Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Podłączyłem go w środku bo tak mi było wygodniej. Mam tam rurki które są prowizoryczne do niego podłączone, a na zewnątrz musiałbym już to zrobić porządnie. Nie widzę takiej potrzeby dla akwa tarliskowego.Iwek_22 pisze: Zastanawiam się tylko dlaczego trzymasz go w środku, mam podobny i zgodnie z instrukcją jest umieszczony na zewnątrz.
Mój jest szczelny. Zanim go podpiąłem do tarliskowego lampa chodziła prawie rok (11 miesięcy) w obiegu zewnętrznym w akwa dekoracyjnym. Nic na zewnątrz nie przeciekało. Co do szczelności żarnika to mój również jest szczelny. Żarnik mam ciągle ten sam. Lampę kupiłem wtedy (data na zdjęciu):Od nowości nie jest jednak idealnie szczelny, zawsze muszę pod nim trzymać jakiś mały pojemnik i tak sobie myślę, czy Twój sposób nie rozwiązuje tej małej niedogodności, tylko nie wiem czy ten element z żarówką UV i kablem jest wodoszczelny.
Tak - w instrukcji było napisane, że podłącza się ją na wlot filtrów FAN(1-3) - tylko, że u mnie jakoś to nie pasuje. Dokładnie lampa do filtra, a na wlot lampy gąbka. Dlatego wymyśliłem takie podłączenie jak mam teraz.Czy u Ciebie w instrukcji był podany taki wariant umieszczenia lampy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości