAOFEROWAŁO MI SWOJĄ POMOC PONAWIAM SWOJĄ PROŚBĘ O KONTAK WSZYSTKICH OSÓB, CHĘTNYCH W ORGANIZACJI TEJ IMPREZY. CHĘTNYM POSTARAM SIĘ ZAPEWNIĆ OCZYWIŚCIE POMOC Z NOCLEGIEM WŁĄCZNIE, OCZYWIŚCIE NIE GDZIEŚ TAM POKĄTNIE TYLKO JAK NA CYWILIZOWANY KRAJ PRZYSTAŁO. SWOJĄ PROŚBĘ KIERUJĘ ZWŁASZCZA DO OSÓB MOGĄCYCH WSPOMÓC IMPREZĘ POPRZEZ UŻYCZENIE RYB, KTÓRE NA CZAS WYSTAWY MOGŁY BY CIESZYĆ OCZY ZWIEDZAJĄCYCH W KLUBOWYCH ZBIORNIKACH. PROŚBĘ TĄ KIERUJĘ ZWŁASZCZA DO TYCH CZŁONKÓW KLUBU I FORUMOWICZÓW, KTÓRZY ZAWODOWO ZAJMUJĄ SIĘ HODOWLĄ I/LUB HANDLEM RYBAMI. IMPREZA Z ZAŁOŻENIA JEST WYSTAWĄ NIE KONKURSEM PIĘKNOŚCI, TAK, WIĘC KAŻDA OFERTA POMOCY BĘDZIE BAAAARDZO MILE WIDZIANA.

(Oczywiście pamiętam o deklaracjach pomocy, które już padły z ust niektórych osób, zamierzam je skrupulatnie wykorzystać :-) )

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 12 wrz 2007, 20:53

echh Piotrze czyli rozumiem że nie wiem zupełnie co i jak ;-)

Czyli czas na spotkanie :-)

Mikołaju odezwij się! pora ogłosić i zorganizować zgromadzenie wlane, w trybie pilnym przy herbatce ;-)

Niechaj ikra będzie z nami :D :D :D :D :lol:

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 12 wrz 2007, 20:56

Jak bedziesz znał konkrety i nie bedzie mi to kolidować z jakimiś blirzej nieokreślonymi planami to rybska się znajdą i myślę że nie byle jakie.

Pozdrawiam
Radek

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Re: Apel ale nie poległych :-)

Post autor: Rafal_W » 12 wrz 2007, 22:10

Hypno pisze:(...)

(Oczywiście pamiętam o deklaracjach pomocy, które już padły z ust niektórych osób, zamierzam je skrupulatnie wykorzystać :-) )
Deklaracja aktualna, potrzebne mi są wymiary tej modelki (tej, co się nam obu spodobała), żeby dopasować (wy)strój ;) Pisz na priv, niech się nie ślinią :D

Rafał

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 12 wrz 2007, 22:15

Ja tu o spotkaniach żeby nic nie zdradzić- a wy tak bezceremonialnie... :D

Ech wstydźcie się.

Jedno jest pewne, medal za najbardziej oblegane stoisko mamy w kieszeni. :D

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Re: Apel ale nie poległych :-)

Post autor: Ambra » 13 wrz 2007, 06:36

Hypno pisze: Pewnie jak wiele z Was wie baaaardzo chcę zorganizować kolejną edycję imprezy ZOOWET 2007 w Lublinie. Pewnie też sporo z Was wie, że impreza ta nie jest oficjalną imprezą PKMD i jej organizacja przebiegać ma lokalnymi lubelskimi siłami. ........
1. Proponuję, by ten temat przenieść do działu - Komunikaty. Tam sa zawsze zamieszczane wiadomości o imprezach.

2. Dlaczego uważasz Piotrze, że lubelski pokaz nie jest oficjalną imprezą PKMD?
Moim zdaniem, różnica polega tylko na tym, że pokaz jest nadprogramowy w stosunku do przyjętego planu pracy PKMD na rok 2007 i że organizują go nasi członkowie z okręgu lubelskiego.

3. To, że pokaz organizują nasi członkowie z rejonu Lublina nie znaczy, że inni członkowie PKMD nie pomogą.
Ja przynajmniej tak uczynię.
W moim odczuciu nie jest ważne, czy przygotowaniami kieruje Zarząd czy lokalne siły.
Ważne by osiągnąć cel, jakim jest popularyzacja akwarystyki i pielęgnacja dyskowców.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 13 wrz 2007, 07:34

Widzisz Andrzeju, teraz ja sprowokowałem i o to chodziło :-)

Impreza ma się odbyć w ostatni weekend listopada czyli 23-25. Tym razem jak wszystko będzie jak trzeba sprzęt na wystawę będzie na miejscu już od września a sala wystawowa będzie dostępna do organizacji już od poniedziałku. Sprzęt również pozostanie w Lublinie po wystawie, dlatego też na zapalenie płuc będzie pakowanie tylko ryb i roślin. Demontaż stoiska może spokojnie przebiegać na początku następnego tygodnia.

Fakt sporo rzeczy jest jeszcze do dogrania. Nie wiem chociażby tego ile i jaki sprzęt będzie w Rzeszowie, który ma zostać przewieziony do Lublina następnie. Nie wiem tego mimo, że pytania skierowałem do niektórych osób już dawno temu!! A odpowiedź na to pytanie jest dla mnie niezbędna ot chociażby po to żebym wiedział jaki samochód jest mi potrzebny do przewiezienia sprzętu. Czy ciężarówka do 3,5 tony wystarczy, czy potrzebna większa a może dwie? Sponsora znalazłem na transport ale muszę znać detale bo inaczej i cierpliwy sponsor mnie pogoni. Wiedząc co będzie w Rzeszowie będę mógł zaplanować nasze stoisko i dogadać się z ludźmi z KMRA. Od tego muszę zacząć!! Andrzeju proszę o wsparcie i może jakiś telefon ponaglający do odpowiedniej osoby?!

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 13 wrz 2007, 10:02

uderz w stół to i nozyce się odezwą. Faktycznie to jeszcze nie wiem co będzie dokładnie wiezione, dlatego ciężko mi o tym pisać. Jak zwykle pakujemy się na dwa samochody ; LT 46 - KWA X390 i Sprinter (bus) z przyczepą. Na jedną ciężarówkę to tego nie weźmiesz, zwłaszcza że Bogdan przywozi dodatkowe akwarium 200 x 50. Będą też dwa zbiorniki z wodą po 1m3 każdy. Czy będą Wam potrzebne ?. Myslę ze zdzwonimy się telefonicznie wieczorkiem to dogadamy sprawę, bo pisać o wszystkim jest niewykonalne.
podaj mi tel domowy to wieczorem się odezwę i dogadamy wszystko.

Odpowiedz

Wróć do „Pomoc Klubowa”