Teraz kolej na moje

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 03 mar 2008, 19:58

Te żółte maja oczy wytrzeszczone jak by profesora zobaczyły albo patelnie :)

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Posty: 5572
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 04 mar 2008, 20:33

To proszę patrzeć tylko na czerwone :D
Załączniki
Test-279.jpg
Test-279.jpg (47.56 KiB) Przejrzano 5517 razy

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 780
Rejestracja: 09 gru 2004, 23:56
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 04 mar 2008, 20:44

czerwone ze wstydu ze Bodek takie liche zdjęcia dajesz :)

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Posty: 3436
Rejestracja: 28 gru 2005, 11:00
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Lokalizacja: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 04 mar 2008, 21:10

Nie stresujcie Bodzia, bo żółwia sobie kupi :wink:

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 554
Rejestracja: 01 maja 2006, 19:16
Lokalizacja: Legionowo
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 04 mar 2008, 21:35

Żeby wszyscy mieli taki przychówek jak Bogdan. To..... no.

Awatar użytkownika
Diamond-Cukero
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 829
Rejestracja: 31 sty 2007, 15:14
Imie i Nazwisko: Andrzej Nowicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Post autor: Diamond-Cukero » 04 mar 2008, 21:43

Żółw też w oczy patrzy,przed połknięciem..... :o

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Posty: 5572
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 05 mar 2008, 19:24

Diamond pisze:Żółw też w oczy patrzy,przed połknięciem..... :o
Qrcze krewetka też i jak ja mam ją połknąć ?
Załączniki
123.jpg
123.jpg (45.71 KiB) Przejrzano 5459 razy

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 05 mar 2008, 21:09

O po co połykać u mnie mają gdzie mieszkać a na ruszt to mogę ślimaczka podrzucić
Ps To Bogdanowa tak źle gotuje że łapiemy się łakoci wodnych ?

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Posty: 5572
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 06 mar 2008, 16:53

TURYSTA pisze:O po co połykać u mnie mają gdzie mieszkać a na ruszt to mogę ślimaczka podrzucić
Ps To Bogdanowa tak źle gotuje że łapiemy się łakoci wodnych ?
Podobno owoce morza są bardzo zdrowe
Załączniki
Krewetka.jpg
Krewetka.jpg (49.85 KiB) Przejrzano 5404 razy

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1509
Rejestracja: 06 gru 2004, 16:42
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Lokalizacja: Kościan
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 06 mar 2008, 18:46

Bogdan uważaj bo mają dużo cholesterolu. :)

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1864
Rejestracja: 03 mar 2005, 09:37
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Lokalizacja: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 06 mar 2008, 20:28

TURYSTA pisze:Ps To Bogdanowa tak źle gotuje że łapiemy się łakoci wodnych ?
Turysta uważaj!! Bogdanowa ma na imię Basia i takiej babeczki jak ona to pardon ze świecą szukać! Jak pojawisz się na jakiejś imprezie (czytaj przy pracy nad organizacją wystawy lub jej dezintegracją :-) ) to masz szansę zjeść chleb ze smalcem roboty "Bogdanowej" ale po takich tekstach to nie wiem czy Cię zaszczyt czy Bogdan kopnie w jej imieniu ;-)

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Posty: 5572
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 06 mar 2008, 21:12

rady3 pisze:Bogdan uważaj bo mają dużo cholesterolu. :)
A co to takiego :D :D :D

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1864
Rejestracja: 03 mar 2005, 09:37
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Lokalizacja: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 06 mar 2008, 21:33

Boguś to jest właśnie to co Ci najbardziej smakuje :-) mi chyba zresztą też ale żebym nie wiem ile żarł to i tak swoje ważę i muszę śrubki w kieszeni nosić żeby 9ka z przodu mi się pokazała.

A tak swoją drogą to może coś z innej beczki, znaczy się przepis kulinarny apropo tych robaczków :-)
Czyli spaghetti al nero di sepia.... mmmmm paluszki lizać, najpierw własne a potem .... nie będę kończył bo to jeszcze przed 22gą...

Potrzeba nam do tego 1/2 opakowania czarnego spaghetti (dlatego nazwa ... nero ...) Czarne dlatego, ze jest zagniatane z dodatkiem atramentu z kałamarnic. Brzmi hardcorowo ale jest niesamowite!
OK więc składniki:
1/2 opakowania czarnego spaghetti,
15-20 dużych krewetek tygrysich,
świerzy brokuł,
kilka ząbków czosnku,
2 średnie pomidory,
sól,
pieprz,
oliwa,
białe wytrawne wino (najlepiej chardoney kalifornijskie)

Rozmrożone krewetki tniemy na pół ale nie do końca tak aby trzymały się na chitynowej końcówce ogonka i wrzucamy na 3-5 min na mocno rozgrzaną oliwę, następnie do tego wciskamy kilka ząbków czosnku i smażymy jeszcze z minutkę i zalewamy szklanką wina. Potem wrzucamy różyczki brokuła ugotowanego na al dente czyli max 5 minut na wrzątku, doprawiamy solą i pieprzem, tuż przed zakończeniem wrzucamy do całości pokrojone w kostkę większą pomidory bez skórki i bez pestek. Max minutka na ogniu i zdejmujemy. Ugotowane w tym czasie spaghetti odcedzamy i jak lekko odparuje z wody wrzucamy do sosu. Pobełtać razem i na talerze....
Palce lizać!
Jak są problemy z czarnym spaghetti może być i zwykłe ale... ciut tracimy na wykwintności.
Serdecznie polecam!

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Posty: 5572
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 07 mar 2008, 21:39

I przy jedzeniu nie myśleć o żadnych tam "chostelerorach" :wink:

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 08 mar 2008, 11:37

Hypno Bogusią czytaj Panią Basie to znam osobiście, smalec jadłem no i jako zagrycha rewelacyjny :)
A teraz mam dylemat czy w czwartek stawić sie po towar czy po smalec :)

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości