Akwarium Vigo

Tematy ogólne

Moderator: seba*1*

Awatar użytkownika
CraNcH^MS
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Stafarczyk

Post autor: CraNcH^MS » 12 cze 2008, 10:12

Rafal_W pisze:Młody1919, Cranch^MS - skąd zdziwienie z powodu betonu? Już w moich szczenięcych latach (ponad 20 lat temu) w nielicznych książkach akwarystycznych, jakie były do zdobycia na naszym rynku wymieniano ten materiał jako odpowiedni do budowy dużych zbiorników.
Rafale zdziwienie dlatego, że nie spotkałem się z tego typu rozwiązaniem. Nie twierdzę, że to niewykonalne, skoro jeszcze piszesz, że czytałeś o tym w książkach. przyznasz, że to rozwiązanie bardzo rzadkie.

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 15 cze 2008, 21:30

Jak powiedziałem tacie że chce miec 450L w pokoju to mi powiedział ze mam zabetonować okno i drzwi i zalać pokój wodą... Ale wracając do sprawy , jak wyglądają koszta budowy ? jak wytrzymałość budynku ? bo to nie będzie lekkie ... Sprawa filtracji... opisz wszystko...

Vigo
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Vigo » 19 cze 2008, 20:16

Ok opisze wszystko w najbliższym czasie bo teraz mam od groma na głowie :[

Vigo
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Vigo » 27 cze 2008, 17:13

Więc tak, narazie szukam szyby optiwhite 350x100 bo jak już budować to wymarzony zbiornik. Problem też mam ze znalezieniem specjalisty który zrobi mi profil z nierdzewki o grubości 5mm. Podobno szyby optiwhite 400x150 są do kupinie ale w Japonii- musze się dowiedziec ile by kosztowało sprowadzenie takiej szyby. Chiałem jeszce zapytać czy istnieje CZARNY żwir srednio- drobny bez ostrych kantów ?? do tej pory nie spotkałem w mojej okolicy takiego

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 29 cze 2008, 15:58

Bazalt, granulację wybierasz jaką chcesz, a później wrzucasz to do betoniarki i jak się trochę pokręci, to kanty się zetrą (choć ja bym to 100% olał, ryby wiedzą, co ostre i są ostrożne).

Odpowiedz

Wróć do „Akwarystyka”