Bardzo zręczne są te cytaty, i dramaturgia słowa "rzeczywiście" również trzyma poziom. To prawie jak w nowoczesnej poezji - przy otwartym strumieniu świadomości możliwe są wszelkie interpretacje.wagrzes pisze:Nasz baniak ma 600 litrów (dł.200-gł.50-wys.60cm) i tylko 96 W oświetlenia
.Na razie woda trochę mętna, ale ma tendencje, aby się sklarować
Rzeczywiścieno pieknie wszystko tylko w akwa chyba nam filtracja padłaNasi w Warszawie na prawdę się narobili
A teraz rzeczowo:
Nasz baniak ma 600 litrów (dł.200-gł.50-wys.60cm) i tylko 96 W oświetlenia
Nasz baniak wraz z pokrywą i szafką to dar Aquaela. Ponieważ firma nie powstała wczoraj, mogliśmy sądzić, że poza wyglądem dostaniemy również porządną technikę. W przypadku mocy oświetlenia spotkał nas zawód.
Na razie woda trochę mętna, ale ma tendencje, aby się sklarować
Woda zrobiła się mętna, pomimo wielokrotnego płukania żwiru i dokładnego szorowania wszelkich elementów wystroju. Korzenie moczyłem w wannie, narażając się na wymowne, długie spojrzenia swojej żony. Woda była mieszaniną 2/3 osmozy i 1/3 lokalnej kranówy. Zbiornik zaszczepiony biostarterem. Zalany został tego samego dnia, kiedy dostarczono akwarium. Pomijając dobę oczekiwania na sklarowanie reakcją była wymiana wkładów filtracyjnych na watę perlonową i wkład węglowy. Efekty tych zabiegów są widoczne gołym okiem. Poniżej fotka - stan na godz 18 z hakiem z poniedziałku:

no pieknie wszystko tylko w akwa chyba nam filtracja padła
Ten komentarz nie pochodzi od tych, którzy pracowali przy zbiorniku. Słowo "nam" mówi o zbiorniku PKMD. Mi się to określenie podobało. Natomiast słowa o "padniętej filtracji" są tylko domysłem, który nie miał potwierdzenia w rzeczywstości.
Nasi w Warszawie na prawdę się narobili
Tak.