hmmm....ki pieron

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 28 lip 2005, 10:45

"mój "syfek na rybci był regularny(okrągły,walcowaty)ale jak już pisałem znikł.I serdeczne dzięki Cocoloco za podpowiedzi i fatygę z szukaniem fotek!!! Zaś co do karmy to robię serce półna pół z owocami i warzywami kilka smaków(np serce+papryka+jabłko albo serce+szpinak+melon lub serce+marchew+czosnek itd)i co dzień dostają inny smak(inne wartości)do serca oczywiście vibovit +tran a przy rozmrażaniu multiwitamina
I pytanie czy dość czy coś jeszcze??

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 28 lip 2005, 11:26

Sprawdź czy multivitamina zawiera sole mineralne czy tylko witaminy ( mikroelementy są straszne ważne ) - co do smaku serca to widzę że robisz serce z sercem . Sam karmię sercem tylko 1 raz w tygodniu reszta to suchy płatki z czosnkiem , artemia mrożona , wazonkowiec , spirulina , ikra - powinny być jeszcze kluski ale kucharz ze mnie żaden a umiejętności żony pozostawiam na doświadczenia nad rodziną a nie rybami . Stosuję dodatkowo dzień głodówki ale ja mam duże ryby ( pewnie to długo bo krewetek zostało z 10 % ) .

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 28 lip 2005, 14:44

powiedz mi jeszcze czy artemie i wazonkowca kupujesz mrożonego (wielu ludzi boi się używać kupnych mrożonek) i skąd bierzesz ikrę (ja czasem wędkuję czy ikra z ryb naszych wód się nadaje) a spirulinę podaję w płatkach(nie chcą mi tego żreć) a serce jak przygotowywuje to żona twierdzi że nawet dla niej takich smakołyków nie robię,że ona jest po rybkach może i druga ale to ją nie satysfakcjonuje :lol:

Awatar użytkownika
Maciek
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Maciek » 28 lip 2005, 20:02

co do tych mineralow, to Maciek zapomnial dodac ze mial wode tylko z RO
faktycznie woda z RO, ale mowie szczerze zupy z nich nie chciałem robić i dałem hydro minerals.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 28 lip 2005, 21:44

artemię używam tą którą kolega Brodacz dostarcza mi z Łodzi - tafle a 904 gramy, wazonkowiec 50/50 czyli częśc kupuje a część mam z własnej produkcji - spirulina firmy Hikari dla glonojadów - bo tej z innych firm też olewają całkowicie .

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 30 lip 2005, 09:54

a co z ikrą ??

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 30 lip 2005, 17:32

ikrę kupiłem z kutra w kołobrzegu jak byłem połowić dorsza początek zimy - dostałem 2 kg za 20 zł - pięknej różowej ikry z łososia . Dodatkowo dodaje tej ikry około 10 % do robionego serca co sprawia że mięcho długo jest w jednym kawałku i palety muszą się nadziobać aby coś dla siebie wyrwać . Warto sprawdzić czy w rybnym nie sprzedają nie patroszonych tuszek ryb morskich z ikrą - ( moje ) palety przepadają za tym smakołykiem

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 03 sie 2005, 15:32

zgodnie z obietnicą informuję co z rybciami.........
syfki zniknęły (już o nich i ja zapomniałem )nie ma nawrotów.Nie robiłem nic.Wasze rady jak zwykle pomogły .Serdeczne dzięki za pomoc!!!

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”