Podpisy pod postami

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 21 sie 2008, 22:39

jociak pisze:[

Też nie jestem za skrajnym przebarwieniem forum, ale to co było do tej pory nie sprawiało wrażenia przesycenia czy braku smaku. Nie wpadajmy w emocjonalny wir nie poparty racjonalizmem. Dajmy innym trochę wolności i pozwólmy ewoluować w różnych kierunkach forum. Może się mylę ale mam uczucie jakby nielicznym przeszkadzało to że inni pokazują coś innego, czego oni nie mają. I nawet jak jest w tym odrobina komercji, to mnie to nie boli. A jak mnie bolą oczy i mi się rozmazuje to idę spać.

Paweł
Jestem za !!!
Tylko za te wszystkie przebarwienia, przesycenia , emocjonalne wiry czy ewolucje w różnych kierunkach ktoś musi płacić.
Zapytam więc niegrzecznie. Dlaczego to mają robić tylko członkowie PKMD ?

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 22 sie 2008, 18:24

Bogdan pisze: Jestem za !!!
Tylko za te wszystkie przebarwienia, przesycenia , emocjonalne wiry czy ewolucje w różnych kierunkach ktoś musi płacić.
Zapytam więc niegrzecznie. Dlaczego to mają robić tylko członkowie PKMD ?
I dobrze, bo powinno się za reklamę płacić. Ale członkowie PKMD płacą swoje składki za członkostwo (a tu proszę doczytać co daje członkostwo i za co się płaci) a nie za reklamę. To są dwie odrębne sprawy. Moim zdaniem błąd popełniono "formułując" regulamin forum i co za tym idzie możliwości jakie forum daje zwykłemu użytkownikowi a członkowi PKMD ze wszystkimi przywilejami "w pakiecie". Teraz, kiedy ewolucja pokazała nowe możliwości dla jednej i drugiej strony, Ci co płacą (członkowie PKMD) mają delikatnego "kaca", bo inni nie płacą a też mają.
Myślę że najsprawiedliwiej byłoby wcisnąć reset dla wszystkich z linkami banerami i innymi "tworami" reklamowymi, a potem od nowa ustalić pewne zasady co do płatności i możliwości technicznych jakie daje forum pod kątem reklamowym. Myślę, że powinno się zezwolić na podpisy pod tekstem (te których też nie wolno już mieć), ale należy określić ramy w jakich legalnie taki podpis ma się mieścić. Chodzi mi tu o linki itd. Ja rozumiem że RADA (szanowna zresztą) chce iść z duchem czasu i nowoczesności nie tracąc przy tym złotówek (niezbędnych zresztą), ale może ktoś na górze byłby tak miły i o tym powiedział po polskiemu. Bo myślę też że wielu "nie członków" takich jak ja nie jest usatysfakcjonowana odpowiedzią : " bo RADA ustaliła za zamkniętym drzwiami w ciszy i mimo uszu ciekawskich jak sprawy się mają ... ." Sęk w tym, że nie powiedziano dlaczego ...

Paweł

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 22 sie 2008, 20:01

po powrocie z wakacji dowiaduję się że zarząd działał i zlikwidował moją reklamową wizytówkę - trudno ;)

"i tak moją lepszą połową jest moja żona"

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 22 sie 2008, 22:46

Nie Ty jeden Prezesie... pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 23 sie 2008, 10:46

Długo nie odpowiadałem na pełen sprzeczności post Jociaka bo chciałem to zrobić w miarę grzecznie i nie bardzo mi to wychodziło.
Tobie Krzysztof udało się to znakomicie. :wink:

PS
Odpuść Tomowi tego niby "Gorszego Członka" :D :D :D

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 23 sie 2008, 15:56

Paweł, masz sporo racjii, a Twoje posty zawsze były dobre i sensowne. Nawet sama Cię namawiałam w którymś z tematów, abys dołączył do grona PKMD.

Podpisy zniknęly, gdyż uzytkownicy nie stosowali się do regulaminu.
Nie macie pojęcia do ilu osób wysyłałam na priva wiadomosć o umieszczaniu linków do stron w profilu, tam gdzie na to jest miejsce. Ale często miałam odpowiedż, ze on ma to dlaczego ja nie mogę itp. Nie obchodziło ich, że tylko 4 członków klubu ma zgodę zarzadu na linki w swych podpisach. Poprostu nie mozna było już sobie z tym poradzić i to było najlepsze wyjście.

Krzyśku, niepotrzebnie Cie nerwy ponoszą. Może tak przyjechałbyś do Wrocławia i je rozładował?

Basia Gajowa

fangornn
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków

Post autor: fangornn » 23 sie 2008, 21:21

Post został poprawiony przez moderatora. Zwracam kolegom jociakowi i Iwek 22 a w szczególności koledze Iwek 22 uwagę i gorąco proszę o przemyślane wypowiedzi, bez negatywnych emocji, które zakłócają przekaz. 8) . Pozdrawiam.

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 23 sie 2008, 22:42

Ok, więc wyjaśniamy jako PKMD że: (rozumiem, że zgadzasz się jako Moderator i przedstawiciel PKMD):

- nie warto być CZŁONKIEM - przecież i tak to nic nie da
- za fri masz to samo
- można stawiać wnioski i żądać zmian

teraz skopiuj to, podpisz i wszystko będzie ok.

W skrócie właśnie to usunąłeś.
Nie wypowiem się więcej w tym temacie, chyba Cię rola jednak przerosła...

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin

Post autor: Michcio » 23 sie 2008, 23:22

Wszystkie fora internetowe mają podpisy. A my nie mamy. Jest z czego się cieszyć...

Prawda jest taka że dzięki podpisom często można lepiej poznać użytkowników a to chyba jest najważniejsze, dowiedzieć się czegoś o nich, poznać ich inne zainteresowania często i charakter. Przez to forum jest ciekawsze.

Coraz lepiej... ,ilość postów na forum wzrasta logarytmicznie... :), ludzie walą oknami :lol: a my jeszcze im pomagamy. Tylko w czym. Chyba w znalezieniu innego forum gdzie coś można.

To nie jest post zaczepny ani mierzący w nikogo. Należę do osób którym ten pomysł się nie podoba, a wręcz denerwuje. Podobnie jak kasowanie postów/wątków przez moderatorów. Chyba wracamy do tej samej zabawy która miała miejsce kiedyś tylko na innym forum.

Chcecie pozbyć się podpisów z linkami do stron, wystarczy wyświetlić zakładającym konto wytłuszczonymi literami że taki proceder jest karany ostrzeżeniem i przy niepodporządkowaniu wydaleniem z forum. A stałym użytkownikom można wysłać/ wysyłać automatycznie maile z przypomnieniami.Jednocześnie trzeba zaznaczyć że są użytkownicy którzy mają prawo takowe linki zamieszczać, i jest to podyktowane ich zasługami lub jest to ogłoszenie płatne. Kolejnym posunięciem jest wątek w którym zarząd informuj o ewentualnych decyzjach dotyczących przyznawania pozwoleń. Wydaje mi się że Forum powinien zając się ktoś kto ma trochę więcej pojęcia o tym. Najlepiej gdyby był to Rafał , fakt faktem portal pawiookie.pl mógłby być dla nas wzorem.

Wracając do moderatorów bez urażania kogokolwiek. Może warto zmieniać moderatorów skoro ciężko im wykonywać swoje obowiązki. Nikt nie powiedział ze będzie to łatwe.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 24 sie 2008, 07:11

Gajowa pisze: Podpisy zniknęly, gdyż uzytkownicy nie stosowali się do regulaminu.
Nie macie pojęcia do ilu osób wysyłałam na priva wiadomosć o umieszczaniu linków do stron w profilu, tam gdzie na to jest miejsce. Ale często miałam odpowiedż, ze on ma to dlaczego ja nie mogę itp. Nie obchodziło ich, że tylko 4 członków klubu ma zgodę zarzadu na linki w swych podpisach. Poprostu nie mozna było już sobie z tym poradzić i to było najlepsze wyjście.
Basia Gajowa
Basiu, przecież to samo można osiągnąć ostrzeżeniem i jak nie pomaga banem, bez likwidacji podpisów dla wszystkich.
Choć mi osobiście ten brak podpisów w niczym nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 24 sie 2008, 10:15

sprawa jest prosta - zarząd uznał że podpisy są niedozwolone więc są !!!. Bzdury że takim podpisem można poznać lepiej człowieka to taki naciągany argument jak przekonywanie że alkohol wzmacnia człowieka w myśl zasady - alkohol usypia człowieka , sen wzmacnia człowieka więc wniosek może być jeden.
To że wszyscy coś mają to też żaden argument bo w mojej okolicy wszyscy mają traktory a ja go nie posiadam.
Wybrany zarząd zadecydował i chociaż mi się to też nie spodobało przyjmuję decyzję z pokorą bo nieobecni nie mają racji a jak wiecie mnie na posiedzeniu zarządu nie było. Opowieści mchu i paproci że forum powinien prowadzić ktoś kto na tym się zna np Rafał jest już śmiechem na sali - przecież Rafał nie miał czasu ocenić konkursu fotograficznego bo ma tak dużo własnych zajęć że mu czasu na to nie starcza. Jak wiem zajmuje się własnym forum i z pewnością na Twoją propozycję wydałby z siebie głośny chichot. Tak już jest że niektóre pomysły nie biorą pod uwagę co inni o tym myślą ale wskazują ich jako realizatorów utopijnych pomysłów.

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 24 sie 2008, 10:21

Bogdan pisze:Długo nie odpowiadałem na pełen sprzeczności post Jociaka bo chciałem to zrobić w miarę grzecznie i nie bardzo mi to wychodziło.
O czym piszesz, bo nie rozumiem... ;)

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 24 sie 2008, 10:54

Iwek_22 pisze:
Bogdan pisze:Długo nie odpowiadałem na pełen sprzeczności post Jociaka bo chciałem to zrobić w miarę grzecznie i nie bardzo mi to wychodziło.
O czym piszesz, bo nie rozumiem... ;)
Bogdan pisze że jest w klubie kilka osób które myślą tak jak Ty . Stare hasło pokaż mi swoje akwarium a zastanowię się czy warto słuchać Twoich rad.
Podobnie na forum słyszymy rady co mamy zrobić jak mamy działać co zmienić pisane przez osoby które pewnie same nie potrafią sznurowadła zawiązać. Internet to takie ciekawe zjawisko gdzie pojawiają się doradcy kredytowi którzy sami nie potrafią wydostać się z pułapki zadłużenia . Pojawiają się przepisy kulinarne pisane przez osoby co przypalą wodę na herbatę. Samo życie. Bogdan to stary wróbel potrafi bezbłędnie oddzielić ziarno od plew. Pewnie teraz już rozumiesz.

Awatar użytkownika
Diamond-Cukero
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Andrzej Nowicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Kontaktowanie:

Post autor: Diamond-Cukero » 24 sie 2008, 12:14

Krzysiek też uważam że udało się to Tobie znakomicie.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2008, 12:21 przez Diamond-Cukero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 24 sie 2008, 12:17

Michcio pisze:(...)Wydaje mi się że Forum powinien zając się ktoś kto ma trochę więcej pojęcia o tym. Najlepiej gdyby był to Rafał , fakt faktem portal pawiookie.pl mógłby być dla nas wzorem.(...)
cocoloco pisze:(...)Opowieści mchu i paproci że forum powinien prowadzić ktoś kto na tym się zna np Rafał jest już śmiechem na sali - przecież Rafał nie miał czasu ocenić konkursu fotograficznego bo ma tak dużo własnych zajęć że mu czasu na to nie starcza. Jak wiem zajmuje się własnym forum i z pewnością na Twoją propozycję wydałby z siebie głośny chichot.(...)
Forum - czy właściwie cała strona PKMD - w mojej skromnej opinii wymaga zdecydowanych posunięć, w której na pierwszy plan wysuwa się określenie kierunku rozwoju. Praca administratora jest tu imo bardzo niewdzięczna - rozmycie czasowe i zależne od ilości decydujących tu osób jest potężne. Na pawiookich jest łatwiej, bo mam wolną rękę jeśli chodzi o decyzje dotyczące wizusu i kierunku rozwoju. Inna rzecz, że każde zmiany poddaję pod dyskusję - i uwzględniam oczekiwania userów, bo to ich obecność pozwala na dalszy rozwój portalu.

Czy zgodziłbym się, gdyby padła propozycja poprowadzenia PKMD jako administrator? Nie - między innymi ze względu na wspomniany bezwład organizacyjny. Ilość bytów decyzyjnych w PKMD jest moim zdaniem rozmnożona ponad miarę, a praca administratora wymaga jasnych reguł, by mógł reagować szybko i skutecznie.

Podtrzymuję natomiast propozycję, którą podałem już swego czasu podczas dyskusji nt nowego, płatnego cmsa dla PKMD (którą uważam za nietrafną, ale nie mi o tym decydować). Gdyby ktoś z wielkich tego forum - wielkich w sensie finansowym, prowadzących dużą firmę - dysponował własną serwerownią i łączem internetowym rzędu 100 mbit, możemy porozmawiać o innym rozwiązaniu. Bardzo realne byłoby wówczas postawienie fizycznego serwera (to bardzo małe pieniądze, patrząc na serwery z demobilu i ich możliwości) , i przeniesienie na niego odnowionego PKMD. W tej odnowie chętnie pomogę, poświęcając swój czas i umiejętności - zarówno związane z tworzeniem portalu w sensie www, jak i graficzne. Wszystko za jednoczesne przeniesienie na powstały serwer także domeny pawiookie.pl.

Swoją drogą nadal nie mam odpowiedzi od Ewy na moją prośbę dotyczącą bannerów do wymiany linków.

Rafał

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”