hmmm....ki pieron
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- Jeki
- entuzjasta
- Posty: 1090
- Rejestracja: 01 lip 2005, 07:55
- Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka
- Lokalizacja: Kraków
"mój "syfek na rybci był regularny(okrągły,walcowaty)ale jak już pisałem znikł.I serdeczne dzięki Cocoloco za podpowiedzi i fatygę z szukaniem fotek!!! Zaś co do karmy to robię serce półna pół z owocami i warzywami kilka smaków(np serce+papryka+jabłko albo serce+szpinak+melon lub serce+marchew+czosnek itd)i co dzień dostają inny smak(inne wartości)do serca oczywiście vibovit +tran a przy rozmrażaniu multiwitamina
I pytanie czy dość czy coś jeszcze??
I pytanie czy dość czy coś jeszcze??
- cocoloco
- entuzjasta
- Posty: 2381
- Rejestracja: 30 gru 2004, 14:43
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Lokalizacja: krotoszyn
- Kontaktowanie:
Sprawdź czy multivitamina zawiera sole mineralne czy tylko witaminy ( mikroelementy są straszne ważne ) - co do smaku serca to widzę że robisz serce z sercem . Sam karmię sercem tylko 1 raz w tygodniu reszta to suchy płatki z czosnkiem , artemia mrożona , wazonkowiec , spirulina , ikra - powinny być jeszcze kluski ale kucharz ze mnie żaden a umiejętności żony pozostawiam na doświadczenia nad rodziną a nie rybami . Stosuję dodatkowo dzień głodówki ale ja mam duże ryby ( pewnie to długo bo krewetek zostało z 10 % ) .
- Jeki
- entuzjasta
- Posty: 1090
- Rejestracja: 01 lip 2005, 07:55
- Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka
- Lokalizacja: Kraków
powiedz mi jeszcze czy artemie i wazonkowca kupujesz mrożonego (wielu ludzi boi się używać kupnych mrożonek) i skąd bierzesz ikrę (ja czasem wędkuję czy ikra z ryb naszych wód się nadaje) a spirulinę podaję w płatkach(nie chcą mi tego żreć) a serce jak przygotowywuje to żona twierdzi że nawet dla niej takich smakołyków nie robię,że ona jest po rybkach może i druga ale to ją nie satysfakcjonuje 

- cocoloco
- entuzjasta
- Posty: 2381
- Rejestracja: 30 gru 2004, 14:43
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Lokalizacja: krotoszyn
- Kontaktowanie:
ikrę kupiłem z kutra w kołobrzegu jak byłem połowić dorsza początek zimy - dostałem 2 kg za 20 zł - pięknej różowej ikry z łososia . Dodatkowo dodaje tej ikry około 10 % do robionego serca co sprawia że mięcho długo jest w jednym kawałku i palety muszą się nadziobać aby coś dla siebie wyrwać . Warto sprawdzić czy w rybnym nie sprzedają nie patroszonych tuszek ryb morskich z ikrą - ( moje ) palety przepadają za tym smakołykiem
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości